Θα μπορούσε η Apple, μία εταιρεία τεχνολογίας, να δώσει ένα δισεκατομμύριο δολάρια στην ηθοποιό Ρις Γουίδερσπουν; Είναι πιθανό, αν τουλάχιστον πιστέψουμε τα σχετικά δημοσιεύματα ότι η εταιρεία Hello Sunshine, της βραβευμένης με Όσκαρ ηθοποιού, είναι προς πώληση. Τα ίδια δημοσιεύματα σημειώνουν ότι η ηθοποιός – που συμμετέχει στην σειρά The Morning Show της πλατφόρμας Apple TV – επιθυμεί η εταιρεία να φτάσει το αντίτιμο του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη εταιρεία παραγωγής ειδικεύεται στην δημιουργία περιεχομένου που επικεντρώνεται σε γυναικείους χαρακτήρες το οποίο στη συνέχεια διανέμεται σε πολλαπλές πλατφόρμες διάθεσης. Αυτό σημαίνει ότι καλύπτει μία γκάμα από βιβλία μέχρι την τηλεόραση.

Σύμφωνα με νεότερη αναφορά της Wall Street Journal, η εταιρεία Hello Sunshine έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών πιθανών αγοραστών, συμπεριλαμβανομένης της Apple. Στο ίδιο δημοσίευμα σημειώνεται ότι η εταιρεία που δημιούργησε η Γουίδερσπουν ήδη βρίσκεται σε επαφές με τράπεζες επενδύσεων ώστε να διερευνηθούν τρόποι πιθανής πώλησης. Πάντως ανώνυμες πηγές προειδοποιούν ότι μια πώληση ενδέχεται τελικά να μην έχει αίσιο τέλος. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια υπόθεση που έχει σίγουρα τραβήξει την προσοχή της Apple.

Η Hello Sunshine είναι στην πραγματικότητα η εταιρεία παραγωγής δύο δημοφιλών και αποκλειστικών σειρών της πλατφόρμας Apple TV+: του The Morning Show όπως και του Truth Be Told. Το πρώτο είναι μια σειρά που εξιστορεί όσα διαδραματίζονται εμπρός και πίσω από τις κάμερες ενός φανταστικού πρωινού σόου. Το δεύτερο είναι μία δραματική σειρά που, σύμφωνα με την ίδια την Apple, «παρέχει μία μοναδική ματιά στην αμερικανική έμμονη ιδέα με τα podcasts πραγματικών εγκλημάτων».

Παράλληλα, η Hello Sunshine έχει συμμετάσχει στην παραγωγή και άλλων προγραμμάτων, εκτός της πλατφόρμας της Apple. Χαρακτηριστική η κινηματογραφική ταινία Gone Girl αλλά και το δράμα του HBO Big Little Lies. Με όλα αυτά τα δεδομένα, το Variety σημειώνει ότι η πιθανή πώληση έναντι τιμήματος ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων «είναι ένα εντυπωσιακό νούμερο», άλλωστε πρόκειται για μία εταιρεία παραγωγής σχετικά νέα στο χώρο της ψυχαγωγίας.

Η πιθανότητα μίας εξαγοράς της Hello Sunshine από την Apple ουσιαστικά προϊδεάζει για την ενδιαφέρουσα μετεξέλιξη της υπηρεσίας streaming περιεχομένου της αμερικανικής εταιρείας. Μέχρι σήμερα η πλατφόρμα Apple TV περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες τηλεοπτικές παραγωγές όπως το κατασκοπικό δράμα Tehran ή ταινίες όπως το Greyhound με τον δημοφιλή Τομ Χανκς. Ωστόσο, αυτό που πραγματικά λείπει για να ανταγωνιστεί άλλες πλατφόρμες είναι η ποσότητα και όχι η ποιότητα των τηλεοπτικών παραγωγών. Ενδεχομένως, με τη συγκεκριμένη συμφωνία εξαγοράς, εάν αυτή προχωρήσει, να αποκτήσει η Apple έναν τρόπο να διευρύνει το «απόθεμά» της σε τηλεοπτικές σειρές. Ίσως έτσι έχει νόημα και το ένα δισεκατομμύριο δολάρια σαν αντίτιμο της εξαγοράς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
ThreatScene Greece: Ανακοίνωση νέου εξειδικευμένου τμήματος για την ναυτιλία
Τεχνολογία |

«Ασπίδα» από τις κυβερνοεπιθέσεις και στη ναυτιλία στήνει η ThreatScene Greece

«Στην ThreatScene, η αποστολή μας δεν σταματά μόνο στη ναυτιλία. Δεσμευόμαστε να προστατεύουμε το σύνολο των επιχειρήσεων απέναντι στις κυβερνοαπειλές», είπε η διευθύνουσα σύμβουλος, Κατερίνα Τασιοπούλου

Τεχνητή Νοημοσύνη: Τα οφέλη, το υψηλό κόστος και οι κίνδυνοι κυβερνοασφάλειας
Tεχνητή νοημοσύνη |

Μιχάλης Μπλέτσας (MIT): Η AI μου έχει στερήσει τον ύπνο

Ο διοικητής της Αρχής Κυβερνοασφάλειας Μιχάλης Μπλέτσας προσδιόρισε ως ζητούμενο το «να αναπτύξουμε δεξιότητες που θα μας επιτρέψουν να δουλέψουμε με την τεχνητή νοημοσύνη και όχι για την τεχνητή νοημοσύνη»

Επιχειρήσεις: Αναγνωρίζουν την χρησιμότητα της AI αλλά δεν επενδύουν σε αυτή
Tεχνητή νοημοσύνη |

Οι ελληνικές επιχειρήσεις αναγνωρίζουν την χρησιμότητα της AI αλλά δεν επενδύουν σε αυτή

Τι έδειξε η έρευνα «Technology & Beyond: The impact of AI» που παρουσιάστηκε στο «Future Unfold» της Grant Thornton για τις ελληνικές επιχειρήσεις και τη σχέση τους με την τεχνητή νοημοσύνη