Σε ένα πλέγμα ασφυκτικού ελέγχου κινούνται ήδη τις τελευταίες ώρες νησιά με υψηλή τουριστική ζήτηση, αλλά και ιικό φορτίο.

Η αύξηση των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες, σε συνδυασμό με τις ολοένα και περισσότερες εισαγωγές στα νοσοκομεία, λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, έχουν θορυβήσει κυβέρνηση και επιστήμονες.

Τα μέτρα που ελήφθησαν στη Μύκονο μετά το μίνι lockdown φαίνεται πως απέδωσαν και έτσι οδεύουν προς τη λήξη τους, αφού η επιδημιολογική εικόνα στο νησί είναι καλύτερη σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Ωστόσο, φαίνεται πως υπάρχουν κάποιες άλλες περιοχές οι οποίες δημιουργούν «πονοκέφαλο» στην Επιτροπή του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, αύξηση κρουσμάτων έχει παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα σενησιά που θεωρούνται ιδιαίτερα δημοφιλή για τους τουρίστες και ειδικότερα:

– η Ζάκυνθος,
– η Λέρος,
– η Κέρκυρα,
– η Κως,
– η Σίφνος,
– η Σέριφος,
– η Μήλος,
– η Αντίπαρος και
– η Ρόδος

Ακόμη μεγαλύτερη καθίσταται η αγωνία των ειδικών για την πορεία της μετάλλαξης Δέλτα επί ελληνικού εδάφους στο εξής, καθώς η χώρα έχει μπει στην κατεξοχήν περίοδο διακοπών, η οποία αναμένεται να κορυφωθεί το Δεκαπενταύγουστο, ταυτόχρονα με την έλευση των περισσότερων ξένων τουριστών.

Απειλούν το τείχος της ανοσίας οι ανεμβολίαστοι

Την ώρα που η πλειονότητα των Ελλήνων φτιάχνει… βαλίτσες για τις καλοκαιρινές διακοπές, το ποσοστό των ανεμβολίαστων πολιτών συνεχίζει να προβληματίζει και να δημιουργεί ρωγμές στο τείχος ανοσίας.

Οι ειδικοί χτυπούν καθημερινά καμπανάκια κινδύνου, προτρέποντας όλους να εμβολιαστούν πριν φύγουν για διακοπές, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα εξαπλώνεται σαν πυρκαγιά.

Τον «κώδωνα» του κινδύνου έκρουσε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού. Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» τόνισε ότι «αρκετοί ανεμβολίαστοι νέοι θα νοσήσουν και θα πεθάνουν»

Από την άλλη πλευρά, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΙ σημείωσε ότι «οι ανεμβολίαστοι από 50 και πάνω δεν θέλουν και πολύ για να φτάσουν στη ΜΕΘ και με ένα υποκείμενο νόσημα. Αυτά δεν είναι προσωπικές μας απόψεις είναι επιστημονικά δεδομένα και μελέτες».

Πέρα όμως από το γεγονός πως οι ανεμβολίαστοι είναι εντελώς απροστάτευτοι και «γυμνοί» στη μάχη απέναντι στον ιό, εμποδίζουν το χτίσιμο ενός ισχυρού τείχους ανοσίας.

Σύμφωνα με δεδομένα έρευνας της Pulse σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ,  3.138.000 ενήλικοι πολίτες δεν έχουν ακόμη κλείσει το ραντεβού τους, την ώρα που δίνεται μάχη για να χτιστεί τείχος ανοσίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός