Την τήρηση των αποστάσεων και τη χρήση μάσκας θα συνεχίσει να τηρεί η πλειοψηφία του παγκόσμιου κοινού, ακόμη και αν έχει εμβολιαστεί, σύμφωνα με μεγάλη σφυγμομέτρηση του ινστιτούτου Ipsos για λογαριασμό του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF). Ωστόσο, η στάση του κοινού απέναντι στα αθλητικά θεάματα, την εστίαση και τα ταξίδια παρουσιάζει διαφοροποιήσεις ανάμεσα στις χώρες.

Συγκεκριμένα, στην έρευνα συμμετείχαν άτομα από συνολικά εννέα διαφορετικές χώρες, τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Βραζιλία, την Ιαπωνία, το Μεξικό και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα αποτελέσματα, λοιπόν έδειξαν πως σε όλες τις χώρες, πάνω από το 75% των ερωτηθέντων υποστήριξε πως θα συνεχίσει ή μπορεί να συνεχίσει να τηρεί τα μέτρα κοινωνικής απόστασης και να φοράει μάσκα σε δημόσια μέρη, ακόμη και αν έχει πλήρως εμβολιαστεί.

Όμως, η επιστροφή σε έτερες δραστηριότητες χαρακτηρίζεται από έντονες διακυμάνσεις ανάμεσα στο κοινό διαφορετικών χωρών. Στην Ιαπωνία το 59% δηλώνει έτοιμο να φάει σε εστιατόριο, ένα ποσοστό που στην Ιταλία ανεβαίνει στο 82%. Στις ΗΠΑ τα 48% δηλώνει έτοιμο να χρησιμοποιήσει δημόσια μέσα μεταφοράς, κάτι που ισχύει για το 67% των κατοίκων του Μεξικό. Στο Μεξικό το 62% είναι έτοιμο να επιστρέψει σε αθλητικά θεάματα ή κονσέρτα, ένα ποσοστό που στην Ιαπωνία κατεβαίνει στο 38%.

Ακόμη μεγαλύτερες διαφοροποιήσεις υπάρχουν απέναντι στα ταξίδια, ειδικά αν υπάρχει η επιλογή των εγχώριων ή των διεθνών ταξιδιών.

Για παράδειγμα το 38% του κοινού στην Ιαπωνία και το 72% στο Μεξικό είναι πρόθυμο να κάνει ένα ταξίδι εσωτερικού. Αλλά για τα ταξίδια στο εξωτερικό, ακόμη και σε χώρες όπου το εμβόλιο είναι διαθέσιμο, μόλις το 24% στην Ιαπωνία και το 68% του Μεξικό είναι έτοιμο να ταξιδέψει.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν για μια ακόμα φορά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας
Επικαιρότητα |

Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν ξανά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

«Η έκθεση της Scope υπογραμμίζει μεταξύ άλλων την ταχεία μείωση του δημόσιου χρέους, την επίτευξη ισχυρών πλεονασμάτων, τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων» είπε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος