
Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στον ρ/σ «Στο Νησί 99FM» λίγο πριν από την έναρξη της περιοδείας του στη Λέσβο.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την κατηγόρησε ότι προωθεί εν μέσω πανδημίας μια πολύ σκληρή πολιτική ατζέντα με «επιλογές που αποδεικνύουν ότι σε πρωτοφανές επίπεδο στα μεταπολιτευτικά χρόνια επιδιώκει την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων και για να το κάνει αυτό δεν διστάζει να θέσει σε διακινδύνευση το δημόσιο συμφέρον».
Είπε ότι η νομοθέτηση του νέου πτωχευτικού ήταν «πολύ σημαντικό δώρο στις τράπεζες», η νομοθέτηση Χατζηδάκη για τα εργασιακά «πολύ σημαντικό δώρο στους μεγαλοεργοδότες, ιδίως στον ΣΕΒ», «τώρα έχουμε τη νομοθέτηση του ασφαλιστικού κι αυτό είναι δώρο σε μεγάλα funds που έρχονται να τζογάρουν τα χρήματα των Ελλήνων εργαζόμενων και ασφαλισμένων για να εξοικονομήσουν κέρδη», καθώς και ότι η νομοθέτηση Κεραμέως είναι «δώρο στους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κολεγίων».
Πρόσθεσε ότι η επιλογή της κυβέρνησης «στερεί τη δυνατότητα σε χιλιάδες νέα παιδιά να περάσουν στην τριτοβάθμια ενώ το αξίζουν» και πως υπάρχει με τη ρύθμιση σειρά από «κρυφούς κόφτες, κόφτες σε ειδικά μαθήματα που βγάζουν εκτός πρώτης προτίμησης ακόμα και αριστούχους μαθητές». «Ντροπή για τη χώρα να έχουμε κυβέρνηση που δεν σέβεται τα όνειρα της νέας γενιάς και τον κόπο των νοικοκυριών», σχολίασε, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση του πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και πως αν μέχρι του χρόνου τέτοιο καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναβρεθεί σε θέση ευθύνης «θα αποκαταστήσουμε αυτή την αδικία -τα παιδιά που κόπηκαν φέτος θα έχουν του χρόνου τη δυνατότητα να καταθέσουν μηχανογραφικά με τους φετινούς βαθμούς για να περάσουν στις σχολές που επιθυμούν να περάσουν».
Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «η κυβέρνηση διαχειρίζεται με πολύ μεγάλη ελαφρότητα μια πολύ σημαντική υγειονομική κρίση και αναδεικνύει μέσα από την παιδαριώδη διαχείριση μια σειρά από αντιφάσεις που δεν κρύβονται», είπε.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ


Latest News

Ανασχηματισμός σε κυβέρνηση και Μαξίμου με φόντο τα Τέμπη
Ο επικείμενος ανασχηματισμός αναμένεται να είναι πιο ευρύς από τους προηγούμενους και με έντονο το κομματικό στοιχείο

ΠΑΣΟΚ: Διπλή πολιτική αδυναμία του Μητσοτάκη βλέπουν στη Χαριλάου Τρικούπη
«Ο κ. Μητσοτάκης αναγκάστηκε να αποδεχθεί τις δύο θεσμικές πρωτοβουλίες του Νίκου Ανδρουλάκη», υπογραμμίζουν από τη Χαριλάου Τρικούπη

Το εκκρεμές του πολιτικού μας συστήματος – Τα Τέμπη ως επιταχυντής
Πώς τα Τέμπη διαπέρασαν την κοινωνία και μετέβαλαν τη συνείδηση των ψηφοφόρων οδηγώντας για πρώτη φορά κόμματα και κυβέρνηση αντιμέτωπα με τη δυσαρέσκεια του κόσμου

Στους 1.311 οι νεκροί από την έκρηξη βίας κατά αμάχων αλαουιτών στη Συρία
Οι πληροφορίες για πολλούς φόνους αμάχων στις παραλιακές περιφέρειες της Συρίας είναι «φρικτές» , αναφέρει

Τέλος εποχής στον Καναδά - Ανακοινώνεται ο διάδοχος του Τριντό εν μέσω του εμπορικού πολέμου των ΗΠΑ
Ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης Μαρκ Κάρνεϊ είναι ο επικρατέστερος υποψήφιος

Πόσο εφικτή είναι η «Ριβιέρα» στη Γάζα - Τι ήθελε ο Τραμπ
Σε λειτουργία φέρεται να τίθεται το σχέδιο εκτοπισμού των κατοίκων στη Γάζα - Τι είπε το Ισραήλ για την ανοικοδόμηση της περιοχής

Ιαπωνία: Τέθηκε υπό έλεγχο η χειρότερη δασικών πυρκαγιά των τελευταίων 50 χρόνων
«Εκτιμάμε πως η πυρκαγιά δεν παρουσιάζει πλέον κίνδυνο εξάπλωσης. Δηλώνω πως είναι πλέον υπό έλεγχο», ανέφερε ο δήμαρχος του Οφουνάτο στη βόρεια Ιαπωνία.

Μητσοτάκης: Τελευταία συνάντηση με την Πρόεδρο Σακελλαροπούλου
Την Πέμπτη η ορκωμοσία Τασούλα

ΗΠΑ: Τι ζητά ο Τραμπ για την επανέναρξη βοήθειας στην Ουκρανία
Τι αναφέρει ρεπορτάζ του NBC,

Πέθανε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Σπυρόπουλος
Η κηδεία του θα τελεστεί την Τρίτη στην Αμαλιάδα