Ο οίκος ανδρικής μόδας Ermenegildo Zegna επιστρέφει στο σπίτι του. Ο οίκος που έγινε διάσημος τη δεκαετία του 1980 ντύνοντας τους γιάπηδες της Wall Street, πρόκειται να εισάγει τις μετοχές του στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης μέσω συμφωνίας με εταιρεία SPAC που αποτιμά την ιταλική εταιρεία στα 3,2 δις δολάρια.
Η εταιρεία σκοπεύει να αντλήσει 880 εκατ. δολάρια μέσω της σύνδεσής της με την Investindustrial Acquisition Corp, εταιρεία ειδικού σκοπού εξαγοράς της οποίας πρόεδρος είναι ο Σέρτζιο Ερμότι, πρώην CEO της UBS Group AG. H οικογένεια Zegna θα ελέγχει το 62% της συνδυασμένης εταιρείας και οι μετοχές θα διαπραγματεύονται στο NYSE.
Η κίνηση αντιπροσωπεύει μια στρατηγική μεταστροφής της εταιρείας, ηλικίας 111 ετών, σε μια περίοδο που οι κατασκευαστές πολυτελών ειδών βρίσκονται σε φάση συγκέντρωσης στον απόηχο της συμφωνίας εξαγοράς του οίκου Versace το 2018 και της εξαγοράς-ρεκόρ της Tiffany & Co. από την LVMH φέτος. Η προσέγγιση της Zegna διαφέρει από αυτές τις συμφωνίες καθώς η συναλλαγή SPAC επιτρέπει στην εταιρεία να εισαχθεί στο χρηματιστήριο αλλά να παραμείνει υπό τον έλεγχο των παλαιών μετόχων.
«Η οικογένεια Zegna θα παραμείνει επικεφαλής της εταιρείας,» δήλωσε ο Ερμενετζίλντο Τζίλντο Ζένια, CEO και εγγονός του ιδρυτή της εταιρείας. Ο ίδιος τόνισε ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να επενδύει καθώς επιδιώκει να εξελιχθεί σε ηγέτη στη αγορά ανδρικών ρούχων.
Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1910 σαν κατασκευαστής υφασμάτων από τον Ermenegildo Zegna στο Τρίβερο της Ιταλίας, εξελίχθηκε όμως σε εταιρεία πολυτελών ειδών υπό την ηγεσία της τρίτης και τέταρτης γενιάς της οικογένειας. Το 2018, η Zegna αγόρασε την εταιρεία Thom Browne στην προσπάθειά της να προσελκύσει νεότερους πελάτες διπλασιάζοντας τον τζίρο της. Τον προηγούμενο μήνα, η Zegna επίσης υπέγραψε συμφωνία με την Prada για να επενδύσουν σε κατασκευαστή υφασμάτων από κασμίρι στην Ιταλία καθώς οι εταιρείες πολυτελών ειδών επιδιώκουν να έχουν καλύτερο έλεγχο της εφοδιαστικής αλυσίδας τους.
Η Zegna λειτουργεί 296 καταστήματα σε 80 χώρες και εκτιμά πως οι φετινές πωλήσεις της θα ανακάμψουν στα επίπεδα του 2019.
Οι ιταλικοί οίκοι μόδας επλήγησαν από την κρίση του κορονοϊού και εταιρείες όπως η Tod’s αναζήτησαν στήριξη από μεγαλύτερους ομίλους όπως η LVMH. Πρόσφατα, η Salvatore Ferragamo SpA ανακοίνωσε την πρόσληψη του CEO της Burberry, Μάρκο Γκομπέτι, στην προσπάθειά της να ανακάμψει. Την Κυριακή η εταιρεία ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου L.Catterton, που υποστηρίζεται από την LVMH, συμφώνησε να αγοράσει πλειοψηφικό μερίδιο στον ιταλικό οίκο μόδας Etro SpA.
Latest News
Τουρισμός και βιομηχανία δεν βρίσκουν εργαζομένους - «Διαβατήριο» η εξειδίκευση
Το πρόβλημα στην αγορά εργασίας καταγράφεται εντονότερο στον δευτερογενή τομέα (71%) καθώς και στον τουρισμό (64%)
Βρίσκουν νόημα οι εργαζόμενοι στην εργασία τους; - Γιατί 1 στους 3 βλέπουν προς την έξοδο
Οι εργαζόμενοι περιμένουν ότι η εργασία τους, θα τους προσφέρει περισσότερα - Σε κρίσιμο σταυροδρόμι η σχέση τους με τους εργοδότες
Ιταλία: Πιλοτική εφαρμογή της τετραήμερης εργασίας
Ξεκινά σε υπουργεία και δημόσιους οργανισμούς στην Ιταλία
Πόσο ταιριάζουν οι δεξιοτήτες με την εργασία και την αγορά - Τι ζητούν οι εργοδότες
Αποκαλυπτική για την εργασία η έρευνα του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητήριου που αφορούσε και τις ανάγκες των εργοδοτών
Ποιοι θα βρουν δουλειά όταν η ΑΙ επικρατήσει στην αγορά εργασίας
H AI θα εξαλείψει θέσεις εργασίας σύμφωνα με την Manpower - Οι τεχνολογικές εξελίξεις δημιουργούν νέες ευκαιρίες απασχόλησης για όσους αναβαθμίζουν τις δεξιότητές τους