Στο κόκκινο έκλεισαν οι σημαντικότερες ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές, τερματίζοντας μια συνεδριάση στην οποία οι επενδυτές αναζητούσαν προσανατολισμό ενώ παρακολουθούν τα οικονομικά στοιχεία, την εταιρική κερδοφορία και την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με οριακές απώλειες της τάξης του 0,3% , με τον κλάδο των ορυχείων να σημειώνει τη μεγαλύτερη πτώση της τάξης του 2,8%, ενώ με απώλειες έκλεισαν οι περισσότεροι κλάδοι και αγορές στην Ευρώπη. Ο δείκτης έχασε 1,46 μονάδες και έκλεισε στις 454,74.
Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε οριακή πτώση 0,06% και έκλεισε στις 7.008,09 μονάδες, ο DAX υποχώρησε κατά 0,57 % στις 15.540,31 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κινήθηκε πτωτικά κατά 0,51 % στις 6.460,08 μονάδες.
Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κατέγραψε σημαντικές απώλειες 0,33% στις 24.792,78 μονάδες .
Οι αγορές στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού έκλεισαν με μεικτή εικόνα . Η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας κράτησε αμετάβλητα τα επιτόκια, ενώ υπαβάθμισε την πρόβλεψη της για την ανάπτυξη το 2021, καθώς εκτιμά ότι το ΑΕΠ θα σημειώσει άνοδο της τάξης του 3,8% έναντι 4% που ήταν η πρόβλεψη του Μαρτίου.
Στη Wall Street σημειώθηκε μεταστροφή στο κλίμα της συνεδρίασης με τις ρευστοποιήσεις να κυριαρχούν και οι επιμέρους δείκτες της αμερικανικής αγοράς να αλλάζουν από το πράσινο στο κόκκινο. Μάλιστα, με το άνοιγμα της συνεδρίασης ο βιομηχανικός Dow Jones είχε καταφέρει να ξεπεράσει το ψυχολογικό όριο των 35.000 μονάδων, ενώ ο S&P 500 φλέρταρε με το πολλοστό του ρεκόρ. Ο πληθωρισμός συνεχίζει να δημιουργεί ανησυχία στους επενδυτές.
Ο πληθωρισμός στη ευρωζώνη επβραδύνθηκε, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που επιβεβαιώθηκαν σήμερα, και διαμορφώθηκλε στο 1,9% έναντι 2% που ήταν το Μάιο, η πρώτη επιβράδυνση μετά το Σεπτέμβριο του 2020.
Η εξάπλωση της πανδημίας στη γηραιά ήπειρο λόγω της επικράτησης της μετάλλαξης Δέλτα συνεχίζει να απασχολεί και να δημιουργεί ανησυχία στους επενδυτές, καθώς πολλές χώρες αναγκάζονται να λάβουν περιοριστικά μέτρα, ενώ η Βρετανία αναλαμβάνει το ρίσκο να άρει από Δευτέρα και τους τελευταίους περιορισμούς. Η Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα 51.870 νέα κρούσματα, αριθμό ρεκόρ εξαμήνου.
Η περίοδος ανακοίνωσης της εταιρικής κερδοφορίας ξεκίνησε και στην Ευρώπη, με τις μεγάλες εταιρείες Richemont, Rio Tinto και Ericsson να δημοσιοποιούν τα οικονομικά τους αποτελέσματα σήμερα Παρασκευή.
Η μετοχή της εταιρείας Ericsson σημείωσε απώλειες της τάξης του 9,4%, καθώς η πτώση των πωλήσεων στην ηπειρωτική Κίνα οδήγησε της κερδοφορία της εταιρείας σε επίπεδα ελαφρώς χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις της αγοράς. Η σουηδική εταιρεία Sinch, που υποστηρίζεται από τη SoftBank, , σημείωσε άνοδο 14,6% μετά την ανακοίνωση σημαντικών κερδών.
Latest News
Alter Ego Media: Στη διάθεση του επενδυτικού κοινού το ενημερωτικό δελτίο
Η Alter Ego Media προχωρά σε δημόσια προσφορά έως 14.249.000 νέων μετοχών - Ποιο είναι το αναμενόμενο χρονοδιάγραμμα
Βαρίδι η Apple στη Wall Street, ξεχώρισε η Morgan Stanley με +3%
H Wall Street κινήθηκε διορθωτικά, μετά το χθεσινό άλμα, με τα νέα στοιχεία των λιανικών πωλήσεων και των επιδομάτων ανεργίας
Σε υψηλό ενός και πλέον μήνα ο χρυσός
Τα τελευταία οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ πίεσαν περαιτέρω τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων.
Υποχωρούν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων
Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό συρρίκνωσαν τις ανησυχίες για αναζωπύρωση των πληθωριστικών πιέσεων
Γαλλική στήριξη... πολυτελείας έλαβαν οι ευρωαγορές
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,98% και έκλεισε στις 520,05 μονάδες
ΧΑ: Ύψωσαν τοίχο στους πωλητές οι Eurobank και Coca Cola
To Χρηματιστήριο Αθηνών διαθέτει τις εφεδρείες που χρειάζεται προκειμένου να κρατήσει ανέπαφο το θετικό του μομέντουμ
Κινήσεις σταθεροποίησης στη Wall Street - Στηρίζουν BofA και Morgan Stanley
Ο Dow Jones καταγράφει πτώση 0,04% στις 43.204 μονάδες
Κόκκινο το ταμπλό στο ΧΑ - Στηρίζουν τον ΓΔ λίγες δεικτοβαρείς
Την τελευταία ώρα ο γενικός δείκτης εμφανίζει έντονα σημάδια κόπωσης
UBS: «Ταύρος» για την Ελλάδα – «Βλέπει» αναβάθμιση από Moody’s στο β' εξάμηνο
Γιατί δηλώνει αισιόδοξη για την ελληνική οικονομία η UBS - Οι τέσσερις λόγοι
Επιβεβαιώνει τις 1.500 μονάδες το XA - Με χαμηλή ταχύτητα η άνοδος
Το ΧΑ χρειάζεται ακόμη περισσότερη σαφήνεια προκειμένου να πάρουν μεγαλύτερες πρωτοβουλίες οι αγοραστές