Η συμμαχία GAVI για τον εμβολιασμό των αναπτυσσόμενων χωρών ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι υπέγραψε συμφωνίες προαγοράς με τις κινεζικές Sinopharm και Sinovac για τη διάθεση έως και 550 εκατ. δόσεις εμβολίων Covid-19 για το πρόγραμμα COVAX του ΟΗΕ.

Οι συμφωνίες περιλαμβάνουν έως 170 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Sinopharm και έως 380 εκατ. δόσεις του σκευάσματος της Sinovac έως τα μέσα του 2022, αναφέρει το Reuters.

«Οι συμφωνίες, που έρχονται σε μια περίοδο κατά την οποία το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα θέτει αυξανόμενο κίνδυνο στα υγειονομικά συστήματα, θα καταστήσει 110 εκατ. δόσεις άμεσα διαθέσιμες σε συμμετέχοντες του μηχανισμού COVAX, με δυνατότητα για πρόσθετες δόσεις», ανέφερε η GAVI σε ανακοίνωση.

Ο COVAX, που διανέμει εμβόλια σε φτωχότερες χώρες, πασχίζει να τηρήσει τις αρχικές του δεσμεύσεις εν μέσω προβλημάτων με τις ινδικές εξαγωγές, γεγονός που έχει αναγκάσει πολλές αναπτυσσόμενες χώρες να παγώσουν τα προγράμματα εμβολιασμού.

Οι νέες παραγγελίες βελτιώνουν τις προοπτικές για επίτευξη του στόχου, τη διάθεση τουλάχιστον δύο δισεκατομμυρίων δόσεων μέχρι τις αρχές του 2022.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters / AFP

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Οικόπεδα: Μέχρι 30 Απριλίου η προθεσμία για τους καθαρισμούς
Επικαιρότητα |

Τέλος χρόνου για τους καθαρισμούς των οικοπέδων – Έρχονται πρόστιμα

Οι αρμόδιες αρχές κρούουν των κώδωνα του κινδύνου ώστε οι ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές των συγκεκριμένων χώρων να ολοκληρώσουν τις απαραίτητες ενέργειες άμεσα καθώς βρισκόμαστε λιγότερο από 15 ημέρες από την εκπνοή της προθεσμίας

Ουκρανία: Ουάσινγκτον και Κίεβο υπέγραψαν μνημόνιο για τα ορυκτά – Πότε θα υπογραφεί η τελική συμφωνία
Επικαιρότητα |

Ουάσινγκτον και Κίεβο υπέγραψαν μνημόνιο για τα ορυκτά – Τι περιλαμβάνει

Η Γιούλια Σβιρεντένκο, πρώτη αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στην Ουκρανία και υπουργός Οικονομίας, επιβεβαίωσε ότι το μνημόνιο προθέσεων υπογράφηκε ανάμεσα σε Κίεβο και Ουάσινγκτον

Η «μάχη» του χάρτη Ελλάδας – Τουρκίας – Ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός και η σημασία του
Επικαιρότητα |

Η «μάχη» του χάρτη Ελλάδας – Τουρκίας – Ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός και η σημασία του

Τι δεν είναι ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός και ποια η σχέση του με το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου – Η σημασία του χρόνου ανακοίνωσης και η προθεσμία της ΕΕ