
Στην έκδοση ομολόγων ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων προχωράει ο κινεζικός γίγαντας smartphone Xiaomi, σε μια περίοδο κατά την οποία η Κίνα φαίνεται να στοχοποιεί τους τεχνολογικούς κολοσσούς.
Η Xiaomi, σύμφωνα με το CNBC, θα εκδώσει ομόλογα αξίας 800 εκατομμυρίων δολαρίων με ωρίμανση το 2031 και με ετήσιο κουπόνι 2,875%. Τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για «γενικούς εταιρικούς σκοπούς», σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Η εταιρεία θα εκδώσει επίσης 400 εκατομμύρια δολάρια σε πράσινα ομόλογα με ετήσιο κουπόνι 4,1%. Τα πράσινα ομόλογα αποσκοπούν στη χρηματοδότηση περιβαλλοντικών έργων. Σύμφωνα με την Xiaomi, τα έσοδα προορίζονται για τη χρηματοδότηση επιλέξιμων έργων στο πλαίσιο του «Πράσινου Χρηματοοικονομικού Πλαισίου», ενός περιβαλλοντικού συστήματος.
Υπενθυμίζεται ότι η Xiaomi, η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής smartphone στον κόσμο, επεκτείνεται παγκοσμίως και προσανατολίζεται σε άνοιγμα σε νέους τομείς όπως τα ηλεκτρικά οχήματα. Τον Μάρτιο, ανακοινώθηκε η δημιουργία μονάδας ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην οποία θα επενδύσει 10 δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα 10 χρόνια.
Η έκδοση ομολόγων της Xiaomi συμπίπτει χρονικά με την εντατικοποίηση των ελέγχων στον τομέα της τεχνολογίας από το Πεκίνο. Πέρσι, η κινεζική κυβέρνηση εισήγαγε μια σειρά από ρυθμίσεις που αφορούσαν από τη fintech, μέχρι αντιμονοπωλιακές διατάξεις και προστασία δεδομένων.
Ο τελευταίος στόχος του Πεκίνου είναι η Didi. Αφού η εταιρεία εισήχθη στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ, δόθηκε εντολή σε όλα τα app stores να αφαιρέσουν τις υπηρεσίες της κινεζικής πλατφόρμας συνεπιβατισμού.
Η Xiaomi είχε νωρίτερα εγκλωβιστεί στις γεωπολιτικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
Τον Ιανουάριο, η κυβέρνηση Τραμπ χαρακτήρισε την Xiaomi μία από τις «κομμουνιστικές κινεζικές στρατιωτικές εταιρείες» ή CCMC. Αυτό σήμαινε ότι οι Αμερικανοί δεν θα μπορούσαν τελικά να κατέχουν μετοχές της εταιρείας. Η Xiaomi αμφισβήτησε την απόφαση στο δικαστήριο και τον Μάρτιο η εταιρεία δικαιώθηκε.


Latest News

Σε αύξηση της παραγωγής πετρελαίου προσανατολίζεται ο ΟΠΕΚ+ τον Μάιο
Η παραγωγή στο πετρέλαιο αναμένεται να αυξηθεί στα 135.000 βαρέλια την ημέρα με βάση τον σχεδιασμό του Οργανισμού

Η δασμολογική αβεβαιότητα έριξε τις ευρωαγορές
Όλες οι αγορές αναμένουν τις νέες εξαγγελίες του Λευκού Οίκου για τους δασμούς (μετά το κλείσιμο των ευρωπαϊκών αγορών), με αρκετή αγωνία

Στο φίνις «φόρτσαραν» οι τράπεζες - Εκλεισε πάνω από τις 1.700 μονάδες ο Γενικός Δείκτης
Το βασικό συμπέρασμα από τη σημερινή συνεδρίαση του ΧΑ ήταν ότι οι συναλλαγές ήταν επιφυλακτικές και προσεκτικές

Παίρνει τη σκυτάλη της παγκόσμιας πτώσης η Wall Street
Οι πιέσεις στη Wall Street έχουν ενταθεί καθώς όλοι αναμένουν τις ανακοινώσεις Τραμπ για μια σειρά «αμοιβαίων δασμών» για «όλες τις χώρες»

Στα 52 ευρώ ανεβάζει την τιμή στόχο της Metlen η Pantelakis
H Pantelakis θεωρεί ότι η εισαγωγή της Metlen στο LSE είναι ένας βασικός βραχυπρόθεσμος καταλύτης που πιθανόν να υλοποιηθεί μέχρι το τέλος του έτους

Οι δασμοί ρίχνουν καύσιμα στο ράλι των αμερικανικών ομολόγων
Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου υποχώρησε για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση

Νευρική αναμονή και κινήσεις risk off στο ΧΑ
Το Χρηματιστήριο Αθηνών προσπαθεί να μην χάσει την επαφή του με τις 1.700 μονάδες

Οι 12 μετοχές που δεν «φοβήθηκαν» τους δασμούς Τραμπ
Ποιες μετοχές έκλεισαν με κέρδη σε πτωτικές λόγω δασμών συνεδριάσεις της Wall Street

Παλεύει με τη διεθνή αβεβαιότητα το ΧΑ - Νευρικότητα λόγω Τραμπ
Όπως και στην Ευρώπη, έτσι και στην Αθήνα, η νευρικότητα και η αναζήτηση θέσεων χαμηλού ρίσκου είναι στις προτεραιότητες αρκετών χαρτοφυλακίων που περιμένουν τις εξαγγελίες του Ντοναλντ Τραμπ

Οπισθοχωρούν οι ευρωαγορές, εν αναμονή του Τραμπ
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,58%