Για μια σπουδαία ευκαιρία τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη έκανε λόγο από το βήμα του 25ου ετήσιου συνεδρίου του Economist ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στα οφέλη του Ταμείου Ανάκαμψης στην ελληνική και ευρωπαϊκή οικονομία.

O κ. Σκυλακάκης σημείωσε ότι το φιλόδοξο σχέδιο κινητοποιεί πάρα πολλούς πόρους, πολύ περισσότερους από αυτούς που λαμβάνει η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δίνοντας έμφαση στις ιδιωτικές επενδύσεις. Κι αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό, όπως εξήγησε, γιατί ένα από τα βασικά προβλήματα της χώρας τα τελευταία χρόνια είναι το επενδυτικό κενό, το οποίο παραμένει μεγάλο. «Αυτό καθιστά τις ιδιωτικές επενδύσεις εξαιρετικά σημαντικές για την ελληνική οικονομία. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στο μέλλον χωρίς αυτές, ιδίως σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από μεγάλη καινοτομία».

Οι ιδιωτικές επενδύσεις, πρόσθεσε, μεταφέρουν τη νέα τεχνολογία που αναπτύσσεται παγκοσμίως στο εσωτερικό των οικονομιών και μια χώρα η οποία έχει τις μισές ιδιωτικές επενδύσεις σε σχέση με τους ανταγωνιστές της μένει πίσω από πλευράς παραγωγικών δυνατοτήτων και ανταγωνιστικότητας. «Και σε μια περίοδο μεγάλης καινοτομίας, η χώρα μένει πίσω κάθε χρόνο που περνάει και το επενδυτικό κενό παραμένει» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός.

Επομένως, κατέληξε ο κ. Σκυλακάκης, υπό αυτό το πρίσμα το ανώτατο όριο των παραγωγικών δυνατοτήτων υποχωρεί, η χώρα μπορεί να παραγάγει ολοένα και λιγότερο και άρα μπορεί να ανταγωνιστεί σε χαμηλότερο βαθμό. «Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα της οικονομίας κι αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα που θα προσπαθήσει να επιλύσει το Ταμείο Ανάκαμψης» είπε κλείνοντας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ταμείο Ανάκαμψης
Ελεγκτικό Συνέδριο: «Καμπανάκι» για Ταμείο Ανάκαμψης – «Βλέπει» καθυστερήσεις και κίνδυνο απώλειας κονδυλίων
Ταμείο Ανάκαμψης |

«Καμπανάκι» Ελεγκτικού Συνεδρίου για Ταμείο Ανάκαμψης - «Βλέπει» καθυστερήσεις και κίνδυνο απώλειας κονδυλίων

Στη συγκεκριμένη έκθεση αναφέρεται πως ο έλεγχος που υλοποιήθηκε «εστιάζει στον κίνδυνο των καθυστερήσεων κατά την υλοποίηση των έργων