
Θεαματική ανάκαμψη για τις τιμές του πετρελαίου σήμερα μετά και τη δημοσίευση των νεότερων στοιχείων για τα στρατηγικά αποθέματα των ΗΠΑ, σε ένα διάστημα αυξημένης ζήτησης για καύσιμα λόγω της καλοκαιρινής, τουριστικής περιόδου.
Είναι χαρακτηριστικό πως αυτή την ώρα το αμερικανικό WTI σημειώνει άνοδο κατά 4,63%, στα 70,31 δολάρια το βαρέλι, ανεβαίνοντας έτσι και πάλι πάνω από το ψυχολογικό όριο των 70 δολαρίων.
Τα αμερικανικά στοιχεία έδειξαν πως την τελευταία εβδομάδα τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν οριακά κατά 806.000 βαρέλια, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν νέα μείωση κατά 4.089 εκατ., δηλαδή μεγαλύτερη από τον προηγούμενο μήνα. Ήταν η πρώτη αύξηση εδώ και εννέα εβδομάδες.
Την ίδια ώρα, το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης εντοπίστηκε στη Δυτική Ακτή, μια περιοχή που οι traders συνήθως παραβλέπουν καθώς το σύστημα διανομής είναι σχετικά απομονωμένο από την υπόλοιπη χώρα. Αντιθέτως στο μεγάλο κέντρο αποθήκευσης του Όκλαντ τα αποθέματα έπεσαν κατά 1,4 εκατ. βαρέλια, στα 36,7 εκατ. που είναι το χαμηλότερο νούμερο από τις αρχές του 2020.
Η εικόνα αυτή προβλημάτισε την αγορά παραπέμποντας σε «σφιχτά» επίπεδα προσφοράς, ειδικά δε, σε μια περίοδο που η ζήτηση για καύσιμα ανεβαίνει συνεχώς λόγω της τουριστικής περιόδου. Αν και η αναζωπύρωση της πανδημίας μπορεί να αλλάξει κάπως τα δεδομένα.
Πάντως οι αναλυτές περιμένουν πως τα «σφιχτά» επίπεδα προσφοράς και τα χαμηλά αποθέματα στην αμερικανική αγορά θα συντηρηθούν τουλάχιστον μέχρι τα τέλη της χρονιάς διευκολύνοντας την περαιτέρω άνοδο των τιμών.


Latest News

Υποκύπτει στην τραπεζική διόρθωση το Χρηματιστήριο Αθηνών
Μέσα σε δύσκολο περιβάλλον σαφώς η ελληνική αγορά δεν μπορεί να αυτονομηθεί πλήρως, αν και τις ημέρες των αναταράξεων υπάρχουν κάποιες άμυνες που βοηθούν τις στηρίξεις της

Πιέζει τις ευρωαγορές η βουτιά της ASML
Η εταιρεία κρίσιμων τσιπ ASML σημειώνει πτώση 6,5%

Επανήλθαν οι ανησυχίες στην Ασία, πτώση στις αγορές
Οι ασιατικές μετοχές που σχετίζονται με τους ημιαγωγούς υποχώρησαν μετά την ανακοίνωση της Nvidia ότι θα χρεωθεί περίπου 5,5 δισ. δολάρια για την εξαγωγή μονάδων επεξεργασίας γραφικών H20 στην Κίνα

Ακάθεκτος ο χρυσός - Νέο ρεκόρ πάνω από τα 3.300 δολ.
Ο δείκτης του δολαρίου υποχώρησε 0,4% έναντι των αντιπάλων του , καθιστώντας τον χρυσό πιο ελκυστικό για άλλους κατόχους νομισμάτων

Στις αγορές με 10ετές ομόλογο βγαίνει σήμερα το Δημόσιο
Το σχέδιο του ΟΔΔΗΧ για την επανέκδοση 10ετούς ομολόγου

Νέα πτώση στο πετρέλαιο - «Καμπανάκι» από τον ΔΟΕ
Οι επενδυτές αναζητούν έναν καταλύτη που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια πιο ουσιαστική ανάκαμψη στο πετρέλαιο

Μικρή πτώση για τη Wall Street και «ξεκούραση» μετά τις φρενήρεις εβδομάδες - Ανάσα για δολάριο και ομόλογα
Η Wall Street ξεκουράζετε μετά από φρενήρης εβδομάδες μεταβλητότητας - Ανάσα για δολάριο και ομόλογα

Όλα τα σενάρια για το μεγάλο sell off στα αμερικανικά ομόλογα - Ο ρόλος του Κόκκινου Δράκου
Το μεγάλο sell off στα αμερικανικά ομόλογα δημιούργησε πλήθος ερωτήματα για τους πωλητές αλλά και την αξιοπιστία της ισχυρότερης αγοράς ομολόγων στον κόσμο

Δεύτερη μέρα ισχυρών κερδών για τον Stoxx 600 - «Στο πράσινο» οι ευρωαγορές
Οι κλάδοι των ακινήτων και των τραπεζών οδήγησαν την άνοδο

Στις αγορές με 10ετές ομόλογο βγαίνει το Δημόσιο
Το σχέδιο του ΟΔΔΗΧ για την επανέκδοση 10ετούς ομολόγου