Την ικανοποίηση της Ελλάδα για τη χθεσινή δήλωση του ύπατου εκπροσώπου της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ σχετικά με τις παράνομες τουρκικές εξαγγελίες για τα Βαρώσια εκφράζει με σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται:

«Η Ελλάδα εκφράζει την ικανοποίηση της για την χθεσινή δήλωση του ΥΕ/ΑΕ Borrell σχετικά με τις παράνομες τουρκικές εξαγγελίες για τα Βαρώσια, τις οποίες και καταδικάζει.

Συγκρατείται ιδιαίτερα η αναφορά στην τελευταία παράγραφο όπου αναφέρεται ότι οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ θα εξετάσουν ενέργειες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στην επόμενη συνάντηση τους, εφόσον δεν υπάρξει συμμόρφωση της Τουρκίας με τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Σημειώνεται ότι η δήλωση του ΥΕ/ΑΕ Borrell εκδόθηκε στο όνομα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποτελεί αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης μεταξύ των 27, στην οποία το ηπουργείο Εξωτερικών, μέσω συνεχών επαφών με τα λοιπά Κράτη-Μέλη και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην υιοθέτησή της».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ρωσία: Ανησυχία για τον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ – Τι λέει ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας
Επικαιρότητα |

Ανησυχία για τον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ - Επίσκεψη του επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας

Από την εισβολή των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία πριν από δυόμιση χρόνια, ο οργανισμός προειδοποιεί συχνά για τον κίνδυνο πυρηνικού ατυχήματος λόγω των μαχών κοντά σε πυρηνικούς σταθμούς

Πολιτική Προστασία: Υψηλός κίνδυνος φωτιάς σε αρκετές περιοχές – Οι συστάσεις
Επικαιρότητα |

Υψηλός κίνδυνος φωτιάς σε αρκετές περιοχές – Οι συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας

Ποιες περιφερειακές ενότητες και περιοχές βρίσκονται στην κατηγορία κινδύνου 3 για ενδεχόμενο φωτιάς – «Παρακαλούμε όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί»

ΟΗΕ: Προειδοποίηση για εξοπλιστική κούρσα στα πυρηνικά όπλα
Επικαιρότητα |

Μεγαλώνει η εξοπλιστική κούρσα για πυρηνικά όπλα προειδοποιούν τα Ηνωμένα Έθνη

Το παγκόσμιο σύστημα μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων βρίσκεται υπό μεγαλύτερη πίεση από κάθε άλλη φορά μετά το τέλος του ψυχρού πολέμου, καθώς «σημαντικές» χώρες συζητούν ανοιχτά αν θα αναπτύξουν πυρηνικά όπλα, προειδοποίησε ο επικεφαλής του παρατηρητηρίου του ΟΗΕ. Ο Ραφαέλ Γκρόσι, γενικός διευθυντής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, δήλωσε στους Financial Times ότι οι […]