
Εταιρείες κολοσσοί, όπως η Apple, η Amazon και η Τesla, πρόκειται να ανακοινώσουν τα οικονομικά τους αποτελέσματα την επόμενη εβδομάδα δίνοντας στους επενδυτές μια σαφέστερη εικόνα για τον αντίκτυπο της πανδημίας Covid-19 και τη μετάλλαξη Δέλτα στις εταιρικές επιδόσεις.
Συνολικά, 180 εταιρείες του S&P 500 πρόκειται να ανακοινώσουν αποτελέσματα τριμήνου, συμπεριλαμβανομένων των μεγαλύτερων εταιρειών τεχνολογίας στον κόσμο. Η λίστα περιλαμβάνει επίσης τις εταιρείες εστιατορίων McDonald’s Corp. και Starbucks Corp., βιομηχανίες όπως η 3M, η Boeing και η General Electric, η Ford και οι ενεργειακοί κολοσσοί Exxon Mobil και Chevron.
Σύμφωνα με τις έως τώρα ενδείξεις, οι εταιρείες πρόκειται να αναφέρουν σημαντική βελτίωση σε επίπεδο κερδών και εσόδων σε σχέση με το 2020, επωφελούμενες από το άνοιγμα των οικονομιών την άνοιξη, σε σχέση με το lockdown που σημειώθηκε το προηγούμενο έτος.
Ωστόσο, πολλές εταιρείες έχουν ήδη αναφερθεί στην ανάγκη αύξησης των τιμών μιας ευρείς γκάμας προϊόντων για να αντισταθμίσουν το αυξανόμενο κόστος υλικών, μεταφορών και εργασίας.
Η Tesla τον Απρίλιο ανακοίνωσε κέρδη- ρεκόρ και ο διευθύνων σύμβουλος Ιλον Μασκ ανέφερε ότι «η ζήτηση είναι η καλύτερη που έχουμε δει ποτέ». Η Wall Street αναμένει ότι οι πωλήσεις της Tesla θα φτάσουν τα 11,53 δισεκατομμύρια δολάρια για το δεύτερο τρίμηνο, κάτι που θα ξεπεράσει τις πωλήσεις του πρώτου τριμήνου και σχεδόν διπλασιάζει τις πωλήσεις της εταιρείας κατά 6,04 δισεκατομμύρια δολάρια σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.
Την Τρίτη, η Apple, η Microsoft και η Alphabet πρόκειται να ανακοινώσουν τα τελευταία οικονομικά στοιχεία. Η Apple το τρίμηνο του Μαρτίου είδε υπερδιπλάσια κέρδη σε έσοδα που αυξήθηκαν πάνω από 50%. Για το τρίμηνο του Ιουνίου, οι αναλυτές αναμένουν πωλήσεις 73,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, χαμηλότερα από τα 89,58 δισεκατομμύρια δολάρια τον Μάρτιο, αλλά υψηλότερα από τα αποτελέσματα του προηγούμενου έτους.
Εν τω μεταξύ, οι πωλήσεις της Microsoft για το τρίμηνο που έληξε τον Ιούνιο αναμένεται να αυξηθούν 16% από ένα χρόνο νωρίτερα σε 44,13 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό αντιπροσωπεύει το υψηλότερο τρίμηνο της ποτέ, με ισχυρή ανάπτυξη τόσο στο cloud όσο και στα παιχνίδια, λόγω του lockdown.
Η Alphabet, η μητρική της Google και της Facebook. επωφελήθηκε από την αύξηση των δαπανών για διαφημίσεις στο διαδίκτυο, και είχε καλύτερα από το αναμενόμενο αποτελέσματα από την Twitter και την Snap, καταδεικνύοντας ότι τα νούμερα αυτά θα μπορούσαν να παραμείνουν ισχυρά. Το πρώτο τρίμηνο, η Alphabet έσπασε τα ρεκόρ πωλήσεων, λόγω των υψηλότερων δαπανών για διαφημίσεις και αναμένεται ότι οι πωλήσεις του δεύτερου τριμήνου θα είναι υψηλότερες, φτάνοντας τα 56,19 δισεκατομμύρια δολάρια. Το Facebook, το οποίο θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου την Τετάρτη, προβλέπει ότι η αύξηση εσόδων από έτος σε έτος θα επιβραδυνθεί τα τελευταία δύο τρίμηνα του έτους. Για το δεύτερο τρίμηνο, η Wall Street βλέπει έσοδα για το Facebook στα 27,84 δισεκατομμύρια δολάρια, υψηλότερα από αυτά του πρώτου τριμήνου.
Η Amazon αναμένεται να ανακοινώσει ότι οι πωλήσεις της εταιρείας θα αυξηθούν στα 115,34 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό θα είναι το τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο που οι πωλήσεις ξεπερνούν τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η ζήτηση ήταν ισχυρή για τις επιχειρήσεις παράδοσης, cloud-computing και διαφήμισης της Amazon. Τον Απρίλιο, η εταιρεία κατέγραψε ρεκόρ τριμηνιαίων κερδών.
Σύμφωνα με το FactSet, το 24% των εταιρειών S&P 500 έχουν ήδη αναφέρει τριμηνιαία οικονομικά αποτελέσματα, με τα κέρδη για το τρίμηνο του Ιουνίου να δείχνουν μια αύξηση 74%, σε ετήσια βάση. Το ποσοστό θα σηματοδοτήσει την υψηλότερη αύξηση από το τέταρτο τρίμηνο του 2009.
Σε γενικές γραμμές, τα έσοδα για το δεύτερο τρίμηνο του 2021 αυξάνονται με ρυθμό 21%, σε ετήσια βάση, βάσει των πραγματικών αποτελεσμάτων και εκτιμήσεων για εταιρείες που δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει αποτελέσματα.


Latest News

Τι είδαν οι ξένοι και «μπαίνουν» μαζικά στις τράπεζες
Το Χρηματιστήριο Αθηνών «πήρε λίγη δόξα» και από το συνολικό bull market των ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων
![Χρυσός: Ο Τραμπ εκτοξεύει την τιμή – Ουρές στο θησαυροφυλάκιο του Λονδίνου [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/gold-scaled-1-600x420.jpg)
Ο Τραμπ εκτοξεύει το χρυσό - Ουρές στο θησαυροφυλάκιο του Λονδίνου [γράφημα]
Τα ελβετικά διυλιστήρια εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο για να αλλάξουν το μέγεθος των ράβδων χρυσού που κατευθύνονται από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη

«Μάζεψε» τις απώλειες της εβδομάδας η Wall Street
Η Wall Street βρήκε σήμερα στήριξη στους χειρισμούς των Ρεπουμπλικανών προκειμένου να αποφευχθεί μια στάση πληρωμών της κυβέρνησης.

Ισχυρή γερμανική ώθηση έλαβαν οι ευρωαγορές
Ευφορία έφερε στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια η είδηση για τη συμφωνία Μερτς με το κόμμα των Πρασίνων για την άμυνα και τις υποδομές

Εβδομαδιαίο άλμα άνω του 4% για το ΧΑ - «Βλέπει» και τις 1.700 μονάδες
Η εγχώρια αγορά συνεχίζει να υπεραποδίδει έχοντας πληθωρική εικόνα σε πρωταγωνιστές από την μεγάλη κεφαλαιοποίηση

«Καλπάζει» ο χρυσός με ώθηση Τραμπ - Έσπασε το φράγμα των 3.000 δολαρίων
Οι επενδυτές αναζητούν ασφαλές καταφύγιο λόγω γεωπολιτικών και οικονομικών αβεβαιοτήτων

Αντιδρά η Wall Street μετά τη μεγάλη πίεση των δασμών
Η Wall Street βρίσκει σήμερα στήριξη από τους χειρισμούς των Ρεπουμπλικανών προκειμένου να αποφευχθεί μια στάση πληρωμών της κυβέρνησης

Συντήρηση επιπέδων στο Χρηματιστήριο, με προσεκτικούς τους αγοραστές
Η σκυτάλη της ανόδου σήμερα βρίσκεται σε τίτλους που είτε έμειναν ελαφρώς πίσω στην άνοδο της εβδομάδας είτε έχουν σημαντικές αγοραστικές εντολές σε αναμονή

Νευρικότητα και μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές
Σε επίπεδο τίτλων, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW χάνει 2,6%, καθώς ανακοίνωσε ότι τα κέρδη μειώθηκαν κατά 37% το 2024, με την εταιρεία να προειδοποιεί για ασθενή ζήτηση από την Κίνα

Ισχυρή ανοδική αντίδραση στις αγορές της Ασίας
Οι επενδυτές διαχειρίζονται προς ώρας τις ανησυχίες για τα δασμολογικά σχέδια του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