Με απώλειες έκλεισε την Πέμπτη η αμερικανική κεφαλαιαγορά, με το κλίμα να αναστρέφεται ακόμα και στον τεχνολογικό τομέα. Οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό και την απασχόληση φαίνεται ότι βαρύνουν περισσότερο στο επενδυτικό κλίμα, με αποτέλεσμα η αγορά επί του παρόντος να μην αποτιμά τα πολύ καλύτερα από τα αναμενόμενα εταιρικά αποτέλεσματα τριμήνου.

Στο ταμπλό ο δείκτης S&P υποχώρησε κατά 0,33% στις 4.360,03 μονάδες, ο Dow Jones κατέγραψε κέρδη κατά 0,15% στις 34.987,02 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε στις 14.543,13 μονάδες με πτώση 0,7%.

Οι περισσότεροι επιμέρους δείκτες του S&P υποχώρησαν, με την ενέργεια να υποχωρεί σε ποσοστό άνω του 1%, ακολουθώντας τη μείωση των τιμών του αργού.

Στα μάκρο της ημέρας, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν νέες αξιώσεις για παροχές ανεργίας μειώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 16 μηνών την περασμένη εβδομάδα, καθώς η αγορά εργασίας ανακάμπτει.

Από την πλευρά του πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, μιλώντας στην επιτροπή τραπεζικών υποθέσεων της Γερουσίας, προέβλεψε ότι οι ελλείψεις στις θέσεις εργασίας και ο υψηλός πληθωρισμός θα μειωθούν με την πάροδο του χρόνου.

Ωστόσο, πολλοί επενδυτές εξακολουθούν να ανησυχούν ότι ο πιο ισχυρός πληθωρισμός θα μπορούσε να οδηγήσει σε ταχύτερη από το αναμενόμενο σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street