Νέο πρόγραμμα μη επιστρεπτέων επιχορηγήσεων σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις της Δυτικής Ελλάδας που επλήγησαν από την πανδημία προκηρύχθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Η δράση «Παροχή ρευστότητας σε Επιχειρήσεις στη Δυτική Ελλάδα που επλήγησαν από την πανδημία» είναι συνολικού προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ και εστιάζει στον ελεύθερο επαγγελματία, τον αυταπασχολούμενο, τον επιστήμονα και την πολύ μικρή επιχείρηση σημειώνει ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Σε ποιους απευθύνεται

Βάσει των όρων του προγράμματος, δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι οι επιχειρήσεις που νομίμως λειτουργούν στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και είχαν κατά το έτος 2019 κύκλο εργασιών μεγαλύτερο ή ίσο των 5.000 ευρώ και μικρότερο ή ίσο των 300.000 ευρώ (σύμφωνα με τον κωδ. 500 του έντυπου Ε3 της χρήσης 2019).

Η δράση χρηματοδοτείται από πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα» 2014-2020 του ΕΣΠΑ 2014-2020 και θα συγχρηματοδοτηθεί με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι ωφελούμενοι της δράσης χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες και ο συνολικός προϋπολογισμός θα κατανεμηθεί κατά 15% στους δικαιούχους της κατηγορίας Α και κατά 85% στους δικαιούχους της κατηγορίας Β (οι οποίοι χωρίζονται σε τρεις υποκατηγορίες, Β1, Β2 και Β3). Η κατηγοριοποίηση έχει ως εξής:

Κατηγορία Επιχειρήσεων Α: Ατομικές Επιχειρήσεις Επιστημόνων (Ελεύθεροι Επαγγελματίες, εξαιρουμένων των μισθωτών με παράλληλη δραστηριότητα) με έδρα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, οι οποίοι είναι μέλη στο αντίστοιχο επιστημονικό επιμελητήριο ή Σύλλογο Δημοσίου Δικαίου της ειδικότητας τους.

Κατηγορία Επιχειρήσεων Β1: Επιχειρήσεις με συνολικό ποσό εξόδων έτους 2019 μεγαλύτερο ή ίσο των 5.000 ευρώ και μικρότερο των 15.000 ευρώ.

Κατηγορία Επιχειρήσεων Β2: Επιχειρήσεις με συνολικό ποσό εξόδων έτους 2019 μεγαλύτερο ή ίσο των 15.000 ευρώ και μικρότερο των 50.000 ευρώ.

Κατηγορία Επιχειρήσεων Β3: Επιχειρήσεις με συνολικό ποσό εξόδων έτους 2019 μεγαλύτερο ή ίσο των 50.000 ευρώ.

Από 500 έως 5.000 ευρώ

Στο πλαίσιο της Δράσης χορηγείται μη επιστρεπτέα οικονομική ενίσχυση στις επιλέξιμες Επιχειρήσεις της πρόσκλησης με τη μορφή κεφαλαίου κίνησης για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της πανδημίας COVID-19 και η δημόσια χρηματοδότηση καλύπτει Κεφάλαιο Κίνησης ίσο με:

500 ευρώ για την κατηγορία Επιχειρήσεων Α

1.000 ευρώ για την κατηγορία Επιχειρήσεων Β1

3.000 ευρώ για την κατηγορία Επιχειρήσεων Β2

5.000 ευρώ για την κατηγορία Επιχειρήσεων Β3

Περίοδος υποβολής αιτήσεων

Ως ημερομηνία έναρξης της υποβολής αιτήσεων έχει οριστεί η 9η Αυγούστου 2021 (ώρα 13:00) και ως ημερομηνία λήξης, η 25η Σεπτεμβρίου 2021 (ώρα 15:00).

Σημειώνεται πως η αίτηση χρηματοδότησης υποβάλλεται μόνο ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) που παρέχει το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων στη διεύθυνση www.ependyseis.gr με την ένδειξη: «Παροχή ρευστότητας σε Επιχειρήσεις στη Δυτική Ελλάδα που επλήγησαν από την πανδημία».

Πληροφορίες

Αναλυτικές πληροφορίες για τους όρους και τις προϋποθέσεις της δράσης μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να αντλήσουν από τις ιστοσελίδες της ΕΥΔΕΠΠΔΕ www.dytikiellada.gr, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας www.pde.gov.gr, του ΕΦΔ www.diaxeiristiki.gr και του ΕΣΠΑ www.espa.gr10.

Επίσης, αναλυτικές πληροφορίες και ενημέρωση θα παρέχονται από το Γραφείο Ενημέρωσης της Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου, Ηπείρου & Ιονίων Νήσων, η οποία είναι Περιφερειακή Μονάδα του ΕΦΕΠΑΕ, Μαιζώνος 122 & Γούναρη, 26222, Πάτρα, Τηλ: 2610622711, e-mail: efd@diaxeiristiki.gr, URL: www.diaxeiristiki.gr.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Ηλεκτρονικά σούπερ μάρκετ: Αύξηση του τζίρου κατά 7% στο πρώτο εξάμηνο του 2024
Επιχειρήσεις |

Πόσο κοστίζει το μέσο καλάθι στα ηλεκτρονικά σούπερ μάρκετ [γραφήματα]

Ανάπτυξη σημείωσε το πρώτο εξάμηνο του 2024 ο κλάδος των ηλεκτρονικών σούπερ μάρκετ (online super market). Συγκεκριμένβα, για το πρώτο μισό του 2024, η αύξηση του τζίρου των Online Super Market ήταν 7% και άγγιξε τα €164εκ σε τιμές λιανικής συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, χωρίς όμως να περιλαμβάνονται Q-Commerce παίκτες με δικές τους αποθήκες όπως eFood […]