Ευχάριστη έκπληξη επεφύλαξε στους επενδυτές η Citigroup ανακοινώνοντας μεγαλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Συγκεκριμένα, τα κέρδη της σημείωσαν άλμα κατά 46,4%, στα 6,19 δισ. δολάρια ή 2,85 δολάρια ανά μετοχή, αντί της πρόβλεψης για κέρδη ανά μετοχή ύψους 1,94 δολαρίων. Την αντίστοιχη περσινή περίοδο τα κέρδη της κυμαίνονταν μόλις στα 1,06 δισ. δολαρίων.

Πάντως, όπως και στην περίπτωση έτερων μεγάλων τραπεζών, τα έσοδα της Citi μειώθηκαν κατά 12% σε σχέση με πέρυσι, λόγω της πτώσης των σταθερών εσόδων και του αντίκτυπου του χαμηλών επιτοκίων, αν και κινήθηκαν ελαφρά πάνω από τις εκτιμήσεις στα 17,47 δισ. δολάρια.

«Ο ρυθμός της παγκόσμιας ανάκαμψης ξεπερνά τις προηγούμενες προσδοκίες μας και μαζί του η καταναλωτική και επιχειρηματική εμπιστοσύνη» σχολίασε χαρακτηριστικά η CEO, Τζέιν Φρέιζερ, δηλώνοντας πως παρά τη νευρικότητα για την άνιση πορεία ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας παραμένει αισιόδοξη για τις προοπτικές που ανοίγονται.

Νωρίτερα, η Bank of America ανακοίνωσε βελτιωμένα κέρδη, αλλά μειωμένα έσοδα κάτω των προβλέψεων λόγω των χαμηλών επιτοκίων. Χθες JPMorgan και Goldman Sachs ανακοίνωσαν επιδόσεις σε υψηλότερα επίπεδα από τις αναμενόμενες

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή