![Κικίλιας – Τσιόδρας την Τρίτη στην Ιερά Σύνοδο για τους εμβολιασμούς](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/07/kikilias3-1.jpg)
Στη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου θα βρεθούν την Τρίτη ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, καθώς και ο Σωτήρης Τσιόδρας όπου θα στείλουν μήνυμα στην Εκκλησία να συμβάλει στην προσπάθεια πειθούς της κυβέρνησης για εμβολιασμό των πολιτών.
Η κίνηση αυτή έρχεται την ώρα που μια μικρή μειοψηφία ιεραρχών εμφανίζεται να ασπάζεται αντιεπιστημονικές απόψεις και να τάσσεται κατά του εμβολιασμού. Χαρακτηριστικές είναι οι καταγγελίες του καθηγητή Νίκου Τζανάκη ότι ιερείς στην Κρήτη αρνούνται να κοινωνήσουν πιστούς που έχουν εμβολιαστεί.
Tην ώρα που τα κρούσματα κοροναϊού αυξάνονται στη χώρα μας, η κυβέρνηση θέλει να εντάξει ιερείς, τοπικές αρχές, ακόμα και… influencers στην επιχείρηση «πειθώ» για τους εμβολιασμούς.
Πατριωτικό καθήκον ο εμβολιασμός
Κατά τ’ άλλα, στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως η σημερινή είναι η τρίτη κατά σειρά ημέρα που κλείστηκαν πολλά ραντεβού πρώτων δόσεων για εμβολιασμό. Χτες το απόγευμα, είχαν κλειστεί 35.000 ραντεβού.
«Είναι πατριωτικό καθήκον εμβολιασμός, εδώ που έχουμε φτάσει διακυβεύεται και η οικονομία, ο τουρισμός. Πιστεύω πως όλοι αγαπάμε τη χώρα μας», είπε.
Πρόσθεσε ότι είναι εφικτός ο στόχος για τείχος ανοσίας 70% μέχρι τον Αύγουστο.
Ερωτώμενος για τον εμβολιασμό της πολιτικής σκηνής είπε πως υπάρχουν και αυτοί που δημοσίως έχουν ταχθεί κατά των εμβολίων και θα κριθούν από τους πολίτες, ενώ σημείωσε πως μεγάλη πλειοψηφία των πολιτικών έχει εμβολιαστεί.
Αναφορικά με το ΕΣΥ, είπε πως θα ενισχυθεί εκεί όπου πρέπει και προανήγγειλε 10.000 προσλήψεις.
Για το πλοίο από την Ίο
Σχολιάζοντας το περιστατικό με το πλοίο στη Ραφήνα, όπου νέοι φέρεται να κόλλησαν κοροναϊό μετά από πάρτι στην Ίο, ο κ. Κικίλιας είπε ότι η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι τα 17 έτη.
«Θα προχωρήσουμε και σε άλλες δειγματοληψίες από πλοία που έρχονται από τουριστικούς προορισμούς», είπε.
Υπενθύμισε πως πρέπει να χρησιμοποιείται η μάσκα όταν υπάρχει πολυκοσμία και να τηρούνται οι κανόνες.
Τοπικά lockdown αν χρειαστεί – Tι είπε για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς
Όσον αφορά στην εξάπλωση της πανδημίας, ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε ότι σε τοπικό επίπεδο οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης συμπεριλαμβάνουν τη διενέργεια τεστ, ενώ δεν απέκλεισε την επιβολή τοπικών μέτρων και lockdown αν χρειαστεί.
Για τα εμβόλια, πρόσθεσε ότι η τρίτη δόση – εφόσον θεωρηθεί αναγκαία – θα χορηγηθεί από το κράτος.
Αναφορικά με το εάν θα γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για κάποιες ομάδες του πληθυσμού, ο υπουργός είπε πως «σε χώρους υψηλού κινδύνου σταθμίζεται πως το φθινόπωρο θα πάμε σε μια σειρά πρωτοβουλιών».
Για το εάν μπορεί κάποιος πολίτης να κάνει τη δεύτερη δόση του εμβολίου σε άλλη περιοχή, εάν π.χ. βρίσκεται σε διακοπές, ο Κικίλιας γνωστοποίησε πως υπάρχει πρόβλεψη γι’ αυτό, μέσω και των κινητών ομάδων σε απομακρυσμένες περιοχές, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως δεν πρέπει να γίνεται κατάχρηση.
