
Χαμόγελα στους Έλληνες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού έφερε η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης για άρση της καραντίνας.
Έτσι, από τις 19 Ιουλίου και μετά οι Βρετανοί ετοιμάζονται για απόβαση στην Ελλάδα η οποία εμφανίζεται, σύμφωνα με τους ταξιδιωτικούς πράκτορες ως η πιο κερδισμένη από τις χώρες του νότου με την απόφαση της κυβέρνησης του Λονδίνου.
Εν μέσω προειδοποιήσεων για τεράστιες ουρές στα αεροδρόμια, όπου θα διενεργούνται εξαντλητικοί έλεγχοι, όπως υπόσχεται η βρετανική κυβέρνηση, οι Βρετανοί σπεύδουν στο Ίντερνετ και στα ταξιδιωτικά γραφεία για να κλείσουν επιτέλους τις πολυπόθητες διακοπές, για «μια θέση στον ήλιο» όπως γράφουν χαρακτηριστικά τα μέσα ενημέρωσης στη χώρα.
Μετά την άρση της καραντίνας για τους προερχόμενους από 140 προορισμούς, οι πλήρως εμβολιασμένοι Βρετανοί μπορούν να πάνε και να επιστρέψουν χωρίς περιορισμούς από χώρες όπως η Ελλάδα, η Κύπρος, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ισπανία, η Πορτογαλία κλπ.
Πάντως από τη στιγμή που η κυβέρνηση Τζόνσον αποφάσισε ότι από τις 19 Ιουλίου και μετά όσοι πλήρως εμβολιασμένοι επιστρέφουν στη Βρετανία από τις «πορτοκαλί» χώρες (όπως Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία κλπ) δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα, οι κρατήσεις για τους τουριστικούς προορισμούς… εκτοξεύτηκαν!
Οι κρατήσεις πτήσεων και πακέτων για διακοπές σε τουριστικούς προορισμούς της «πορτοκαλί» λίστας που έχει καταρτίσει η κυβέρνηση, αυξήθηκαν έως και 400%. Οι κρατήσεις για την Ελλάδα τριπλασιάστηκαν, όπως αναφέρει το βρετανικό δίκτυο «Sky News», με τη χώρα να εμφανίζεται ως η πιο κερδισμένη από την απόφαση της κυβέρνησης του Λονδίνου, ενώ και η EasyJet ανακοίνωσε πως οι κρατήσεις πτήσεων προς «πορτοκαλί» χώρες αυξήθηκαν κατά 400%.
ΣΕΤΕ: Δεν υπάρχει κύμα ακυρώσεων από τουρίστες στην Ελλάδα
Παρά τα μέτρα προστασίας που έχουν ληφθεί στις πύλες εισόδου της χώρας, η εξάπλωση του ινδικού μεταλλαγμένου στελέχους στο Ηνωμένο Βασίλειο προκαλεί προβληματισμό.
Συνολικά 54.268 νέα κρούσματα του παραλλαγμένου στελέχους καταγράφηκαν στη Βρετανία την εβδομάδα ως τις 7 Ιουλίου, ενώ την εβδομάδα που προηγήθηκε είχαν καταγραφεί 50.824 κρούσματα.
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Γιάννης Ρέτσος σε ανάρτησή του στο Twitter αναφέρει ότι «από τα δεδομένα της στιγμής των τουριστικών προορισμών, δεν προκύπτει από πουθενά “κύμα ακυρώσεων”. Αγωνία υπάρχει, εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα, κυρίως για ενδεχόμενη αντίδραση βασικών μας αγορών, από την άλλη όμως υπάρχει και η προσδοκία, εν αναμονή κρατήσεων από Βρετανία».
Από τα δεδομένα της στιγμής των τουριστικών προορισμών, δεν προκύπτει από πουθενά “κύμα ακυρώσεων”. Αγωνία υπάρχει, εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα, κυρίως για ενδεχόμενη αντίδραση βασικών μας αγορών, από την άλλη όμως υπάρχει και η προσδοκία, εν αναμονή κρατήσεων από Βρετανία.
— Yiannis A. Retsos (@YARetsos) July 9, 2021


Latest News

Παράνομη εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για τη φορολόγηση του Airbnb - Η απόφαση του ΣτΕ
Το θέμα παραπέμφθηκε προς οριστική κρίση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Αύξηση μόλις 0,5% στις ταξιδιωτικές εισπράξεις το πρώτο δίμηνο του 2025 - Άνοδος 3,5% στους τουρίστες
Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΤτΕ για τις χώρες προέλευσης των τουριστών - Η μεγάλη άνοδος των Αμερικάνων και οι μηδενικές εισπράξεις από Ρώσους τον Φεβρουάριο - Πάνω από 1,5 εκατ. οι ξένοι τουρίστες

Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη ο νέος προορισμός τριών πολυτελών διεθνών αλυσίδων
Τα σχέδια επέκτασης στην ελληνική αγορά με πολυτελή ξενοδοχεία των Waldorf Astoria της Hilton, Six Sences της IHG Group και Four Seasons
![Ξενοδοχεία: Μεγάλο το ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα – Η θέση της Αθήνας [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/Athens-hotels-600x399.jpg)
«Μαγνήτης» επενδύσεων η Ελλάδα στα ξενοδοχεία - Στο top 10 η Αθήνα [γραφήματα]
Η Αθήνα μπήκε στη δεκάδα των ελκυστικών πόλεων και η Ελλάδα διατηρεί την πέμπτη θέση στην Ευρώπη

Οι top χώρες προέλευσης των περισσότερων ξένων ταξιδιωτών στην Ελλάδα
Η θερινή τουριστική περίοδος διαγράφεται θετικά για την Ελλάδα, με τα διαθέσιμα στοιχεία να επιβεβαιώνουν τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη του κλάδου

Δεν κόβουν το ταξίδι στην Ελλάδα οι Αμερικανοί
Παρά το δυσμενές οικονομικό κλίμα και τις αμφιλεγόμενες αποφάσεις της κυβέρνησης Τραμπ θα έρθουν και αυτό το καλοκαίρι
![Airbnb: Πτωτικά κινήθηκε η ζήτηση τον Μάρτιο – Τι δείχνουν τα στοιχεία [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/airbnb-gba8e58468_1280-1-600x500.jpg)
Περισσότερα Airbnb, χαμηλότερη πληρότητα - Οι επιλογές των επισκεπτών [γράφημα]
Η προσφορά και η ζήτηση διαμορφώνουν νέες ισορροπίες στην αγορά Airbnb

Επιστρέφει... δριμύτερο το εισιτήριο στη Βενετία για τους τουρίστες
Πέρσι το μέτρο απέφερε απροσδόκητα έσοδα στη Βενετία ύψους 2,4 εκατ. ευρώ - Φέτος ο δήμος ετοιμάζεται

Αύξηση πάνω από 18% στις κρατήσεις για το Πάσχα - Οι πρωταθλητές και οι χαμένοι
Ο ρόλος του Ορθόδοξου και Καθολικού Πάσχα, η περίπτωση της Κρήτης και το momentum Σαντορίνης και Μυκόνου - Τι δείχνουν οι κρατήσεις

Στο 1,5 δισ. ευρώ το έλλειμμα στο ισοζύγιο το α' δίμηνο - Άνοδος 5,4% στις αφίξεις τουριστών
Την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2025, στην κατηγορία των άμεσων επενδύσεων, οι απαιτήσεις των κατοίκων έναντι του εξωτερικού κατέγραψαν ροές ύψους 1 δισ. ευρώ