Οι βρετανικές επιχειρήσεις προτρέπουν την κυβέρνηση να επιταχύνει τις αλλαγές σχετικά με τους κανονισμούς αυτό-απομόνωσης που ισχύουν στη χώρα, ειδικά μετά την εμφάνιση του φαινομένου εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων, από όλους τους κλάδους της οικονομίας, να λείπουν από τους χώρους εργασίας λόγω του κύματος ειδοποιήσεων που τους προέτρεπαν να παραμείνουν σπίτια τους.
Επιχειρήσεις, από καταστήματα μέχρι εργοστάσια κατασκευής αυτοκινήτων αναφέρουν ότι έχουν πρόβλημα στη λειτουργία τους από τη στιγμή που περισσότεροι από μισό εκατομμύριο εργαζόμενοι ειδοποιήθηκαν ηλεκτρονικά από τη σχετική εφαρμογή για τον έλεγχο του κορωνοϊού, αυτή την εβδομάδα.
Ορισμένες επιχειρήσεις από τον κλάδο του λιανεμπορίου υφίστανται «απώλειες» προσωπικού της τάξης έως και του 30%, σύμφωνα με το Bloomberg. Ο διευθύνων σύμβουλος της Asos, Nick Beighton, δηλώνει ότι ο κλάδος της online μόδας αισθάνεται ότι έχει «στριμωχτεί» σε αποθήκες και στα αρχηγεία των επιχειρήσεων στο Λονδίνο.
Έως και 900 εργαζόμενοι του εργοστασίου της Nissan στο Σάντερλαντ απουσιάζουν από τις θέσεις τους, μετέδωσε το BBC την Πέμπτη. Η Rolls-Royce Holdings Plc επίσης έχει δεχτεί πλήγμα από τις ηλεκτρονικές ειδοποιήσεις που υποχρεώνουν τους εργαζόμενους σε απουσία από την εργασία τους (τα λεγόμενα pings στη Βρετανία) με την εκπρόσωπο της εταιρείας να δηλώνει ότι η εταιρεία υιοθέτησε ειδικό προγραμματισμό για να σταματήσει τα εμπόδια στην παραγωγής της. Στον τομέα επεξεργασίας κρέατος έως και το 10% του εργατικού δυναμικού έχει επηρεαστεί με αποτέλεσμα το εύρος της παραγωγής πλέον να μειώνεται.
Η κυβέρνηση από την πλευρά της εξετάζει τρόπους να αλλάξει τους κανονισμούς αυτό-απομόνωσης, ειδικά από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός Τζόνσον έχει ήδη ανακοινώσει την άρση σχεδόν όλων των περιοριστικών μέτρων στην Αγγλία από τις 19 Ιουλίου. Η Λούσι Φρέιζερ, γενική αντιεισαγγελέας για την Αγγλία και την Ουαλία, δήλωσε την Παρασκευή στο Sky News ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης εξετάζουν το μέτρο και αναγνωρίζουν τον «ιδιαίτερο αντίκτυπο που αυτό έχει στις επιχειρήσεις».
«Η κατάσταση θα γίνει χειρότερη για την οικονομία, καθώς τα κρούσματα ήδη αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς και οι τελευταίοι περιορισμοί αίρονται», δηλώνει η Έλεν Ντίκινσον, επικεφαλής του Βρετανικού Κονσόρτσιουμ Λιανεμπορίου. Η κυβέρνηση πρέπει να επιτρέψει οι πλήρως εμβολιασμένοι άνθρωποι ή αυτοί με αρνητικά διαγνωστικά τεστ να μην χρειάζεται πλέον να μπαίνουν σε καραντίνα όταν δέχονται το «ping» του συστήματος παρακολούθησης και εντοπισμού κρουσμάτων, καταλήγει η Ντίκινσον.
Latest News
Παρέμβαση της κεντρικής τράπεζας για την προστασία του νομίσματος στην Ινδία
Η ισοτιμία της ρουπίας δημιουργεί συνθήκες στην Ινδία για κερδοσκοπικά στοιχήματα
Οι ευρωπαικές επιχειρήσεις μειώνουν θέσεις εργασίας
Απολύσεις που ξεπερνούν τις 22.000 θέσεις έχουν προαναγγείλει αρκετές ευρωπαικές εταιρείες απο τις αρχές Αυγούστου
Προϋπολογισμός και Black Friday «φρέναραν» τις καταναλωτικές δαπάνες στη Βρετανία
Το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής, στη Βρετανία, αναθεώρησε προς τα κάτω το ποσοστό ανάπτυξης για τον Σεπτέμβριο από 0,3% σε μόλις 0,1%
«Καμπανάκι» από την Λαγκάρντ - Επείγουσα ανάγκη η ενοποίηση των κεφαλαιαγορών στην ΕΕ
Η Κριστίν Λαγκάρντ είπε ότι η αδράνεια της Ευρώπης της έχει κοστίσει πολύτιμο χρόνο - Ο ρόλος των αποταμιεύσεων και της ΕΤΕπ
Παραιτείται ο CEO της Northvolt μετά το αίτημα για προστασία από πτώχευση
Η Northvolt κατέθεσε χθες αίτηση για προστασία υπό το κεφάλαιο 11 στις Ηνωμένες Πολιτείες - Πώς θα γίνει η χρηματοδότηση
«Καμπάνα» 179 εκατ. στη Ryanair και σε άλλες 4 αεροπορικές για καταχρηστικές χρεώσεις
H Ισπανία είχε ξεκινήσει έλεγχο πριν από περίπου ένα χρόνο απειλώντας τις εταιρείες με ισχυρές κυρώσεις
Υπαρξιακή απειλή για τις παγκόσμιες αυτοκινητοβιομηχανίες στην Κίνα - Τι λένε αναλυτές
Ορισμένοι αναλυτές υποστηρίζουν ότι είναι ίσως ήδη πολύ αργά για τις ξένες αυτοκινητοβιομηχανίες στην Κίνα
Ποιον ετοιμάζει ο Τραμπ για τη Fed μέσω.... υπουργείου Οικονομικών
Ο Τραμπ θεωρούσε τον Γουόρς υποψήφιο για επικεφαλής της Fed και στην πρώτη θητεία του
Πώς η Πορτογαλία επιδιώκει να γίνει «φορολογικός παράδεισος» για νέους
Σχέδιο να σταματήσει στην Πορτογαλία το brain drain, με φοροαπαλλαγές τα πρώτα 10 χρόνια της σταδιοδρομίας – Μηδέν φόρος για κάτω των 35 ετών το πρώτο έτος
Η Gen Z «ερωτεύτηκε» τη δουλειά στο Δημόσιο, αλλά... ο Μασκ καραδοκεί
Οι περικοπές στον προϋπολογισμό των ΗΠΑ που σχεδιάζει ο Μασκ μπορεί να δείξει την έξοδο από το Δημόσιο Τομέα