
Ο φετινός Ιούνιος είναι 40% – 50% πάνω σε αφίξεις σε σχέση με τον περσινό Ιούλιο ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, προσθέτοντας ότι η πρώτη χώρα σε αφίξεις είναι η Γερμανία και φέτος έχουμε μία έκπληξη, την Πολωνία, η οποία είναι μεν τρίτη, αλλά πολύ κοντά στη δεύτερη Γαλλία.
Για τη Μύκονο ανέφερε ότι δεν υπάρχουν ακυρώσεις παρά μόνο της τάξεως του 1% και σημείωσε ότι στην εν λόγω περίπτωση η κυβέρνηση έδειξε διεθνώς τα γρήγορα αντανακλαστικά της. «Δε θέλω να πω πως τα δημοσιεύματα περί υψηλών ακυρώσεων, έρχονται εκ του πονηρού ή εξυπηρετούν άλλους σκοπούς. Η πραγματικότητα είναι απλή και συγκεκριμένη. Έχουμε μιλήσει με ένα μεγάλο αντιπροσωπευτικό δείγμα των επαγγελματιών του νησιού. Έχω την αίσθηση πως αυτές οι αντιδράσεις δεν προέρχονται από τους ξενοδόχους -περισσότερο αφορούν στα μαγαζιά διασκέδασης που έχουν πληγεί από αυτήν την απαγόρευση της μουσικής και της κυκλοφορίας μετά τη 1 το βράδυ», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Για το αν υπάρχει ανησυχία για την περίπτωση που συνεχιστούν τα πάρτι στη Μύκονο, ο κ. Θεοχάρης δήλωσε ότι η ασφάλεια και η ανάγκη για να ενταθούν οι έλεγχοι είναι δεδομένη.
«Η Αστυνομία έχει αυξήσει το δυναμικό της και κάνει ό,τι χρειάζεται ακριβώς για να εξασφαλίσει ότι δεν ξεφεύγουν προς άλλες κατευθύνσεις και δεν παρακάμπτονται οι απαγορεύσεις. Αυτό θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Το μήνυμά μας είναι ότι θα συνεχίσουμε να παίρνουμε δύσκολες αποφάσεις. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μένουμε όλοι μέσα στο πλαίσιο που επιτρέπεται από το Νόμο ώστε να μπορέσουμε όλοι μαζί, ενωμένοι -ο ιδιωτικός τομέας, οι ξενοδόχοι, οι εργαζόμενοι, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και το κράτος-, να διατηρήσουμε αυτήν την ισορροπία μεταξύ του ανοίγματος και της υγειονομικής ασφάλειας», επεσήμανε ο υπουργός.


Latest News

Ανοίγει νέα ξενοδοχεία σε Αθηνα και Μάνη ο όμιλος Radisson - Η συνεργασία με την Fais Group
Την επέκταση της παρουσίας του στην Ελλάδα δρομολογεί ο όμιλος Radisson - Οι συνεργασίες σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς

Παράνομη εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για τη φορολόγηση του Airbnb - Η απόφαση του ΣτΕ
Το θέμα παραπέμφθηκε προς οριστική κρίση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Αύξηση μόλις 0,5% στις ταξιδιωτικές εισπράξεις το πρώτο δίμηνο του 2025 - Άνοδος 3,5% στους τουρίστες
Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΤτΕ για τις χώρες προέλευσης των τουριστών - Η μεγάλη άνοδος των Αμερικάνων και οι μηδενικές εισπράξεις από Ρώσους τον Φεβρουάριο - Πάνω από 1,5 εκατ. οι ξένοι τουρίστες

Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη ο νέος προορισμός τριών πολυτελών διεθνών αλυσίδων
Τα σχέδια επέκτασης στην ελληνική αγορά με πολυτελή ξενοδοχεία των Waldorf Astoria της Hilton, Six Sences της IHG Group και Four Seasons
![Ξενοδοχεία: Μεγάλο το ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα – Η θέση της Αθήνας [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/Athens-hotels-600x399.jpg)
«Μαγνήτης» επενδύσεων η Ελλάδα στα ξενοδοχεία - Στο top 10 η Αθήνα [γραφήματα]
Η Αθήνα μπήκε στη δεκάδα των ελκυστικών πόλεων και η Ελλάδα διατηρεί την πέμπτη θέση στην Ευρώπη

Οι top χώρες προέλευσης των περισσότερων ξένων ταξιδιωτών στην Ελλάδα
Η θερινή τουριστική περίοδος διαγράφεται θετικά για την Ελλάδα, με τα διαθέσιμα στοιχεία να επιβεβαιώνουν τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη του κλάδου

Δεν κόβουν το ταξίδι στην Ελλάδα οι Αμερικανοί
Παρά το δυσμενές οικονομικό κλίμα και τις αμφιλεγόμενες αποφάσεις της κυβέρνησης Τραμπ θα έρθουν και αυτό το καλοκαίρι
![Airbnb: Πτωτικά κινήθηκε η ζήτηση τον Μάρτιο – Τι δείχνουν τα στοιχεία [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/airbnb-gba8e58468_1280-1-600x500.jpg)
Περισσότερα Airbnb, χαμηλότερη πληρότητα - Οι επιλογές των επισκεπτών [γράφημα]
Η προσφορά και η ζήτηση διαμορφώνουν νέες ισορροπίες στην αγορά Airbnb

Επιστρέφει... δριμύτερο το εισιτήριο στη Βενετία για τους τουρίστες
Πέρσι το μέτρο απέφερε απροσδόκητα έσοδα στη Βενετία ύψους 2,4 εκατ. ευρώ - Φέτος ο δήμος ετοιμάζεται

Αύξηση πάνω από 18% στις κρατήσεις για το Πάσχα - Οι πρωταθλητές και οι χαμένοι
Ο ρόλος του Ορθόδοξου και Καθολικού Πάσχα, η περίπτωση της Κρήτης και το momentum Σαντορίνης και Μυκόνου - Τι δείχνουν οι κρατήσεις