Ο τζαμαϊκανός σπρίντερ Γιουσέιν Μπολτ παραμένει ο ταχύτερος εν ζωή άνθρωπος στον κόσμο κι ένας από τους πλουσιότερους αθλητές.

Το 2018, ο Μπολτ κατατάχθηκε στο Νο. 45 στη λίστα των 100 πλουσιότερων αθλητών στον κόσμο του περιοδικού Forbes, ενώ το 2017, τη χρονιά που αποχώρησε από την ενεργό δράση κέρδισε 31 εκατομμύρια δολάρια.

Ο 34χρονος σήμερα Μπολτ παραδέχεται ότι δεν ήταν πάντα καλός με τα χρήματά του.

«Όταν άρχισα να ανεβαίνω, ξόδευα περισσότερα από ό, τι ήθελα», λέει ο Bolt στο CNBC.

Ο οκτώ φορές Ολυμπιονίκης λέει ότι μετά το πρώτο του ολυμπιακό ντεμπούτο το 2004, όταν ήταν μόλις 18 ετών, άρχισε να ξοδεύει πολλά γιατί τότε άρχισε να κερδίζει χρήματα.

Ευτυχώς, όμως για τον Μπολτ οι συμπαίκτες του κάθισαν και του εξήγησαν τα οικονομικά.

«Πρέπει να αναγνωρίσω τη συμβολή τους. Με βοήθησαν πραγματικά να καταλάβω πώς μπορώ να αποταμιεύω», τονίζει και ομολογεί ότι το μεγαλύτεριο μάθημα που έμαθε είναι να εξοικονομεί περισσότερα από τα μισά κέρδη του.

«Λέω στους ανθρώπους αν κερδίζετε 10 δολάρια, να αποταμιεύετε τα 6 δολ. και μετά να αποφασίζετε τι θα κάνετε με τα υπόλοιπα».

Αν και τώρα είναι συνταξιούχος αθλητής, μερικές από τις χορηγίες του Bolt δεν έχουν λήξει. Έχει μια συνεχή συνεργασία με την Puma και μόλις υπέγραψε ως εκπρόσωπος της CarMax. Είναι επίσης επενδυτής ακινήτων και συνιδρυτής της εταιρείας ηλεκτρικών σκούτερ Bolt Mobility.

Όσον αφορά τις συμβουλές σταδιοδρομίας, ο Μπολτ λέει ότι η καλύτερη συμβουλή που έλαβε ποτέ ήταν από τον μπαμπά του. «Μου είπε,« Γιε, ό, τι θέλεις, απλά δούλεψε σκληρά και αφιερώσου σε αυτό», τόνισε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πόσα χρήματα παίρνουν οι αθλητές που κερδίζουν μετάλλιο
Business of Sport |

Πόσα χρήματα παίρνουν οι αθλητές που κερδίζουν μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού [πίνακας]

Παρά το γεγονός ότι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή δεν δίνει χρηματικά έπαθλα για την κατάκτηση μεταλλίων, αρκετές χώρες ανταμείβουν τους αθλητές τους με διάφορα μπόνους

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Αέρας πολυτέλειας στο Παρίσι – Η δυναμική παρουσία των επώνυμων brand
Business of Sport |

Αέρας πολυτέλειας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού - Δυναμικό «παρών» από επώνυμα brand

Πώς τα brand πολυτελείας προσπαθούν να αξιοποιήσουν τη φήμη της γαλλικής πρωτεύουσας για να ξανακερδίσουν το μεγάλο κοινό - «Χρυσή ευκαιρία» οι Ολυμπιακοί Αγώνες