Στο 71,9% ανήλθε το εποχικά προσαρμοσμένο ποσοστό απασχόλησης ατόμων ηλικίας 20-64 ετών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Όπως ανακοίνωσε η Eurostat την Πέμπτη, η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση από πλευράς απασχόλησης με ποσοστό 58,3%.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ίδια έκθεση, το χάσμα στην αγορά εργασίας, το οποίο περιλαμβάνει όλους τους ανθρώπους που δνε μπορούν να καλύψουν την ανάγκη για εργασία, ανήλθε στο 14,8% του εργατικού δυναμικού ηλικίας 20-64 το πρώτο τρίμηνο του 2021. Το κύριο συστατικό του είναι η ανεργία, η οποία ανήλθε στο 7,1%.

Οι υποαπασχολούμενοι με μερική απασχόληση ανήλθαν στο 3,0%, εκείνων που ήταν διαθέσιμοι για εργασία, ενώ το ποσοσό όσων δεν αναζητούσαν εργασία ήταν 4,1%.

Μεταξύ των κρατών μελών, τα υψηλότερα ποσοστά απασχόλησης το πρώτο τρίμηνο του 2021 καταγράφηκαν στις Κάτω Χώρες (81,0%), στη Σουηδία (79,5%), στην Τσεχία (79,4%) και στην Εσθονία (79,4%).

Τα χαμηλότερα ποσοστά απασχόλησης παρατηρήθηκαν στην Ελλάδα (58,3%), στην Ιταλία (61,1%) και στην Ισπανία (66,6%). Αυτές οι τρεις χώρες παρουσίασαν επίσης τα υψηλότερα ποσοστά στο χάσμα αγοράς εργασίας, με 25,1%, 25,0% και 25,2%, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
Δημόσιο Χρέος: Η Ελλάδα έχει μπει σε τροχιά μείωσής του
Οικονομία |

Η Ελλάδα έχει μπει σε τροχιά μείωσης του δημοσίου χρέους

Η Ευρώπη χρειάζεται ένα νέο Ταμείο Ανάκαμψης για μεγάλα ευρωπαϊκά έργα, μόνο με δάνεια και με πιο ομοιόμορφη κατανομή των κονδυλίων μεταξύ πλούσιων και φτωχότερων κρατών-μελών, λέει στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δημοσιονομικού Συμβουλίου