![ΠΟΕΣΕ: «Στοχοποιούνται και οδηγούνται σε εξόντωση οι επιχειρήσεις της εστίασης»](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/05/εστίαση-1.jpg)
Τη στοχοποίηση των επιχειρηματιών του κλάδου της εστίασης καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) κάνοντας λόγο και για κατάφορη αδικία σε βάρος των επιχειρήσεων του κλάδου και άνιση αντιμετώπιση τους , αναφορικά με την επιβολή των προστίμων και των ποινών. Αυτά επισημαίνει σε επιστολή που απέστειλε προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή την ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ και αφορά στον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων του κλάδου με βάση τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε πρόσφατα η κυβέρνηση.
Όπως αναφέρεται στην επιστολή «με κατάπληξη διαβάσαμε τη μεθόδευση στοχοποιητικής εξόντωσης του Κλάδου της Εστίασης ,από την υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠοικ.42640/7.7.2021 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β 2979/7.7.21), και συγκεκριμένα την προσθήκη του σημείου 5α, ως προς τις προβλεπόμενες παραβάσεις και κυρώσεις ειδικά και αποκλειστικά για τα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος. Απλή ανάγνωση τους οδηγεί στο ασφαλές συμπέρασμα της προκλητικής παραβίασης της αρχής της αναλογικότητας (πρόστιμα 2.000-10.000 ευρώ και αφαίρεση άδειας για 7, 15 ή 60 ημέρες) με σκοπό δια της στοχοποίησης του Κλάδου να μετακυλιστούν ευθύνες. Ειδικά δε το σημείο που αναφέρει πως «είναι δυνατή η επιβολή κυρώσεων ακόμη και μετά την πραγματοποίηση οποιασδήποτε παράβασης βάσει αποδεικτικού υλικού από το οποίο προκύπτει η νέα παράβαση».
Σύμφωνα με την ΠΟΕΣΕ προκαλείται εύλογα αγανάκτηση στον Κλάδο της Εστίασης και συναφών επαγγελμάτων, για την αρνητική διαφοροποίηση και τη δημόσια έκθεσή τους, με υπερπροβολή μεμονωμένων περιπτώσεων έναντι της συντριπτικής πλειοψηφίας των επιχειρήσεων Εστίασης που έχει υποστεί τόσα, αλλά συνεχίζει την προσπάθεια.
«Η στοχοποίηση του Κλάδου μας και η καταπάτηση της εκ του Συντάγματος υποχρέωσης της Κυβέρνησης να νομοθετεί με όρους ισονομίας και ισοπολιτείας, έναντι των πολιτών της, χωρίς αδικαιολόγητες αρνητικές εξαιρέσεις, είμαστε βέβαιοι ότι σας βρίσκει αντίθετο. Ζητούμε ίση μεταχείριση. Σας παρακαλούμε για την ανάκληση της παραπάνω διάταξης που υποτιμά την προσωπικότητα κάθε συναδέλφου ως πολίτη της χώρας μας», υπογραμμίζει στη επιστολή της η ΠΟΕΣΕ.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Jumbo: Αυξήθηκαν κατά 11% οι πωλήσεις τον Ιανουάριο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/12/jumbo55.png)
Jumbo: Αύξηση 11% στις πωλήσεις τον Ιανουάριο
Αυξημένες 15% οι πωλήσεις στην Ελλάδα τον Ιανουάριο - Τι αναφέρει η διοίκηση της Jumbo
![Κλωστοϋφαντουργία: Υψηλό το ενεργειακό κόστος λένε οι κλωστοϋφαντουργοί -Υπόμνημα σε Σκυλακάκη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/klostoyfantoyrgia-768x430-1-600x336.jpg)
Υψηλό το ενεργειακό κόστος λένε οι κλωστοϋφαντουργοί - Υπόμνημα σε Σκυλακάκη
