Ανώτερα των προβλέψεων των αναλυτών ήταν τα κέρδη της μεγαλύτερη αμερικανικής τράπεζας JPMorgan Chase, κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο αμερικανικός χρηματοπιστωτικός κολοσσός τα κέρδη της αυξήθηκαν κατά 155% στα 11,9 δισ. δολ. .

Η ανάπτυξη της JPMorgan ( JPM ) αποδίδεται εν μέρει στα καθαρά αποθεματικά 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων που υπογραμμίζουν την εμπιστοσύνη της τράπεζας στην οικονομική ανάκαμψη.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Τζέιμι Ντάιμον επεσήμανε ιδιαίτερα τη σημαντική μείωση των επισφαλών δανείων ως απόδειξη της «όλο και πιο υγιούς κατάστασης των πελατών της».

Η JPMorgan δήλωσε ότι οι συνδυασμένες δαπάνες χρεωστικών και πιστωτικών καρτών αυξήθηκαν κατά 45% το δεύτερο τρίμηνο από ένα χρόνο νωρίτερα. Οι δαπάνες είναι τώρα 22% πάνω από τα επίπεδα του 2019.

Ο Ντάιμον επεσήμανε την «επιτάχυνση της ανάπτυξης» σε όλες τις κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων των ταξιδιών και της ψυχαγωγίας, που ξεπέρασε τα επίπεδα του 2019 κατά 13%.

Τα καθαρά κέρδη της τράπεζας αυξήθηκαν στα 11,9 δισ. δολάρια ή 3,78 δολάρια ανά μετοχή, στη διάρκεια του τριμήνου μέχρι τις 30 Ιουνίου, έναντι 4,7 δισ. δολ. ή 1,38 δολάρια ανά μετοχή το αντίστοιχο διάστημα του περασμένου έτους.

Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 3,21 δολαρίων ανά μετοχή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή