Ξεκίνησαν τα ραντεβού για τον εμβολιασμό εφήβων ηλικίας 15 – 17 ετών (σ.σ. γεννηθέντες έως τις 31.12.20) κατά της Covid-19, με τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna.

Τα πρώτα διαθέσιμα ραντεβού είναι από την Δευτέρα, με τον επαναληπτικό εμβολιασμό να είναι σε τρεις εβδομάδες.

Υπενθυμίζεται ότι τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται για εμβολιασμό στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδευόμενα από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους. Το άνοιγμα της πλατφόρμας αφορά τα παιδιά που είναι γεννημένα έως και 31/12/2005.

Πώς μπορείτε να κλείσετε ραντεβού για το παιδί σας

Ο προγραμματισμός θα γίνεται μέσω του emvolio.gov.gr, και με τους κωδικούς taxisnet οποιουδήποτε από τους γονείς ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί, ενώ το ραντεβού θα μπορεί να κλειστεί τόσο ηλεκτρονικά όσο και μέσω ΚΕΠ ή φαρμακείων.

Τι λένε οι επιστήμονες για τον εμβολιασμό των εφήβων

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου ανέφερε κατά την ενημέρωση της Δευτέρας ότι ο κίνδυνος νόσησης για του εφήβους 15-17 ετών είναι μικρός αλλά υπαρκτός, ενώ υπενθύμισε ότι και σε αυτές τις ηλικίες υπάρχουν άτομα με υποκείμενα νοσήματα. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι στις συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες, κύριο χαρακτηριστικό είναι η διασπορά του κορωνοϊού στο περιβάλλον, όπου μπορεί να υπάρχουν ευάλωτοι ή ανεμβολίαστοι πολίτες. Την ίδια ώρα, η διαφαινόμενη επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα έχει στρέψει το ενδιαφέρον στις μικρότερες ηλικίες, απ’ όπου και αναμένεται να εξαρτηθούν τα επόμενα πανδημικά κύματα που αναμένεται να πλήξουν κυρίως τους ανεμβολίαστους.

Αποτελεσματικό το εμβόλιο στους εφήβους

Το εμβόλιο είναι 100% αποτελεσματικό στους εφήβους, ενώ παρέχει προστασία κατά 96% έναντι της μετάλλαξης Δέλτα.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνει ότι ο εμβολιασμός των εφήβων αποτελεί ασφαλές βήμα προς την κανονικότητα της εκπαίδευσης και της κοινωνικής ζωής και μάλιστα στους νέους που ταλαιπωρήθηκαν κατά την πανδημία.,

Άλλωστε, η κυρία Θεοδωρίδου υπενθύμισε ότι βάσει αμερικανικής μελέτης, η συχνότητα εισαγωγής παιδιών 12-17 ετών σε νοσοκομεία λόγω COVID είναι 2,5 έως 3 φορές μεγαλύτερη από τη συνήθη εποχική γρίπη.

Το κύριο χαρακτηριστικό όμως αυτών των ηλικιών είναι κυρίως η διασπορά του ιού στο περιβάλλον, στο οποίο μπορεί να βρίσκονται και άτομα ευάλωτα ή και ανεμβολίαστα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τέμπη: Ξεκινά η σύγκρουση στη Βουλή – Σήμερα η συζήτηση για τη σύσταση προανακριτικής
Επικαιρότητα |

Ξεκινά η σύγκρουση στη Βουλή – Σήμερα η συζήτηση για τη σύσταση προανακριτικής

Η ΝΔ θα ψηφίσει υπέρ της σύστασης προανακριτικής επιτροπής για την αναζήτηση τυχόν ευθυνών του Χρήστου Τριαντόπουλου σε σχέση με την αλλοίωση του τόπου του δυστυχήματος στα Τέμπη

Ευρωπαϊκό συμβούλιο: Στήριξη του Κιέβου και ενίσχυση της άμυνας – Το σχέδιο συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Επικαιρότητα |

Στήριξη του Κιέβου και ενίσχυση της άμυνας – Το σχέδιο συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες που θα συναντηθούν την Πέμπτη 6 Μαρτίου αναμένεται να εκφράσουν την απαίτηση να συμμετάσχουν στις διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία

Γερμανία: Το προφίλ του δράστη που αιματοκύλησε πεζόδρομο του Μάνχαϊμ
Επικαιρότητα |

Το προφίλ του δράστη που αιματοκύλησε πεζόδρομο του Μάνχαϊμ

Νέες πληροφορίες για το αιματοκύλισμα στο Μάνχαϊμ – Τι αναφέρουν για τον άνθρωπο που οδηγούσε το Ι.Χ. αυτοκίνητο το οποίο έπεσε πάνω σε κόσμο που βρισκόταν σε πεζόδρομο στη γερμανική πόλη