Η ιαπωνική εταιρεία παραγωγής βιντεοπαιχνιδιών Konami ανακοίνωσε ότι αφαιρεί από τον Γάλλο διεθνή επιθετικό Αντουάν Γκριεζμάν το ρόλο του «brand ambassador» λόγω ρατσιστικού περιστατικού που εμπλέκεται ο κυνηγός της Μπαρτσελόνα με τον συμπαίκτη του Ουσμάν Ντεμπελέ.

«Είχαμε ανακοινώσει τον Αντουάν Γκριεζμάν στο ρόλο του πρεσβευτή περιεχομένου, ωστόσο με την αποκάλυψη των πρόσφατων γεγονότων αποφασίσαμε να ακυρώσουμε το εν λόγω συμβόλαιο», ανακοίνωσε η εταιρεία αναφερόμενη σε σειρά παιχνιδιών manga. «Η Konami Digital Entertainment πιστεύει, όπως είναι και η φιλοσοφία του αθλητισμού, ότι οι διακρίσεις κάθε είδους είναι μη αποδεκτές», καταλήγει η εταιρεία, προσθέτοντας ότι θα ρωτούσε την Μπαρτσελόνα «σαν συνεργάτη, να εξηγήσει τις λεπτομέρειες της υπόθεσης καθώς και τις μελλοντικές της ενέργειες».

Η υπόθεση προέκυψε αφού αποκαλύφθηκε ένα βίντεο που έκανε τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Στο επίμαχο βίντεο εμφανίζεται ο Ντεμπελέ, κατά τη διάρκεια της περιοδείας προετοιμασίας της Μπαρτσελόνα στην Ιαπωνία πριν από δύο χρόνια, να συζητά με τον συμπαίκτη του Αντουάν Γκριεζμάν ενώ περιμένουν δύο Ιάπωνες τεχνικούς να συνδέσουν μία κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών σε μία τηλεόραση στο δωμάτιο του ξενοδοχείου τους. Καθώς οι τεχνικοί εργάζονται ο Ντεμπελέ κάνει απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και εμφανίζεται να κοροϊδεύει την ιαπωνική γλώσσα πριν ρωτήσει «είστε προχωρημένοι στη χώρα σας ή όχι;».

Ο Ντεμπελέ, 24 ετών, προσέφερε «ειλικρινείς απολογίες» τη Δευτέρα, αφού το διάρκειας 42 δευτερολέπτων της εφαρμογής Snapchat, από το 2019, είχε ήδη διαρρεύσει και διαμοιραστεί στο Διαδίκτυο.

Στην υπόθεση ενεπλάκη άλλη μία ιαπωνική εταιρεία, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος της Rakuten, σπόνσορας της φανέλας της Μπαρτσελόνα, ανακοίνωσε ότι θέλει εξηγήσεις από την Καταλανική ομάδα σχετικά με το συμβάν. Από το 2017 η Rakuten πληρώνει 55 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος για να εμφανίζεται το λογότυπό της στην βασική εμφάνιση της Μπαρτσελόνα, ενώ έχει επεκτείνει τη συμφωνία και για την επόμενη χρονιά.

Ο Ντεμπελέ, όπως ήδη αναφέρθηκε, ζήτησε ήδη συγνώμη για τη συμπεριφορά του. Ο Γκριεζμάν από την άλλη πλευρά έχει «βεβαρημένο» παρελθόν, όπως μας υπενθυμίζει το γαλλικό δίκτυο France24, αφού πριν τρία χρόνια είχε εμφανιστεί με μαύρο πρόσωπο και ντυμένος σαν μέλος των Harlem Globetrotters σε ένα πάρτι. Την περασμένη Δευτέρα, ο Γκριεζμάν δήλωσε ότι αντιτίθεται σε «όλες τις μορφές διακρίσεων» και στη συνέχεια απολογήθηκε «εάν πρόσβαλε τους Ιάπωνες φίλους του».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Betshop.gr: Αναστέλλει τη λειτουργία της η πλατφόρμα διαδικτυακού στοιχήματος
Business of Sport |

Αναστέλλει τη λειτουργία της η Betshop.gr - Κατάσχεσε η εφορία τον τραπεζικό λογαριασμό εξυπηρέτησης πελατών της

Η εταιρεία B2B GAMING SERVICES που διαχειρίζεται τη Betshop.gr κάνει γνωστή την κατάσχεση του τραπεζικού λογαριασμού των πελατών της από τις φορολογικές αρχές