
Οι ΗΠΑ στέλνουν μια τεχνική ομάδα σήμερα στην Αϊτή για να καθορίσει ποιες είναι οι ανάγκες της χώρας στον τομέα της ασφάλειας και αλλού, μετά το αίτημα της Αϊτής για αμερικανική βοήθεια μετά τη δολοφονία του προέδρου της την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε ανώτερος αμερικανός αξιωματούχος.
Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα ενημερωθεί από την ομάδα όταν αυτή επιστρέψει και «μετά θα πάρει αποφάσεις για το πώς θα προχωρήσουμε», δήλωσε στο Reuters ο ανώτερος αυτός αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπάιντεν.
Η Αϊτή έχει ζητήσει τη βοήθεια των ΗΠΑ για τη διερεύνηση της επίθεσης που στοίχισε την Τετάρτη τη ζωή του προέδρου Ζοβενέλ Μοΐζ μέσα στην κατοικία του στο Πορτ-ο-Πρενς, με αποτέλεσμα η νησιωτική χώρα να βυθιστεί ακόμη περισσότερο στην αναταραχή. Οι αρχές της Αϊτής έχουν δηλώσει πως δύο αϊτινής καταγωγής Αμερικανοί ήταν μεταξύ των ύποπτων δολοφόνων.
Δεν έγινε άμεσα σαφές ποιά αμερικανικά υπουργεία στέλνουν αντιπροσώπους στην Αϊτή ούτε για πόσο θα παραμείνουν εκεί. Ο κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε σήμερα πως η Ουάσινγκτον θα έχει επίσης διαβουλεύσεις με τους περιφερειακούς εταίρους της και τα Ηνωμένα Έθνη.
Οι ΗΠΑ είχαν νωρίτερα αρνηθεί το αίτημα της Αϊτής να στείλουν στρατεύματα, ενώ ο ΟΗΕ θα χρειαστεί την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας για να στείλει ένοπλες δυνάμεις.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Latest News

Τραμπ: Απειλές σε πολιτικούς, εισαγγελείς και δημοσιογράφους σε ομιλία του στο υπουργείο Δικαιοσύνης
Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί τους αντιπάλους του με φυλάκιση σε ομιλία του στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Δέσμευση Δήμα για «στοχοπροσήλωση, αποτελεσματικότητα και σεμνότητα» στο Υπ. Υποδομών και Μεταφορών
Τι δήλωσαν οι Χρίστος Δήμας και Κωνσταντίνος Κυρανάκης κατά την παράδοση – παραλαβή στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Μαρινάκης: Εξαιρετικά σημαντική η αναβάθμιση από τη Moody's
«Η κυβέρνηση έχει στόχο να μεταφέρει αυτή την επιτυχία στις ζωές των πολιτών, δημιουργώντας δουλειές και αυξάνοντας τους μισθούς», τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης.

Διαβάστε στο Βήμα της Κυριακής: Ραντεβού τον Σεπτέμβριο
Η νέα κυβέρνηση, ο χρονικός ορίζοντας και οι μπλε φάκελοι της μιας σελίδας

Τα πρώτα μηνύματα των νέων μελών της κυβέρνησης
Κοινή συνισταμένη των δηλώσεων των νέων μελών στην κυβέρνηση ήταν το δίπτυχο «ταχύτητα και αποτελεσματικότητα».

Μητσοτάκης σε υπουργούς: Θέλω χειροπιαστό αποτέλεσμα σε κάθε τομέα
Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε αλλαγές σε τρία πεδία: Οικονομία – Υποδομές, Συγκοινωνίες – Μεταναστευτική Πολιτική και Ναυτιλία

Τοπίο στην ομίχλη – Πυκνό νέφος κάλυψε την παραλία Αλίμου
Κολυμβητές και καΐκια στον Άλιμο χάθηκαν μέσα στην ομίχλη μέσα σε λίγα λεπτά – Αφρικανική σκόνη και θερμοκρασίες ρεκόρ επιτείνουν το φαινόμενο

Ορκίστηκαν οι νέοι υπουργοί - Το πρώτο υπουργικό συμβούλιο με τη νέα σύνθεση
Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών της κυβέρνησης - Σε εξέλιξη το πρώτο υπουργικό συμβούλιο

Η Βρετανία καλεί σε άσκηση οικονομικής πίεσης στη Ρωσια
Λίγες ώρες πριν απο μια διαδικτυακή σύσκεψη με άλλους ηγέτες ο πρωθυπουργος της Βρετανίας ζητά να ασκηθεί πίεση στη Μόσχα

Τέμπη: Νέο ηχητικό ντοκουμέντο – Συνομιλία σταθμάρχη με ρυθμιστή για την ηλεκτροδότηση
Στο νέο ηχητικό ντοκουμέντο από τη νύχτα της τραγωδίας στα Τέμπη καταγράφεται συζήτηση σχετικά με την ηλεκτροδότηση της γραμμής, απόφαση την οποία τελικά έλαβε ο σταθμάρχης