Για την πορεία των εμβολιασμών μίλησε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κάνοντας έκκληση στους 55 και άνω να εμβολιαστούν.
«Χαίρομαι πολύ που βλέπω πως από ένα 60% οι συμπολίτες μας είναι εμβολιασμένοι σε υψηλό ποσοστό. Θέλουμε κι άλλο. Η έκκληση μου σήμερα είναι για τους 55 και άνω. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να νοσήσουν, να νοσηλευτούν και να διασωληνωθούν».
Ο υπουργός κάλεσε ακόμη και τους νέους να κάνουν τον εμβόλιο πριν τις διακοπές τους και να γίνουν πρωτοπόροι σε αυτή την προσπάθεια ώστε να αλλάξουν σελίδα στην ιστορία της πανδημίας.
Ο κ. Κικίλιας έκανε ειδική μνεία στον Δεκαπενταύγουστο, προσθέτοντας πως πρέπει όλοι να τεσταριστούν πριν συναντήσουν τις οικογένειές τους και να γιορτάσουν με κανόνες δημόσιες υγείας.
Σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών 15-17 ετών, μέχρι στιγμής έχουν κλειστεί περίπου 30.000 ραντεβού.
«Αισιοδοξούμε πως όσο πλησιάζουμε στη σχολική χρονιά θα αυξηθούν αυτά τα ραντεβού, ωστόσο όπως και να έχει δεν τίθεται θέμα υποχρεωτικότητας», ανέφερε ο υπουργός.
Μέσα στον Αύγουστο η πλατφόρμα για τους 12-15
Εν συνεχεία των δηλώσεων του Πρωθυπουργού από τη Μεσσηνία, ο υπουργός Υγείας γνωστοποίησε πως ο εμβολιασμός των παιδιών ηλικίας 12-15 ετών έχει εγκριθεί από τους ειδικούς, ενώ προανήγγειλε πως η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει μέσα στον Αύγουστο.
Η μετάλλαξη Δέλτα έχει κυριαρχήσει 75-80% στην Ελλάδα
Όσον αφορά την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα στη χώρα μας, αυτή πλέον αποτελεί κυρίαρχο στέλεχος του ιού.
«Η μετάλλαξη Δέλτα έχει κυριαρχήσει πάνω από 75- 80% στην Ελλάδα. Το ίδιο είχε γίνει και με το βρετανικό στέλεχος», ανέφερε ο κ. Κικίλιας.
Μιλώντας για τους περίπου 3 εκατ. πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως στόχος είναι να μην δείχνουμε με το δάχτυλο τους ανεμβολίαστους. Ο στόχος είναι να προβάλουμε λογικά επιχειρήματα για να τους πείσουμε».
Το σύστημα Υγείας θα είναι πάντα έτοιμο
Σχετικά με την αύξηση νοσηλειών, ο κ. Κικίλιας επισήμανε πως το σύστημα υγείας θα είναι πάντα έτοιμο και στις επάλξεις, ώστε το υγειονομικό προσωπικό να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση.
«Οι νοσηλευόμενοι έχουν αυξηθεί, ωστόσο το γεγονός πως δεν είναι τόσο ψηλά οι σκληροί δείκτες της πανδημίας, όπως συνέβη στο παρελθόν, αποτελεί απόδειξη πως τα εμβόλια λειτουργούν.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως αν κάποιος πολίτης δεν είναι εμβολιασμένος και κολλήσει τότε θα είναι πολύ πιο δύσκολα τα πράγματα. Το ποσοστό των εμβολιασμένων είναι κάτω από το 10% στην Ελλάδα».
Latest News
Ο Κώστας Τασούλας είναι ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας - Εξελέγη με 160 ψήψους
Γίνεται ο 9ος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας - Στις 13 Μαρτίου η ορκωμοσία του
ΗΠΑ: Ευρείας κλίμακας απολύσεις στο Δημόσιο διέταξε ο Τραμπ
Ο Μασκ και ο Τραμπ υπολόγισαν την εξοικονόμηση για το Δημόσιο σε 1 τρισ. δολάρια από τον «περιορισμό της σπατάλης», στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες
Οι μεταρρυθμίσεις που δεν έγιναν
Η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση από τον πάτο μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών
Σαντορίνη: Ξανά σεισμός 5 Ρίχτερ τη νύχτα
Δεν έχουν τέλος οι σεισμοί στις Κυκλάδες, με τα νησιά Σαντορίνη, Αμοργό, Ίο και Ανάφη να βρίσκονται πιο κοντά στο επίκεντρο
Fast track αναγνώριση για όσα είναι «αγνώστου ιδιοκτήτη» - Πώς θα γίνει η διόρθωση
Μπορούν να δηλωθούν ακίνητα με τη διαδικασία του «πρόδηλου σφάλματος» – Οι ιδιοκτήτες που διαθέτουν συμβόλαια δεν χρειάζεται να προσφύγουν στα δικαστήρια
Συνεχίζονται οι χαμηλές θερμοκρασίες την Τετάρτη
Κρύος θα είναι γενικά ο καιρός την Τετάρτη, με κατά τόπους βροχές και χιόνια σε μικρό μέρος της χώρας
Η Βουλή εκλέγει πρόεδρο Δημοκρατίας τον Κωνσταντίνο Τασούλα
Η διαδικασία που προβλέπει το Σύνταγμα έχει οδηγήσει στην 4η κατά σειρά ψηφοφορία που για να εκλεγεί πρόεδρος θα πρέπει ο επικρατέστερος υποψήφιος να λάβει 151 θετικές ψήφους
Πύργος του Άιφελ: Το μνημείο με τις περισσότερες επιθέσεις σε τουρίστες στον κόσμο
Οργιάζουν οι κλοπές και οι απάτες στο διάσημο πύργο της γαλλικής πρωτεύουσας και τις γύρω περιοχές
Νετανιάχου: Θα μπούμε στη Γάζα αν δεν απελευθερωθούν οι όμηροι το Σάββατο
Η κατάπαυση του πυρός έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση
Γίνεται φόρτωση... κυβερνοαπειλής: Πάνω από 1,6 εκατ. κυβερνοεπιθέσεις σε παίκτες του Roblox το 2024
Η τεράστια δημοφιλία του παιχνιδιού Robloxτο έχει καταστήσει ελκυστικό στόχο για κυβερνοεπιθέσεις