Υπεισέρχεται πλέον στο κόστος του προϊόντος περίπου κατά 50%, και είναι 40% υψηλότερο από Ισπανία και Πορτογαλία αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΒΚ
![ΑΧΙΑ για Πειραιώς: Μια εύστοχη στρατηγική κίνηση εν μέσω πιέσεων των επιτοκιακών εσόδων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/ot_peiraios_megalou333-600x352.png)
ΑΧΙΑ για Πειραιώς: Μια εύστοχη στρατηγική κίνηση εν μέσω πιέσεων των επιτοκιακών εσόδων
Το σενάριο της απόκτησης της Εθνικής Ασφαλιστικής το 2025 - Βραχυπρόθεσμες προκλήσεις
![Public: Δύο νέα “Public + home” καταστήματα σε Ίλιον και Ηράκλειο Κρήτης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/thumbnail_Publichome_Ηράκλειο-600x400.jpg)
Δύο νέα “Public + home” καταστήματα σε Ίλιον και Ηράκλειο Κρήτης
Τα νέα μεγάλα “Public + home” αποτελούν μέρος του τριετούς επενδυτικού πλάνου των €10 εκατ. ευρώ που υλοποιεί η εταιρία
![Profile Software: Νέο κέντρο ερευνας και ανάπτυξης στην Πάτρα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/06/profile-software-600x300.webp)
Νέο κέντρο R&D στην Πάτρα για την Profile Software
Το νέο κέντρο R&D της Profile Software θα εστιάζει στη δημιουργία Χρηματοοικονομικών και Επιχειρησιακών λύσεων με χρήση AI και LLM
![Σούπερ μάρκετ: Αύξηση τζίρου 9% στα online – Τι προτιμούν οι καταναλωτές [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/02/online-supermarket-768x402-1-600x314.jpg)
«Άλμα» 9% στις πωλήσεις των online σούπερ μάρκετ - Η δημοφιλής ημέρας [γραφήματα]
Ποιες κατηγορίες προϊόντων πρωταγωνιστούν στα online σούπερ μάρετ
![Goldman Sachs: Ανεβάζει τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών – Αναβαθμίζει την Alpha [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/golman-sachs-600x400.jpg)
Ανεβάζει τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών η Goldman Sachs - Αναβαθμίζει την Alpha [πίνακες]
Η Goldman Sachs, υποβαθμίζει την Eurobank – «Αγορά» συστήνει για ΕΤΕ, Πειραιώς
![Motor Oil: Στην ΝRG το 35% της Κόρινθος Power – Στα 56 εκατ. ευρώ το τίμημα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/MOTOROIL_Refineries_yerolymbos-29-600x399.jpg)
Motor Oil: Στην ΝRG το 35% της Κόρινθος Power – Στα 56 εκατ. ευρώ το τίμημα
Τι αναφέρει σε ανακοίνωση η Motor Oil
![Τράπεζες: Δωρεά 100.000 ευρώ στο πρόγραμμα Ανακαίνισης Σχολικών Κτιρίων «Μαριέτα Γιαννάκου»](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/private-schools-600x423.png)
Δωρεά 100.000 ευρώ στο πρόγραμμα Ανακαίνισης Σχολικών Κτιρίων «Μαριέτα Γιαννάκου»
Εκατοντάδες σχολικές μονάδες ανά την επικράτεια θα ανακαινιστούν ριζικά βελτιώνοντας τις συνθήκες για την περαιτέρω αναβάθμιση της παρεχόμενης δημόσιας εκπαίδευσης
![Τράπεζα Πειραιώς: Ανάληψη καθηκόντων Συμβούλου Διοίκησης από την κυρία Αναστασία Σακελλαρίου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/sakellariou.png)
Πειραιώς: Ανάληψη καθηκόντων Συμβούλου Διοίκησης από την κυρία Αναστασία Σακελλαρίου
Η κυρία Σακελλαρίου διαθέτει μακρά εργασιακή εμπειρία στον χρηματοπιστωτικό τομέα στην Ελλάδα