Η ραγδαία εξελισσόμενη μετάλλαξη Δέλτα, μπορεί να αποτελέσει σημαντικό λόγο για το Κογκρέσο να επεκτείνει τις ομοσπονδιακές παροχές ανεργίας και μετά τη λήξη τους στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Παράγοντες της αγοράς μιλώντας στο CNBC αναφέρουν ότι η επιβάρυνση της επιδημιολογικής κατάστασης, εξαιτίας του πιο μεταδοτικού στελέχους του ιού, απειλεί να υπονομεύσει την οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ, την ίδια περίοδο περίπου που τα ομοσπονδιακά οφέλη θα λήξουν.

Τα κρούσματα μπορεί να οδηγήσουν τους καταναλωτές – τόσο εμβολιασμένους όσο και μη εμβολιασμένους – να περιορίσουν τις δραστηριότητες, όπως φαγητό σε εστιατόρια και να ωθήσουν περισσότερους γονείς να παραμείνουν στο σπίτι, εάν ορισμένα σχολεία υιοθετήσουν τηλεκπαίδευση, ανέφεραν οι οικονομολόγοι.

«Είναι πιθανό ότι υα έχουμε έναν άλλο κύκλο οικονομικής συρρίκνωσης σε ορισμένες περιοχές εάν υπάρχει ξέσπασμα της πανδημίας», δήλωσε η Eliza Forsythe, επίκουρη καθηγήτρια και οικονομολόγος στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις. «Και οι παροχές ανεργίας δεν θα είναι εκεί για τους ανθρώπους όπως ήταν τελευταίο χρόνο».

Αυτό, φυσικά, είναι ένα υποθετικό σενάριο. Και υπήρξε ελάχιστη ένδειξη πολιτικής βούλησης για συνέχιση των παροχών μετά τη λήξη τους στις 6 Σεπτεμβρίου.

Περίπου οι μισές πολιτείες, κυρίως αυτές που ελέγονται από Ρεπουμπλικανούς, έχουν ήδη καταργήσει νωρότερα τα ομοσπονδιακά προγράμματα ανεργίας, ισχυριζόμενοι ότι οι παροχές απέτρεπαν τους ανθρώπους από την επιστροφή στην εργασία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Ευρωπαϊκές τράπεζες: Στο μικροσκόπιο τα κέρδη τους λόγω επιτοκίων
Διεθνή |

Ετοιμάζονται για νέο γύρο κερδών οι ευρωπαϊκές τράπεζες; O ρόλος των επιτοκίων

Οι αναλυτές της JP Morgan δήλωσαν ότι η ευαισθησία των ευρωπαϊκών τραπεζών στα επιτόκια παραμένει χαμηλή, μαζί με το ποσοστό των πελατών που μεταφέρουν μετρητά σε λογαριασμούς με υψηλότερες αποδόσεις

Καμάλα Χάρις: Το επιχειρηματικό της όραμα και οι σχέσεις με τις Big Tech και το Κλίμα
Διεθνή |

Η... business friendly Καμάλα Χάρις: Οι σχέσεις με τις Big Tech και οι πράσινες πολιτικές

Η Καμάλα Χάρις έχει ήδη δώσει δείγματα γραφής για τις επιχειρηματικές απόψεις - Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν εξέλεξαν ποτέ γυναίκα πρόεδρο και η Χάρις πέρασε μεγάλο μέρος του χρόνου της ως αντιπρόεδρος