Μια πολύ γνωστή εφαρμογή για την ανίχνευση ψευδών κριτικών για προϊόντα, το Fakespot, κατήργησε από το App Store της η Apple, κάνοντας δεκτή την ένσταση της Amazon ότι η εφαρμογή παρείχε παραπλανητικές πληροφορίες και πιθανούς κινδύνους ασφαλείας.

Η εφαρμογή του Fakespot λειτουργεί αναλύοντας την αξιοπιστία των αξιολογήσεων μιας λίστας της Amazon και βαθμολογεί από Α μέχρι F. Στη συνέχεια κάνει προτάσεις στους ενδιαφερόμενους καταναλωτές για προϊόντα με υψηλή αξιολόγηση.

Η Amazon ανακοίνωσε ότι ζήτησε από την Apple να ελέγξει το Fakespot, αφού προβληματίστηκε ότι μια επανασχεδιασμένη έκδοση της εφαρμογής μπερδεύει τους καταναλωτές εμφανίζοντας τον ιστότοπο της Amazon στην εφαρμογή Fakespot και περιεχόμενο ανηρτημένο επάνω του. Από την Amazon δήλωσαν ότι η εταιρεία δεν επιτρέπει σε εφαρμογές να το κάνουν αυτό. Ένας εκπρόσωπος της Amazon ισχυρίστηκε ότι «η εν λόγω εφαρμογή παρέχει στους πελάτες παραπλανητικές πληροφορίες σχετικά με τους πωλητές μας και τα προϊόντα τους, βλάπτει τις επιχειρήσεις των συνεργατών μας και δημιουργεί πιθανούς κινδύνους ασφαλείας».

Ήδη από την Παρασκευή το απόγευμα, η εφαρμογή δεν ήταν πλέον διαθέσιμη στο App Store, σύμφωνα με το CNBC.

Παραπλανητικές ή ψεύτικες κριτικές χρηστών είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για τις εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου, συμπεριλαμβανομένης της Amazon. Η εταιρεία ενέτεινε πρόσφατα τις προσπάθειές της για τον εντοπισμό και την απομάκρυνση ψευδών κριτικών.

Οι ρυθμιστικές αρχές στις Η.Π.Α. και στο εξωτερικό έχουν λάβει μέτρα για να περιορίσουν τις ψευδείς κριτικές εντός και εκτός της Amazon.

Ιστότοποι όπως οι Fakespot, ReviewMeta και ReconBo επιστρατεύτηκαν για τον εντοπισμό τέτοιωνψευδών και κακόπιστων κριτικών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή