![Χρυσός: Αποκαθίσταται η λάμψη του](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/06/ImgSrc-8.jpg)
Την τρίτη εβδομάδα κερδών συμπληρώνει ο χρυσός, καθώς οι φόβοι για την αναζωπύρωση της πανδημίας και τις συνέπειες της στην πορεία ανάκαμψης των οικονομιών, στρέφουν και πάλι τους επενδυτές στο ασφαλές καταφύγιο του πολύτιμου μετάλλου.
Στην αγορά της Νέας Υόρκης, ο χρυσός κερδίζει 0,6% στα 1.811 δολάρια την ουγγιά, αν και για το σύνολο της εβδομάδας τα κέρδη του ανέρχονται στο 1,1%. Ανοδικά κινούνται σήμερα και τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι, η πλατίνα και το παλλάδιο.
Σημειωτέον, πάντως, πως ακόμη και στα επίπεδα αυτά, ο χρυσός παραμένει κατά 11% χαμηλότερα από τα επίπεδα ρεκόρ που άγγιξε το περασμένο καλοκαίρι και συγκεκριμένα τον Ιούλιο του 2020, όταν η ανησυχία για τις προοπτικές της πανδημίας εκτόξευσαν την τιμή του στο ρεκόρ των 2.036 δολαρίων την ουγγιά.
Σε σημείωμα του ο Πολ Γουόνγκ της Sprott Asset Management υποστήριξε πως το ράλι του χρυσού θα συνεχιστεί κατά το τρίτο τρίμηνο. Εξάλλου, μέσα στα τελευταία είκοσι χρόνια, το τρίτο τρίμηνο ήταν παραδοσιακά καλό για τον χρυσό και τις εταιρείες του κλάδου.
Αντίστοιχη θέση πήρε και ο αναλυτής της Goldman Sachs, Μίκαελ Σπρόγκις, ο οποίος στη δική του πρόβλεψη έκανε λόγο για περαιτέρω ανοδική πορεία του μετάλλου προς την κατεύθυνση των 2.000 δολαρίων την ουγγιά.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Μάχες πάνω στις 1.550 μονάδες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/10/xrimat-768x510-1-600x398.jpg)
Μάχες πάνω στις 1.550 μονάδες δίνει το ΧΑ
Η αγορά δεν μπορεί να ξεφύγει από τη ζώνη των 1.550 μονάδων, καθώς φαίνεται ότι πρέπει να περάσει από τον σκόπελο της αναδιάρθρωσης χαρτοφυλακίων
![Κεφαλαιαγορά: Οι 3+8 αλλαγές που έρχονται – Τι είπε ο Χατζηδάκης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/photo_2025-02-11_13-12-55-600x400.jpg)
Οι 3+8 αλλαγές που έρχονται για την ενίσχυση της κεφαλαιαγοράς
Επεκτείνονται τα κίνητρα των «angel investors» και για τις επενδύσεις στην εναλλακτική αγορά
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Ανοδικές κινήσεις με βαρίδια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/xrimatistirio4-600x400.jpg)
Ανοδικές κινήσεις με βαρίδια στο ΧΑ
Αν και η επιφυλακτικότητα δεν λείπει, το ΧΑ έχει καταφέρει να παραμείνει πάνω από τις 1.550 μονάδες και να δώσει το μήνυμα ότι μπορεί να συνεχίσει την bull market του
![Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Επιφυλακτικότητα στις αγορές, πιέσεις στη Unicredit](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/12/frankfurt-stocks-600x359.jpg)
Επιφυλακτικότητα στις ευρωαγορές, πιέσεις στη Unicredit
Οι αγορές προσπαθούν να αποτιμήσουν την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει 25% δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου στις ΗΠΑ
![Ασιατικά χρηματιστήρια: Ψυχραιμία για τους νέους δασμούς Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/asiatika-600x435.jpg)
Ψυχραιμία στις ασιατικές αγορές για τους νέους δασμούς Τραμπ
Eλαφρά νευρικότητα στα ασιατικά χρηματιστήρια για τις νέες αποφάσεις επιβολής δασμών του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
![Χρυσός: Η Κίνα επιτρέπει σε αφαλιστικές να επενδύσουν δισεκατομμύρια σε χρυσό](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/10/ot_gold_prices-1024x600-1-600x352.png)
Η Κίνα επιτρέπει σε αφαλιστικές να επενδύσουν δισεκατομμύρια σε χρυσό
Ο χρυσός αναμένεται να ανέβει και άλλο από την απελευθέρωση των νένω ποσών
![Αμερικανικά Ομόλογα: Ποιοι κατέχουν και πόσα – Τι ψάχνει ο Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/ot_trump_agores-1024x600-1-600x300.png)
Ποιοι κατέχουν το αμερικανικό χρέος και τι ψάχνει ο Τραμπ στα ομόλογα
To αμερικανικό χρέος ξεπερνά τα 36 τρισ. δολάρια
![Wall Street: Είχε «σιδηρά» στήριξη – Σημαντικά κέρδη και στην τεχνολογία](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/08/ot_wallstreet_DOW2-600x352.png)
«Σιδηρά» στήριξη έλαβε η Wall Street - Σημαντικά κέρδη και στην τεχνολογία
Ο Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,38% στις 44.470 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,67% στις 6.066 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,98% στις 19.714 μονάδες
![Συνάλλαγμα: Παίρνουν «ζωή» και πάλι τα desk της αγοράς – Τι φέρνει ο Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/11/trader-wall-768x512-1-600x400.jpg)
Παίρνουν «ζωή» και πάλι τα desk της αγοράς συναλλάγματος – Τι φέρνει ο Τραμπ
Μετά από πολλά χρόνια «ηρεμίας», οι traders στην αγορά συναλλάγματος βιώνουν κι αυτοί με τη σειρά τους την αδρεναλίνη των γρήγορων κινήσεων
![Χρυσός: Μια ανάσα πριν το λαμπερό ορόσημο των 3.000 δολαρίων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/gold-513062_1280-600x450.jpg)
Μια ανάσα πριν το λαμπερό ορόσημο των 3.000 δολαρίων ο χρυσός
Οι τιμές του χρυσού κατέγραψαν το έβδομο μέσα στο 2025 ιστορικό υψηλό