![Σε ποιον περνά το Ξενία Κύθνου και οι Ιαματικές Πηγές](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/07/Κύθνος-scaled.jpg)
Στα χέρια του ισραηλινού επιχειρηματία Avraham Ravid πέρασε το ιστορικό Ξενία της Κύθνου καθώς και οι δυο ιαματικές πηγές με βάση τα αποτελέσματα του διαγωνισμού μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας e-Auction του Δημόσιου Διαγωνισμού που διοργάνωσε την προηγούμενη Παρασκευή, το ΤΑΙΠΕΔ σε συνεργασία με την ΕΤΑΔ.
Ο κ. Ravid που έχει εξοχικό στην Κύθνο και δηλώνει λάτρης της Ελλάδος ανεδείχθη νικητής προσφέροντας 2.862.510 ευρώ σε ένα διαγωνισμό που ξεκίνησε με τιμή εκκίνησης τα 1,2 εκατ. ευρώ.
Ο Ισραηλινός επιχειρηματίας που απέκτησε το δικαίωμα επιφανείας για 99 χρόνια του Ξενοδοχείου Ξενία και Ιαματική πηγή Κύθνου, στην Περιοχή Λουτρά, πρόκειται να αξιοποιήσει τις εγκαταστάσεις του Ξενοδοχείου Ξενία ως και τις δύο Ιαματικές Πηγές, «Κάκαβος» και «Άγιοι Ανάργυροι», με σκοπό την ανάπτυξη και ανάδειξη της περιοχής προσελκύοντας επισκέπτες από όλον τον κόσμο σεβόμενοι πάντα την ιστορικότητα του κτιρίου, το οποίο σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από τους μεγάλους αρχιτέκτονες Chr. Hansen και Er.Ziller, ως και τις ομορφιές και ανάγκες της περιοχής.
Υπολογίζεται ότι θα επενδύσει πάνω από 6 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένου του τιμήματος, με βάση πάντα και τα σχέδια του Υπουργείου Πολιτισμού, για την ανακαίνιση της μονάδας και όπως τονίζεται σχετικά το νέο Ξενία θα δώσει νέα πνοή στο νησί δημιουργώντας παράλληλα θέσεις εργασίας και ευκαιρίες στους κατοίκους.
Τέλος να σημειωθεί ότι ο Ισραηλινός επιχειρηματίας έχει μεγάλη αλυσίδα Σούπερ Μάρκετ στο Ισραήλ καθώς και άλλες επιχειρήσεις ενώ εκτός από το σπίτι στην Κύθνο διατηρεί ένα ακίνητο προς εκμετάλλευση στην Αθήνα και επιδιώκει την περαιτέρω επέκταση του στον τομέα ακινήτων στην πρωτεύουσά σε συνεργασία και με άλλους ισραηλινούς επιχειρηματίες.
Η Κύθνος έχει μακρά ιστορία στις ιαματικές πηγές και την λουτροθεραπεία. Στους νεότερους χρόνους πήρε το δεύτερο όνομά της, «Θερμιά», απ τις ζεστές ιαματικές πηγές, οι οποίες βρίσκονται στον γραφικό όρμο Λουτρά, στην βορειοανατολική πλευρά του νησιού. Ιστορικά αναφέρεται ότι το 1836 έφθασε στην Κύθνο ο βασιλικός αρχιτέκτονας Christian Hansen, ο οποίος έφτιαξε τα σχέδια του συγκροτήματος των ιαματικών λουτρών με μαρμάρινους λουτήρες, ενώ από το 1845 η βασίλισσα Αμαλία μετέβαινε για λουτροθεραπεία στο νησί.
