
Κατέφθασε στον Λιμένα του Πειραιά η νέα Γερανογέφυρα Φορτοεκφόρτωσης Πλοίων Super Post Panamax, η οποία δύναται να εξυπηρετεί mega container πλοία 20.000 TEU και προορίζεται να εγκατασταθεί στον Προβλήτα Ι, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
Η προμήθεια της νέας Γερανογέφυρας εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της ΟΛΠ Α.Ε για την επέκταση και αναβάθμιση των υποδομών του Λιμένος Πειραιώς και στοχεύει στη βελτίωση της παραγωγικότητας και στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Συγκεκριμένα, η σημαντική αυτή επένδυση από πλευράς ΟΛΠ Α.Ε. αναμένεται να οδηγήσει σε αξιοσημείωτη αύξηση της δυναμικότητας του Προβλήτα Ι αλλά και να ενισχύσει την επιχειρησιακή λειτουργία του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων, καθώς συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη και ταχύτερη διαχείριση των μεγάλων διαστάσεων πλοίων μεταφοράς.

Η νέα Γερανογέφυρα σε συνδυασμό με τις ηλεκτρικές γερανογέφυρες νέας τεχνολογίας στοιβασίας, οι οποίες επίσης αναμένονται, θα οδηγήσουν σε αύξηση της δυναμικότητας του Προβλήτα Ι της τάξεως του 30% και 1,3 εκατ. TEU ανά έτος.
Για την εκφόρτωση της Γερανογέφυρας και την εγκατάστασή της στον Προβλήτα Ι, η οποία σημειωτέων έχει τη δυνατότητα ανύψωσης μέχρι 46 μέτρα, θα χρειαστούν περίπου 4 ημέρες, ενώ υπολογίζεται να είναι απολύτως λειτουργική περί τα μέσα Αυγούστου 2021.
Ο Πρόεδρος της ΟΛΠ Α.Ε. κ. Yu Zenggang, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έγκαιρη πραγματοποίηση μιας επιπλέον σημαντικής και απαραίτητης επένδυσης, η οποία εντάσσεται με συνέπεια στην προγραμματισμό και τον ευρύτερο σχεδιασμό της ΟΛΠ Α.Ε. με στόχο την ολοένα και μεγαλύτερη βελτίωση και αναβάθμιση των υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών του Λιμένα, τονίζοντας τη συμβολή της νέας Γερανογέφυρας στην ακόμα αποτελεσματικότερη λειτουργία του πρώτου Λιμένα της Μεσογείου σε σχέση με τη διαχείριση των μεγάλων εμπορευματικών πλοίων.


Latest News

Τραμπ: Εντολή στις υπηρεσίες να σχεδιάσουν τη Ναυτική Αναγέννηση των ΗΠΑ
Το εκτελεστικό διάταγμα του Τραμπ αποσκοπεί στην αντιμετώπιση της κυριαρχίας της Κίνας στη ναυτιλία των ωκεανών

Το στοίχημα Κικίλια για μείωση των τιμών
Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας θα πρέπει να καταγράψουν τις τιμές που ισχύουν αυτή τη στιγμή για όλες τις γραμμές και όλα τα πλοία

Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών: Θετικά και αρνητικά σημεία στην απόφαση του ΙΜΟ για την πράσινη μετάβαση της ναυτιλίας
Η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστώ, Μελίνα Τραυλού μιλάει για άδικη μεταχείριση του LNG που υπονομεύει τις επενδύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί

Οι Ευρωπαίοι εφοπλιστές χαιρετίζουν τη συμφωνία για τις ανθρακούχες εκπομπές
Η συμφωνία επιτεύχθηκε μετά από ψηφοφορία, ένα γεγονός σπάνιο στον ΙΜΟ όπου πάντα επιδιώκεται η ομοφωνία

Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών: +100 υποτροφίες για το Ακαδημαϊκό Έτος 2025-2026
Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών χορηγεί και φέτος +100 Υποτροφίες, καθώς και την υποτροφία με τη συμβολική ονομασία «Αριστεία»

ΟΤ Delphi Economic Forum X – Β. Κικίλιας: Κλειστός διαγωνισμός 4 χρόνων για τις άγονες γραμμές
Ο κ. Κικίλιας έκανε λόγο για οριζόντιο τρόπο συγκράτησης των τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια με τη μείωση κατά 50% των λιμενικών τελών

ΟΤ Delphi Economic Forum X – Frederiksen (AEC) – Σημαντικός ο ρόλος των Ελλήνων εφοπλιστών στην Αρκτική
Για την ελληνική ναυτιλία μίλησε στο ΟΤ Delphi Economic Forum X ο Mads Frederiksen, εκτελεστικός διευθυντής στο Arctic Economic Council

Κικίλιας: Τι ζητεί να αλλάξει στο επιβατικό λιμάνι Πειραιά
«Η άμεση αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών του με παράλληλη επίλυση των όποιων προβλημάτων έχουν ανακύψει είναι πρώτη προτεραιότητα» δηλώνει στα «ΝΕΑ»

«Φρένο» στις τιμές των εισιτήριων μέσω της μείωσης των λιμενικών τελών
Μειώνονται κατά 50% από την 1η Μαΐου του τρέχοντος έτους και για ένα χρόνο τα λιμενικά τέλη για τους επιβάτες

Πράσινη μετάβαση: Κανονιστικές εξελίξεις στις θαλασσιες μεταφορές
Με κοινό κείμενο 10 από τους μεγαλύτερους ομιλους διεθνώς ζητούν από τον ΙΜΟ δίκαιο και επιστημονικά τεκμηριωμένο πλαίσιο