«Προχωράμε στην παραγωγή εμβολίων και στην ελλάδα», είπε και σημείωσε ότι η ΕΕ δεν έχει προαγοράσει το ρωσικό εμβόλιο, ενώ το σκεύασμα της CureVac έχει ανοσία μόνο στο 45%.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Κωνσταντίνος Τασούλας: Εξελέγη πρόεδρος της Δημοκρατίας με 160 ψήψους](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/TASOUL-600x400.jpeg)
Ο Κώστας Τασούλας είναι ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας - Εξελέγη με 160 ψήψους
Γίνεται ο 9ος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας - Στις 13 Μαρτίου η ορκωμοσία του
![ΗΠΑ: Ευρείας κλίμακας απολύσεις στο Δημόσιο διέταξε ο Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Capture-15-600x397.jpg)
ΗΠΑ: Ευρείας κλίμακας απολύσεις στο Δημόσιο διέταξε ο Τραμπ
Ο Μασκ και ο Τραμπ υπολόγισαν την εξοικονόμηση για το Δημόσιο σε 1 τρισ. δολάρια από τον «περιορισμό της σπατάλης», στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες
![Οι μεταρρυθμίσεις που δεν έγιναν](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/07/metarr-600x313.jpg)
Οι μεταρρυθμίσεις που δεν έγιναν
Η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση από τον πάτο μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών
![Σαντορίνη: 5 Ρίχτερ ταρακούνησαν τους κατοίκους τα ξημερώματα της Τετάρτης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santorin-600x400.jpeg)
Σαντορίνη: Ξανά σεισμός 5 Ρίχτερ τη νύχτα
Δεν έχουν τέλος οι σεισμοί στις Κυκλάδες, με τα νησιά Σαντορίνη, Αμοργό, Ίο και Ανάφη να βρίσκονται πιο κοντά στο επίκεντρο
![Ακίνητα: Fast track αναγνώριση για όσα είναι «αγνώστου ιδιοκτήτη»](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/evakinita6045-600x400.jpg)
Fast track αναγνώριση για όσα είναι «αγνώστου ιδιοκτήτη» - Πώς θα γίνει η διόρθωση
Μπορούν να δηλωθούν ακίνητα με τη διαδικασία του «πρόδηλου σφάλματος» – Οι ιδιοκτήτες που διαθέτουν συμβόλαια δεν χρειάζεται να προσφύγουν στα δικαστήρια
![Καιρός: Συνεχίζονται οι χαμηλές θερμοκρασίες την Τετάρτη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/3807966-600x412.jpg)
Συνεχίζονται οι χαμηλές θερμοκρασίες την Τετάρτη
Κρύος θα είναι γενικά ο καιρός την Τετάρτη, με κατά τόπους βροχές και χιόνια σε μικρό μέρος της χώρας
![Η Βουλή εκλέγει πρόεδρο Δημοκρατίας τον Κωνσταντίνο Τασούλα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/voylip-2-600x400.jpg)
Η Βουλή εκλέγει πρόεδρο Δημοκρατίας τον Κωνσταντίνο Τασούλα
Η διαδικασία που προβλέπει το Σύνταγμα έχει οδηγήσει στην 4η κατά σειρά ψηφοφορία που για να εκλεγεί πρόεδρος θα πρέπει ο επικρατέστερος υποψήφιος να λάβει 151 θετικές ψήφους
![Πύργος του Άιφελ: Το μνημείο με τις περισσότερες επιθέσεις σε τουρίστες στον κόσμο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/paris-600x394.jpg)
Πύργος του Άιφελ: Το μνημείο με τις περισσότερες επιθέσεις σε τουρίστες στον κόσμο
Οργιάζουν οι κλοπές και οι απάτες στο διάσημο πύργο της γαλλικής πρωτεύουσας και τις γύρω περιοχές
![Νετανιάχου: Θα μπούμε στη Γάζα αν δεν απελευθερωθούν οι όμηροι το Σάββατο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/11/ot_israel_palestine_netaniahou-768x450-1-600x352.png)
Νετανιάχου: Θα μπούμε στη Γάζα αν δεν απελευθερωθούν οι όμηροι το Σάββατο
Η κατάπαυση του πυρός έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση
![Κυβερνοεπιθέσεις: Το 2024 εντοπίστηκαν 1,6 εκατ. επιθέσεις σε παίκτες του Roblox](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/03/hacking-600x400.jpg)
Γίνεται φόρτωση... κυβερνοαπειλής: Πάνω από 1,6 εκατ. κυβερνοεπιθέσεις σε παίκτες του Roblox το 2024
Η τεράστια δημοφιλία του παιχνιδιού Robloxτο έχει καταστήσει ελκυστικό στόχο για κυβερνοεπιθέσεις