Προκειμένου να στηρίξει την οικονομία και τα νοικοκυριά, από τις δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας που χάθηκαν μέσα στην πανδημία, ο Λευκός Οίκος είχε ανακοινώσει τη χορήγηση γενναίων επιδομάτων ανεργίας τουλάχιστον έως τον Σεπτέμβριο του 2021.

Ωστόσο, κάποιες πολιτείες έχουν ήδη διακόψει τα σχετικά προγράμματα, με το αιτιολογικό ότι έτσι δεν μπορούν να καλυφθούν οι κενές θέσεις εργασίας που υπάρχουν.
Και οι αποφάσεις αυτές πυροδότησαν μηνύσεις.

Όπως γράφει το CNBC εργαζόμενοι στην Ιντιάνα, το Μέριλαντ, το Οχάιο και το Τέξας έχουν μηνύσει τις πολιτείες τους για την ακύρωση των παροχών ανεργίας. Μέχρι στιγμής, δύο κατάφεραν να αποκαταστήσουν τα οφέλη – τουλάχιστον για την ώρα.

Οι αγωγές που συζητούνται στο Οχάιο είναι οι τελευταίες στην αυξανόμενη τάση που επικρατεί τελευταία, ενάντια σε μερικές από τις 26 πολιτείες που επέλεξαν να εξαιρεθούν από τα ομοσπονδιακά προγράμματα ανεργίας νωρίτερα από την ομοσπονδιακή λήξη στις 6 Σεπτεμβρίου.

Τον περασμένο μήνα, δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου επανέφερε προσωρινά τα ομοσπονδιακά προγράμματα παροχών ανεργίας στην Ιντιάνα – το πρώτο κράτος όπου οι εργαζόμενοι υπέβαλαν αγωγή – έως ότου ληφθεί οριστική απόφαση για την υπόθεση.

Παρομοίως, τα προγράμματα ανεργίας στο Μέριλαντ επεκτάθηκαν, μετά την προσωρινή διαταγή που έδωσε δικαστής.

Στο Τέξας, αντιθέτως απορρίφθηκε το αίτημα για προσωρινή διαταγή και οι εργαζόμενοι αναμένουν την εκδίκαση της υπόθεσης.

Περισσότεροι από 4 εκατομμύρια εργαζόμενοι επηρεάζονται από την απόφαση των συγκεκριμένων πολιτειών να σταματήσουν νωρίτερα τα προγράμματα , χάνοντας συνολικά 22,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Century Foundation. Σχεδόν 3 στους 5 εργαζόμενους που επηρεάζονται από την πρόωρη λήξη θα μείνουν χωρίς καμία αποζημίωση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Βρετανία: Αυξήσεις από Lidl, απολύσεις από HMV – Η αγορά αντιδρά στον προϋπολογισμό των Εργατικών
Διεθνή |

Με απολύσεις και αυξήσεις τιμών αντιδρούν οι λιανέμποροι στον προϋπολογισμό Στάρμερ

Ο ιδιοκτήτης της HMV λέει ότι ο προϋπολογισμός είναι "κακά νέα" ενώ το αφεντικό της Lidl στο Ηνωμένο Βασίλειο λέει ότι ο πληθωρισμός προϊόντων είναι "αναπόφευκτος" παρά την επιστροφή στα κέρδη