
Οικονομική υποστήριξη ύψους 22 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα παράσχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τη μορφή ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πιο ευάλωτους πληθυσμούς στο Ιράν και στο Πακιστάν.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, αυτό το πακέτο θα βοηθήσει εκείνους που πλήττονται περισσότερο από ανθρωπογενείς κρίσεις, την πανδημία COVID-19, το κλίμα και άλλες φυσικές καταστροφές στην περιοχή.
Από τα κονδύλια των 22 εκατ. ευρώ, τα 15 εκατ. ευρώ θα κατευθυνθούν στη στήριξη ανθρωπιστικών οργανώσεων που εργάζονται στο Ιράν για να βοηθήσουν τους πιο ευάλωτους Ιρανούς και Αφγανούς στη χώρα. Μέρος της χρηματοδότησης θα υποστηρίξει τη μάχη της χώρας ενάντια στην πανδημία του κορωνοϊού, συμπεριλαμβανομένης της παροχής επείγοντος ιατρικού εξοπλισμού. «Η ανθρωπιστική χρηματοδότηση της ΕΕ υποστηρίζει επίσης τις αξιέπαινες προσπάθειες του Ιράν να βοηθήσει τους Αφγανούς στην επικράτειά του και να φιλοξενήσει κοινότητες, στην εκπαίδευση, την υγεία, την προστασία και την επιβίωση, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής.
Τα 7 εκατ. ευρώ θα διατεθούν σε ανθρωπιστικές οργανώσεις στο Πακιστάν, εστιάζοντας στους πιο ευάλωτους τοπικούς πληθυσμούς, τους Αφγανούς καθώς και τις κοινότητες υποδοχής. Η βοήθεια θα περιλαμβάνει Αφγανούς και Πακιστανούς, που πλήττονται από συγκρούσεις, εκτοπισμούς, COVID-19 και φυσικές καταστροφές, συμπεριλαμβανομένου του υποσιτισμού.
Ο Επίτροπος για τη Διαχείριση Κρίσεων, Γιάνεζ Λέναρτσιτς, δήλωσε σχετικά: «Το Ιράν και το Πακιστάν είναι και τα δύο πολύ ευάλωτα σε επαναλαμβανόμενους φυσικούς κινδύνους, με τα δεδομένα των δύο χωρών να επιδεινώνονται από μια σοβαρή πανδημία κορωνοϊού. Το Ιράν και το Πακιστάν είναι επίσης οι κύριες χώρες υποδοχής Αφγανών προσφύγων παγκοσμίως. Η ΕΕ ενισχύει την υποστήριξη προς ανθρωπιστικές οργανώσεις και στις δύο χώρες σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή».


Latest News

Μειωμένος στο 2,2% ο ετήσιος πληθωρισμός τον Μάρτιο στην ευρωζώνη - Στο 3,1% στην Ελλάδα
Οι υπηρεσίες αποτελούν η μεγαλύτερη συνιστώσα, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 45,7% της τελικής νομισματικής καταναλωτικής δαπάνης

Αντιμέτωπη με νέα αγωγή στη Βρετανία η Google - Πιθανές αποζημιώσεις 5 δισ. λιρών
Η μήνυση ασκείται για λογαριασμό όλων των οργανισμών που εδρεύουν στη Βρετανία και που χρησιμοποίησαν τις υπηρεσίες διαφήμισης αναζήτησης της Google από την 1η Ιανουαρίου 2011
![ΔΝΤ: Ηχηρό καμπανάκι για γήρανση πληθυσμού – Πλήγμα σε ανάπτυξη και συντάξεις [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/10/ot_demographic22-600x352.png)
Καμπανάκι ΔΝΤ για τη γήρανση του πληθυσμού - «Πλήγμα» σε ανάπτυξη και... συντάξεις
Το ΔΝΤ προβλέπει χαμηλότερη ανάπτυξη και αυξημένες δημοσιονομικές πιέσεις στην παγκόσμια οικονομία

Η ΕΕ απλοποιεί τη διαδικασία για την εφαρμογή του νόμου περί αποψίλωσης των δασών
Τα μέτρα θα πρέπει να οδηγήσουν σε μείωση κατά 30% στο διοικητικό κόστος, ανέφερε η Κομισιόν

Σοκ και δέος: Με δασμούς 245% απειλεί ο Τραμπ την Κίνα και φουντώνει τον εμπορικό πόλεμο
Η Κίνα αντιμετωπίζει τώρα δασμούς έως και 245% στις εισαγωγές στις Ηνωμένες Πολιτείες ως αποτέλεσμα των αντίποινων ενεργειών της, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου

Τι υπόσχονται βιομηχανίες στον Τραμπ για να αποφύγουν το χάος των δασμών
Θα χρειαστούν χρόνια για να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους την ίδια ώρα που η εμπορική πολιτική των ΗΠΑ παραμένει ασαφής

Το Χονγκ Κονγκ σταματάει την αποστολή δεμάτων στις ΗΠΑ, λόγω των δασμών Τραμπ
Οι ΗΠΑ είναι παράλογες, εκφοβίζουν και επιβάλλουν δασμούς καταχρηστικά, ανακοίνωσαν τα ταχυδρομεία του Χονγκ Κονγκ

Χαμηλότερος από τον αναμενόμενο ο πληθωρισμός στη Βρετανία τον Μάρτιο
Τι θα κάνει η Τράπεζα της Αγγλίας με τα επιτόκια

Η Κίνα αντικαθιστά τον κορυφαίο διεθνή εμπορικό διαπραγματευτή της
Ποιος είναι ο νέος επικεφαλής για την Κίνα στις εμπορικές διαπραγματεύσεις - Τι σηματοδοτεί η αλλαγή

Η Nvidia θα «χάσει» 5,5 δισ. καθώς οι ΗΠΑ περιορίζουν τις πωλήσεις chip στην Κίνα
Η Nvidia ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν ξεκαθαρίσει ότι οι νέοι περιορισμοί είναι απαραίτητοι για την αντιμετώπιση του κινδύνου χρήσης τσιπ H20 σε «έναν υπερυπολογιστή στην Κίνα»