![Θεοχάρης: Η Ελλάδα πρώτος ευρωπαϊκός προορισμός για τους Αμερικανούς](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/07/Θεοχάρης-scaled.jpg)
Την αισιοδοξία του για την εξέλιξη της τουριστικής σεζόν στην Ελλάδα, εξέφρασε από το βήμα του συνεδρίου του Economist, o υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.
Χωρίς να θέλει να προβεί σε εκτίμηση για το σύνολο του 2021, ο κ. Θεοχάρης επεσήμανε ότι το στοίχημα για φέτος θα κερδηθεί στο πεδίο της ποιότητας και όχι της ποσότητας και έστειλε μήνυμα ασφαλούς παραμονής στην Ελλάδα των ξένων επισκεπτών της. «Ανοίγουμε επειδή δεν χαλαρώνουμε και συνεχίζουμε υπεύθυνα και με αισιοδοξία να υποδεχόμαστε τους επισκέπτες μας» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Θεοχάρης.
Στα στοιχεία που δυναμώνουν την αισιοδοξία για μια καλύτερη χρονιά φέτος σε σχέση με πέρυσι, ο κ. Θεοχάρης στάθηκε στον πολύ μεγάλο αριθμό αεροπορικών πτήσεων από Αμερική εφέτος, αλλά και στις αυξημένες αεροπορικές συνδέσεις των αεροπορικών εταιριών με ελληνικούς προορισμούς. Μάλιστα, η Ελλάδα είναι νούμερο 1 ευρωπαϊκός προορισμός για τους Αμερικάνους εφέτος, όπως τονίστηκε.
Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Τουρισμού, δια στόματος του αρμόδιου υπουργού, καλωσόρισε την απόφαση της Αγγλίας να μην επιβάλλει καραντίνα στους ταξιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου όταν επιστρέφουν στην πατρίδα τους, από τις 19 Ιουλίου.
Σε κάθε περίπτωση, ο στόχος του ελληνικού υπουργείου εφέτος, όπως επανέλαβε ο υπουργός Τουρισμού, περνάει από την ισχυροποίηση του brand της, η επίτευξη του οποίου περνάει από την ποιότητα των τουριστικών υπηρεσιών, πάντα με παρονομαστή την υγειονομική ασφάλεια. Σε ό,τι αφορά, τέλος, το μέτωπο των κρατήσεων, αυτές και για την τρέχουσα περίοδο διαμορφώνονται μέρα με την μέρα.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Limnos Resort: Η επένδυση των 171 εκατ. ευρώ που θα αλλάξει την εικόνα της Λήμνου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/thumbnail_boubouras-3-600x438.jpg)
Βίλες, 2 πεντάστερα και μαρίνα - Η μέγα επένδυση της οικογένειας Μπούμπουρα στη Λήμνο
Σε διαβούλευση η επένδυση Limnos Resort - Τι περιλαμβάνει - Ποια είναι η οικογένεια Μπούμπουρα
![Από το Σαρακήνικο μέχρι τη Σαντορίνη: Οι 5 πληγές που γεννούν πολεοδομικές αυθαιρεσίες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/08/sarakiniko05-600x400.jpg)
Σαρακήνικο, Σαντορίνη, Μύκονος: Οι 5 πληγές που γεννούν πολεοδομικές αυθαιρεσίες
Οι χρόνιες πολεοδομικές ασθένειες αναδεικνύονται από τις υποθέσεις δόμησης στο Σαρακήνικο, τη Σαντορίνη και τη Μύκονο - Ειδική σύσκεψη στο Μαξίμου εντός της εβδομάδας
![Σαντορίνη: Σύσκεψη Κεφαλογιάννη με τους τουριστικούς φορείς για το νησί – Τα μέτρα που έπεσαν στο τραπέζι](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santorini-600x400.jpg)
Το μήνυμα Κεφαλογιάννη για τη Σαντορίνη στη σύσκεψη με τουριστικούς φορείς
Στο επίκεντρο τα μέτρα για τη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος στη Σαντορίνη
![Ξενοδοχεία: Πόσο συνεισφέρουν στην ελληνική οικονομία – Η Σαντορίνη… αντιστέκεται](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/XEE-600x395.jpg)
Πόσα προσφέρουν τα ξενοδοχεία στα κρατικά ταμεία - Ανθεκτική η Σαντορίνη [γραφήματα]
Τι έδειξε έρευνα του ΙΤΕΠ για τα ξενοδοχεία και την συμβολή τους στην ελληνική οικονομία - Καμία ακύρωση στη Σαντορίνη παρά το σεισμικό φαινόμενο
![Αεροδρόμια: Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για τους ξένους τουρίστες [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/05/el.venizelos_aerodromio_680562846-1-600x386.jpg)
Τα ελληνικά αεροδρόμια που απογείωσαν οι ξένοι τουρίστες [γράφημα]
Η νέα μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ καταγράφει αναλυτικά top αεροδρόμια της χώρας και τις κύριες αγορές τουρισμού το 2024
![Σαντορίνη: Χωρίς ακυρώσεις οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santo-600x407.jpeg)
Το αισιόδοξο μήνυμα για τη Σαντορίνη - Αμείωτη η ροή των κρατήσεων στα ξενοδοχεία
«Καμία ακύρωση από τους τουρίστες στη Σαντορίνη, συνεχίζονται οι κρατήσεις» λέει στον ΟΤ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων
![Τουρισμός: Ιούλιος, ο «καλύτερος» μήνας του 2024 [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/tourismos-600x401.jpg)
Νέο ρεκόρ στον τουρισμό - Ποιος ήταν ο «καλύτερος» μήνας το 2024 [γράφημα]
Η αύξηση των αφίξεων αεροπορικώς επιβεβαιώνει την δυναμική που έχει ο ελληνικός τουρισμός
![Σαντορίνη: Πόσο μπορούν να πλήξουν τα Ρίχτερ τα τουριστικά έσοδα της χώρας [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/07_02_ot_toyrist_ESODA_EXO-600x352.png)
Η Σαντορίνη σείεται - Τα Ρίχτερ στα τουριστικά έσοδα της χώρας [γράφημα]
Η Σαντορίνη δίνει το 4% των τουριστικών εσόδων της χώρας – Η πρώτη εκτίμηση σε ανάλυση της Εθνικής Τράπεζας για τις επιπτώσεις στον τουρισμό από τους σεισμούς
![Τουρισμός: Στα 29,3 εκατ. οι διεθνείς αφίξεις του 2024 – Οι top5 κύριες αγορές [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/touris-600x400.jpg)
Πόσοι τουρίστες ήρθαν πέρυσι - Το top5 των χωρών που «ψήφισαν» Ελλάδα [γράφημα]
Με εντυπωσιακούς ρυθμούς κινήθηκε ο τουρισμός πέρυσι - Τι δείχνει μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ για τις «Διεθνείς Αεροπορικές Αφίξεις: 2023-2024»
![Σεισμοί στη Σαντορίνη: Πλήγμα στον τουρισμό, στρίβει για Χανιά το πρώτο κρουαζιερόπλοιο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/viking-star-600x400.jpg)
Χτύπημα στον τουρισμό της Σαντορίνης – Αλλάζει ρότα το πρώτο κρουαζιερόπλοιο
Οι σεισμοί στη Σαντορίνη αναγκάζουν το VIKING STAR σε αλλαγή πλεύσης – Το νέο στοίχημα για τον τουρισμό, οι επισκέπτες για το Πάσχα