Οι Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής στα ΑΕΙ ανά τμήμα ανακοινώνονται τις ερχόμενες ημέρες από το υπουργείο Παιδείας, ενώ ήδη ασφαλείς πληροφορίες από το κτήριο του Αμαρουσίου δίνουν τα εξής συνολικά στοιχεία, τα οποία επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις που ήδη έκαναν τα «ΝΕΑ» τις προηγούμενες ημέρες, για είσοδο στα πανεπιστήμια φέτος με 8,2.

Συγκεκριμένα:

Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής ανά επιστημονικό πεδίο για τις σχολές που ανήκουν αποκλειστικά σε αυτό, διαμορφώνεται ως εξής (με βάση τα ως τώρα δεδομένα, χωρίς τις σχολές/τμήματα που διαμορφώνουν άλλη ΕΒΕ και απαιτούν για την εισαγωγή ειδικά μαθήματα):

·       Ανθρωπιστικών, νομικών, κοινωνικών σπουδών:  8,94

·       Θετικών και τεχνολογικών επιστημών:  9,58

·       Επιστημών υγείας και ζωής:  9,70

·       Επιστημών οικονομίας και πληροφορικής: 8,27

Αυτές είναι οι κατώτατες βάσεις τμημάτων των οικείων πεδίων, όπως διαμορφώνονται για την ώρα.

Όπως είναι γνωστό:

·        2020: Πέρυσι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις 90.612 υποψήφιοι και εισήχθησαν 73.560 (οι θέσεις για όσους συμμετείχαν στις πανελλαδικές ήταν 73.687). Επομένως, το 2020 έμειναν εκτός ΑΕΙ 17.052 υποψήφιοι.

·        2021: Φέτος έδωσαν πανελλαδικές εξετάσεις 90.851 υποψήφιοι για σχεδόν ισάριθμες θέσεις. Υπολογίζεται ότι, σε σχέση με πέρυσι, θα μείνουν εκτός ΑΕΙ λόγω ΕΒΕ στο πρώτο στάδιο περίπου 9.400 υποψήφιοι επιπλέον.

·         Αυτός ο αριθμός ενδέχεται να αλλάξει, εφόσον: α) υποψήφιοι δεν επιλέξουν σχολές/τμήματα στα οποία θα μπορούσαν να εισαχθούν και/ή β) επιλέξουν σχολές/τμήματα στα οποία επιτυγχάνουν την ΕΒΕ αλλά μπορεί να μην εισαχθούν αν τις ίδιες σχολές/τμήματα έχουν επιλέξει άλλοι υποψήφιοι, με υψηλότερα μόρια

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ανισότητα: Οι 9 στους 10 Έλληνες απαιτούν αλλαγή του οικονομικού συστήματος
Επικαιρότητα |

Oι 9 στους 10 Έλληνες απαιτούν αλλαγή του οικονομικού συστήματος

Στην Ελλάδα το 72% πιστεύει ότι τα σημερινά παιδιά θα ζήσουν χειρότερα από τους γονείς τους και το 95% θεωρεί ότι η ανισότητα οφείλεται στην υπερβολική πολιτική επιρροή της οικονομικής ελίτ