
Τη μετάθεση της ημερομηνίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, παρέχοντας παράλληλα σε όλους τους υποβάλλοντες μέχρι την καταληκτική ημερομηνία το δικαίωμα της έκπτωσης με την εφάπαξ εξόφληση του φόρου, ζητά, με επιστολή του προς τους αρμόδιους υπουργούς, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας.
Όπως επισημαίνει, ο αριθμός των μέχρι τώρα δηλώσεων που έχουν υποβληθεί καταδεικνύει ότι είναι ανέφικτη η υποβολή των υπόλοιπων δηλώσεων μέχρι το τέλος Αυγούστου.
Κι αυτό, εξηγεί, συμβαίνει γιατί η έναρξη «ορθής» λειτουργίας της πλατφόρμας με πλήρωση στοιχείων στην πλειοψηφία των κωδικών των εντύπων των Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος κυρίως Ε1, Ε3 πραγματοποιήθηκε την 7η Ιουλίου 2021 όταν αναρτήθηκαν και προσυμπληρώθηκαν τα ποσά των αναστολών, αποζημιώσεων, βεβαιώσεων από το Δημόσιο κλπ.
Επίσης, οι καλοκαιρινές άδειες, ένα συνταγματικό δικαίωμα για όλους τους εργαζόμενους, ισχύει και για τους λογιστές – φοροτεχνικούς οι οποίοι έχουν αναλάβει και έφεραν σε πέρας την υλοποίηση των οικονομικών μέτρων της Πολιτείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Και τέλος, τα λογιστικά γραφεία απασχολούν εργαζόμενους, οι οποίοι βάσει της εργατικής νομοθεσίας πρέπει υποχρεωτικά να λάβουν την καλοκαιρινή τους άδεια.
Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του ΟΕΕ, «η πρότασή μας είναι ρεαλιστική, εάν ληφθεί υπόψη, ότι τα προηγούμενα έτη το χρονικό διάστημα υποβολής των φορολογικών δηλώσεων ήταν τουλάχιστον τρεισήμισι μήνες μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας της ΑΑΔΕ. Ο κλάδος των λογιστών – φοροτεχνικών, μέσω του επίσημου Φορέα του, αναμένει τη στήριξη της πολιτικής ηγεσίας στο δίκαιο αίτημα της μετάθεσης της ημερομηνίας υποβολής των δηλώσεων φορολογίας φυσικών και νομικών προσώπων μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2021, παρέχοντας παράλληλα σε όλους τους υποβάλλοντες μέχρι την καταληκτική ημερομηνία το δικαίωμα της έκπτωσης με την εφάπαξ εξόφληση του φόρου».
»Παρακαλούμε για την άμεση λήψη και ανακοίνωση της απόφασής σας, ώστε να μπορεί να γίνει και από πλευράς επαγγελματιών ο έγκαιρος προγραμματισμός».


Latest News

Παράνομη εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για τη φορολόγηση του Airbnb - Η απόφαση του ΣτΕ
Το θέμα παραπέμφθηκε προς οριστική κρίση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Έρχεται η δυνατότητα εξαγοράς πλασματικών ετών για επικουρική σύνταξη
Προτεραιότητα στην μείωση των καθυστερήσεων των επικουρικών συντάξεων δίνει το υπουργείο Εργασίας

Τι αλλάζει την Παρασκευή με τις φορολογικές δηλώσεις - Τι πρέπει να προσέξετε
Προσυμπληρωμένες από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων είναι οι φορολογικές δηλώσεις

Έρχονται οι «Ράμπο» της ομάδας «ΔΕΟΣ» - Ποιοι φορολογούμενοι πρέπει ν' ανησυχούν...
Ειδικές δυνάμεις εφοριακών και τελωνειακών αναλαμβάνουν τις δύσκολες αποστολές - Ποιοι φορολογούμενοι μπαίνουν στο στόχαστρο τους

Οι 20 παροχές σε είδος και σε χρήμα που είναι αφορολόγητες - Αναλυτικά η λίστα
Το πλαίσιο αυτών των απαλλαγών εμπλουτίστηκε και προσαρμόστηκε στις προβλέψεις του νόμου για τα επαγγελματικά ταμεία και τις αντίστοιχες εισφορές

Ξεκίνησε η δοκιμαστική εφαρμογή του «Εργάνη ΙΙ» - Οι αλλαγές που φέρνει
Η λειτουργία του «Εργάνη ΙΙ» θα είναι δοκιμαστική για ένα ικανό χρονικό διάστημα ώστε να υπάρξει ομαλή μετάβαση και να δοθεί χρόνος στις επιχειρήσεις να προσαρμοστούν στο νέο σύστημα

Αντίστροφη μέτρηση για την αυτόματη υποβολή των δηλώσεων - Τι πρέπει να προσέξετε
Προσυμπληρωμένες από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων είναι οι φορολογικές δηλώσεις

Μία στις τέσσερις δηλώσεις με επιστροφή φόρου - Υποβάλλονται 53.000 την ημέρα
Τι δείχνουν τα στοιχεία εκκαθάρισης τον πρώτο μήνα υποβολής - Στα 1.503 ευρώ ο μέσος πρόσθετος φόρος – στα 342 ευρώ η μέση επιστροφή

Ρεκόρ υποβολής των δηλώσεων - Τρέχουν οι φορολογούμενοι για την έκπτωση 4%
Πάνω από τις προσδοκίες οι φορολογικές δηλώσεις - Με διαδικασίες εξπρές οι επιστροφές φόρου

Ο «μεγάλος αδελφός» της ΑΑΔΕ πηγαίνει σε βαπτίσεις, γάμους και δεξιώσεις
Πρόκειται για το «ψηφιακό μάτι» ή το ψηφιακό πελατολόγιο από την ΑΑΔΕ, το οποίο ενεργοποιήθηκε από την περασμένη Δευτέρα