
Νέο είδος εθισμού παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα στον κόσμο του ποδοσφαίρου, κάνοντας το αλκοόλ, τα ναρκωτικά τον τζόγο να μοιάζουν «ξεπερασμένα».
Σύμφωνα με το Reuters, τα παιχνίδια ηλεκτρονικών υπολογιστών (computer gaming) έχουν να αρχίσει να γίνονται η αγαπημένη συνήθεια όλο και περισσότερων ποδοσφαιριστών σε σημείο που να θεωρείται ο νέος τους εθισμός.
«Είναι η σιωπηλή επιδημία του ποδοσφαίρου», όπως ανέφερε ο γνωστός αθλητικός ψυχοθεραπευτής, Στιβ Πόουπ. «Προσπαθήστε να πάρετε το χειριστήριο από κάποιον που είναι εθισμένος στα παιχνίδια. Είναι σαν να παίρνετε το μπουκάλι ουίσκι από έναν αλκοολικό. Αυτό αποτελεί πρόβλημα, όπως ακριβώς τα ναρκωτικά και ο αλκοολισμός», συνέχισε ο ίδιος.
Με την εξέλιξη της τεχνολογίας, παιχνίδια, όπως το Fortnite και το FIFA, έχουν εξελιχθεί σε τέτοιο σημείο που προσφέρουν στους παίκτες τους μία καθηλωτική εμπειρία, δίνοντάς τους, παράλληλα, τη δυνατότητα, να παίζουν με άλλους παίκτες από όλο τον κόσμο. Αυτό ακριβώς είναι και το χαρακτηριστικό που έκανε τους ποδοσφαιριστές να κολλήσουν με τα παιχνίδια αυτά και τον Πόουπ να δει την πελατεία του να τριπλασιάζεται, καθώς, όπως αναφέρει ο ίδιος «Τα lockdown έκαναν τα πράγματα πολύ πιο δύσκολα. Δεν είναι αναγκαίο πλέον να περιμένεις έναν έμπορο ναρκωτικών. Ανοίγεις απλά τον υπολογιστή σου και φτιάχνεσαι. Δεν ήταν ένα απλό lockdown, ήταν τρέλα.»
Αναγνωρίζοντας το πρόβλημα
Η εξάρτηση από τα παιχνίδια ηλεκτρονικών υπολογιστών αναγνωρίσθηκε ως ψυχική διαταραχή από τον ΠΟΥ μόλις το 2018, με τη συλλογή στοιχείων για αυτή να έχει καταστεί εξαιρετικά δύσκολη, καθώς η συγκεκριμένη εξάρτηση αναγνωρίσθηκε πολύ πρόσφατα ως πρόβλημα.
Ο χρόνος που οι ποδοσφαιριστές περνούσαν παίζοντας τα παιχνίδια αυτά, ακόμη και ξενυχτώντας, έκαναν τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους να αντιληφθούν αυτόν τον νέο εθισμό. «Αν κάποιος παίζει τα παιχνίδια αυτά για δέκα συνεχόμενες ώρες, σχεδόν σε καθημερινή βάση, είναι επόμενο να μην τρέφεται σωστά και να μην κοιμάται όπως πρέπει», ανέφερε ο Τζεφ Γουίτλι, πρώην ποδοσφαιριστής της Σίτι και νυν μέλος της Ένωσης παικτών της Αγγλίας (PFA/ Professional Footballers’ Association), διότι, όπως συνέχισε ο ίδιος, «Αν το κάνουν αυτό οι ποδοσφαιριστές, δεν θα έχουν την επίδοση στους αγώνες που θέλουν οι σύλλογοί τους, γεγονός που ανησυχεί ιδιαίτερα τους τελευταίους.»
Συνεπώς, οι σύλλογοι ξεκίνησαν σταδιακά να αντιλαμβάνονται την έκταση του προβλήματος και να λαμβάνουν δράση, ώστε να βρεθεί η κατάλληλη λύση για την αντιμετώπισή του. Σε κάθε περίπτωση, όμως, το πρόβλημα συνεχίζει να υπάρχει.


Latest News

Ο Τι Τζέι Σορτς, οι 450.000 στην Παρί και το «χρυσό» συμβόλαιο που ψάχνει στην αγορά
Ο Τι Τζέι Σορτς απασχολεί τη… μισή Euroleague, μετά την καταπληκτική σεζόν με την Παρί – Πόσα χρήματα παίρνει στη γαλλική ομάδα και πόσα αναμένεται να βρει στην αγορά…

Επίσημο: Ο Ντιαλό ανανέωσε για τρία χρόνια με τη Μονακό
Ο Άλφα Ντιαλό παραμένει και επίσημα στο Μόντε Κάρλο, καθώς η Μονακό ανακοίνωσε την ανανέωση του συμβολαίου του για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ο Μούσα και ένα «χρυσό» deal: «Υπογράφει συμβόλαιο για τρία χρόνια με 10.000.000»
Δημοσίευμα από το εξωτερικό κάνει λόγο για αποχώρηση του Μούσα από τη Ρεάλ Μαδρίτης και υπογραφή πλουσιοπάροχου συμβολαίου με τη Dubai BC

Γιατί δεν υπάρχει ενδιαφέρον για τα δικαιώματα της Formula 1
Η Formula 1 της Liberty Media αναζητά 150 έως 180 εκατομμύρια δολάρια ετησίως για το ταχέως αναπτυσσόμενο άθλημα

Ούτε τον βασικό μισθό ο Κάρολ!
Από τα χρυσά συμβόλαια της Premier League στον βασικό μισθό της Γαλλίας: Η απίθανη πορεία του Άντι Κάρολ