
Ανεβάζει στροφές ο ρυθμός υποβολής των φορολογικών δηλώσεων καθώς σε καθημερινή βάση υποβάλλονται ακόμη και περισσότερες από 100.000 δηλώσεις.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, τις πρώτες 42 ημέρες λειτουργίας της πλατφόρμας, υποβλήθηκαν 1,74 εκατ. δηλώσεις, ενώ πέρυσι, στο ίδιο διάστημα, είχαν υποβληθεί 1,21 εκατ. Κύκλοι της ΑΑΔΕ εκτιμούν ότι στις ημέρες που απομένουν, έως τις 27 Αυγούστου, οπότε και λήγει η σχετική προθεσμία, θα έχει ολοκληρωθεί η υποβολή των φετινών δηλώσεων.
Η διαδικασία ξεμπλόκαρε μετά και την επίλυση από το υπουργείο Εργασίας του θέματος με την αποστολή του αρχείου με τις αποζημιώσεις των εργαζομένων σε αναστολή, το σύνολο των σχετικών στοιχείων έχει αναρτηθεί και προσυμπληρωθεί από την ΑΑΔΕ.
Η ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων στις 27 Αυγούστου θα ανοίξει τον δρόμο για να τρέξει η διαδικασία της εκκαθάρισης του φετινού ΕΝΦΙΑ καθώς για να υπολογιστεί ο φετινός ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία από τις δηλώσεις εισοδήματος.
Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, αν η προθεσμία παραταθεί, τότε ο ΕΝΦΙΑ θα υπολογιστεί αργότερα και, συνεπώς, θα πρέπει να καταβληθεί σε λιγότερες δόσεις από τις προβλεπόμενες.
Οι κωδικοί
Οι κωδικοί που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή είναι:
Οι κωδικοί 023 – 024 αφορούν στην απαλλαγή αποδείξεων για τους άνω των 60 και είναι προσυμπληρωμένοι.
Οι κωδικοί 985-986 αφορούν στην απαλλαγή αποδείξεων για τους πληττόμενους και είναι επίσης προσυμπληρωμένοι.
Οι κωδικοί 049 -050 αφορούν στις αποδείξεις για όσους δεν εξαιρούνται, και πρέπει να συμπληρωθούν από εμάς.
Σε ό,τι αφορά στις αποζημιώσεις ενοικίων, οι οποίες εισπράχθηκαν στο 2021, αυτές θα πρέπει να δηλωθούν του χρόνου.
Ακόμα, οι επιστρεπτέες προκαταβολές είναι προσυμπληρωμένες στον κωδικό 999, στο Ε3.
Τέλος, οι κωδικοί 781-782 έχουν να κάνουν με τα τεκμήρια και αφορούν σε όσους είναι σε αναστολή. Οι κωδικοί αυτοί είναι προσυμπληρωμένοι και αν διαπιστώσετε λάθος θα πρέπει να απευθυνθείτε στο υπουργείο Εργασίας.


Latest News

Τέλος χρόνου για την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ
Πώς γίνεται η εκτύπωση του ΕΝΦΙΑ - Τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων

Πάνω από 42.000 φορολογικές δηλώσεις την ημέρα – Ένας στους 4 με επιστροφή φόρου
Πάνω από τις προσδοκίες οι φορολογικές δηλώσεις – Τι ισχύει με μισθωτούς και έκπτωση φόρου – Με διαδικασίες εξπρές οι επιστροφές φόρου

«Κούρεμα» προστίμων για 3 στους 10 φορολογούμενους με φορολογικές διαφορές
Πόσοι δικαιώθηκαν το 2024 από τη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών - Στα δικαστήρια καταλήγουν χιλιάδες υποθέσεις - Ποιοι και πώς κερδίζουν έκπτωση 50% στα πρόστιμα

Κίνητρα για την ενίσχυση των κλαδικών συμβάσεων – Το σχέδιο
Μεταβολές στο καθεστώς που διέπει τις κλαδικές συμβάσεις έως το τέλος του έτους μελετά το υπ. Εργασίας για να ενισχυθούν οι μέσοι μισθοί

Προσοχή στο... κενό μεταξύ χρεών - Τι συμβαίνει με την είσπραξη των οφειλών
Σύμφωνα με το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, τα χρέη στην εφορία συσσωρεύονται όταν αυξάνονται δυσανάλογα τα φορολογικά βάρη, σε σχέση με το εισόδημα

Αυξημένος ο ρυθμός υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων
Εκτιμάται πως μέχρι το τέλος Απριλίου θα έχει υποβληθεί το 30% των δηλώσεων

Η στενή σχέση επιδόματος ανεργίας και νέου κατώτατου μισθού - Τι είπε ο Πρωτοψάλτης
Ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» και για τα προγράμματα απασχόλησης και το νέο επίδομα ανεργίας

Διαρκές πρέσινγκ σε οφειλέτες - Κατασχέσεις λογαριασμών για χρέη στην εφορία
Τι αποκαλύπτουν τα επίσημα στοιχεία για τα ληξιπρόθεσμα χρέη

Πώς θα δηλωθούν τα αναδρομικά - Οι κρυφές παγίδες στις φορολογικές δηλώσεις
Τι πρέπει να προσέξουν οι φορολογούμενοι με τα αναδρομικά σε μισθούς και συντάξεις - Οι οδηγίες της ΑΑΔΕ

Ποιοι 15.000 θα λάβουν πρώτοι το νέο επίδομα ανεργίας
Τα δικαιολογητικά για το νέο επίδομα ανεργίας παραμένουν τα ίδια - Ο ειδικός αλγόριθμος και οι νέοι δικαιούχοι