Το Ξενία και οι Ιαματικές Πηγές Κύθνου είχαν βγει και στο παρελθόν από το ΤΑΙΠΕΔ προς πώληση χωρίς όμως επιτυχή κατάληξη,
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Τουρισμός: Πώς θα κινηθεί σε Ευρώπη και Ελλάδα- Τι δείχνει έρευνα του ΙΝΣΕΤΕ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/10/ot_tourismos_nisia-600x352.png)
Πώς θα κινηθεί ο τουρισμός σε Ευρώπη και Ελλάδα - Τι δείχνει έρευνα του ΙΝΣΕΤΕ
Ο εισερχόμενος τουρισμός και οι εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία και στις αγορές απασχολεί το ΙΝΣΕΤΕ
![Limnos Resort: Η επένδυση των 171 εκατ. ευρώ που θα αλλάξει την εικόνα της Λήμνου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/thumbnail_boubouras-3-600x438.jpg)
Βίλες, 2 πεντάστερα και μαρίνα - Η μέγα επένδυση της οικογένειας Μπούμπουρα στη Λήμνο
Σε διαβούλευση η επένδυση Limnos Resort - Τι περιλαμβάνει - Ποια είναι η οικογένεια Μπούμπουρα
![Από το Σαρακήνικο μέχρι τη Σαντορίνη: Οι 5 πληγές που γεννούν πολεοδομικές αυθαιρεσίες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/08/sarakiniko05-600x400.jpg)
Σαρακήνικο, Σαντορίνη, Μύκονος: Οι 5 πληγές που γεννούν πολεοδομικές αυθαιρεσίες
Οι χρόνιες πολεοδομικές ασθένειες αναδεικνύονται από τις υποθέσεις δόμησης στο Σαρακήνικο, τη Σαντορίνη και τη Μύκονο - Ειδική σύσκεψη στο Μαξίμου εντός της εβδομάδας
![Σαντορίνη: Σύσκεψη Κεφαλογιάννη με τους τουριστικούς φορείς για το νησί – Τα μέτρα που έπεσαν στο τραπέζι](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santorini-600x400.jpg)
Το μήνυμα Κεφαλογιάννη για τη Σαντορίνη στη σύσκεψη με τουριστικούς φορείς
Στο επίκεντρο τα μέτρα για τη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος στη Σαντορίνη
![Ξενοδοχεία: Πόσο συνεισφέρουν στην ελληνική οικονομία – Η Σαντορίνη… αντιστέκεται](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/XEE-600x395.jpg)
Πόσα προσφέρουν τα ξενοδοχεία στα κρατικά ταμεία - Ανθεκτική η Σαντορίνη [γραφήματα]
Τι έδειξε έρευνα του ΙΤΕΠ για τα ξενοδοχεία και την συμβολή τους στην ελληνική οικονομία - Καμία ακύρωση στη Σαντορίνη παρά το σεισμικό φαινόμενο
![Αεροδρόμια: Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για τους ξένους τουρίστες [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/05/el.venizelos_aerodromio_680562846-1-600x386.jpg)
Τα ελληνικά αεροδρόμια που απογείωσαν οι ξένοι τουρίστες [γράφημα]
Η νέα μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ καταγράφει αναλυτικά top αεροδρόμια της χώρας και τις κύριες αγορές τουρισμού το 2024
![Σαντορίνη: Χωρίς ακυρώσεις οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santo-600x407.jpeg)
Το αισιόδοξο μήνυμα για τη Σαντορίνη - Αμείωτη η ροή των κρατήσεων στα ξενοδοχεία
«Καμία ακύρωση από τους τουρίστες στη Σαντορίνη, συνεχίζονται οι κρατήσεις» λέει στον ΟΤ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων
![Τουρισμός: Ιούλιος, ο «καλύτερος» μήνας του 2024 [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/tourismos-600x401.jpg)
Νέο ρεκόρ στον τουρισμό - Ποιος ήταν ο «καλύτερος» μήνας το 2024 [γράφημα]
Η αύξηση των αφίξεων αεροπορικώς επιβεβαιώνει την δυναμική που έχει ο ελληνικός τουρισμός
![Σαντορίνη: Πόσο μπορούν να πλήξουν τα Ρίχτερ τα τουριστικά έσοδα της χώρας [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/07_02_ot_toyrist_ESODA_EXO-600x352.png)
Η Σαντορίνη σείεται - Τα Ρίχτερ στα τουριστικά έσοδα της χώρας [γράφημα]
Η Σαντορίνη δίνει το 4% των τουριστικών εσόδων της χώρας – Η πρώτη εκτίμηση σε ανάλυση της Εθνικής Τράπεζας για τις επιπτώσεις στον τουρισμό από τους σεισμούς
![Τουρισμός: Στα 29,3 εκατ. οι διεθνείς αφίξεις του 2024 – Οι top5 κύριες αγορές [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/touris-600x400.jpg)
Πόσοι τουρίστες ήρθαν πέρυσι - Το top5 των χωρών που «ψήφισαν» Ελλάδα [γράφημα]
Με εντυπωσιακούς ρυθμούς κινήθηκε ο τουρισμός πέρυσι - Τι δείχνει μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ για τις «Διεθνείς Αεροπορικές Αφίξεις: 2023-2024»