Ως μια μεγάλη ευκαιρία και μια σωστή επιλογή πολιτικής χαρακτήρισε το Ταμείο Ανάκαμψης ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) Μιχάλης Αργυρού, (ΣΟΕ), από το βήμα του συνεδρίου του Economist.

Μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι η βαθιά ύφεση της πανδημίας χρειάζεται υποστηρικτικές και στοχευμένες πολιτικές ανάπτυξης, με το Ταμείο Ανάκαμψης να αποτελεί την κατάλληλη απάντηση στα προβλήματα της οικονομίας. «Η εστίαση δεν αφορά μόνο τις μεταρρυθμίσεις αλλά και τις επενδύσεις» σημείωσε, σημειώνοντας ότι το πρόγραμμα έχει τη σωστή οικονομική λογική.

Όσον αφορά ειδικά το ελληνικό σχέδιο, σημείωσε ότι «έχουμε μια καλή βάση εκκίνησης», εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα μεταμορφώσει την Ελλάδα, παρότι αποτελεί ένα αρκετά δύσκολο εγχείρημα. «Αλλά αυτό που πρέπει να γίνει είναι το πολύ προφανές. Τα προβλήματα της Ελλάδας είναι προφανή» πρόσθεσε, επικαλούμενος ως παράδειγμα το κενό επενδύσεις, το κενό παραγωγικότητας κ.α. «Ό,τι περιλαμβάνεται σε αυτό το πλάνο έχει σχεδιαστεί επακριβώς για την αντιμετώπιση αυτών των κενών, χωρίς τον αποκλεισμό κανενός πολίτη» σημείωσε ο κ. Αργυρού.

Τέλος, ανέφερε ότι δεν πρόκειται για ένα ιδεολογικό σχέδιο, αλλά για ένα σχέδιο που εδράζεται στον ρεαλισμό. «Θεωρούμε ότι θα στηρίξει τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, θα καταστήσει την οικονομία περισσότερο προσανατολισμένη στις επενδύσεις και λιγότερο προσανατολισμένη στην κατανάλωση. Είναι ένα σχέδιο, το οποίο έχει σχεδιαστεί ώστε όλοι οι Έλληνες να ωφεληθούν» είπε κλείνοντας ο κ. Αργυρού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
Μιχάλης Γραμματικόπουλος (Moody’s): Ποιους κλάδους της οικονομίας απειλεί η κλιματική αλλαγή
Green |

Μιχάλης Γραμματικόπουλος (Moody’s): Ποιους κλάδους της οικονομίας απειλεί η κλιματική αλλαγή

Ο οικονομικός αναλυτής και assistant director στη Moody’s αναλύει στην έντυπη έκδοση του Οικονομικού Ταχυδρόμου στο Βήμα. τα σενάρια βάσει των οποίων διάφορες κλιματικές πολιτικές, εκπομπές αερίων, άνοδοι των θερμοκρασιών και φυσικοί κίνδυνοι μπορούν να πλήξουν τη χώρα μας