Ο καύσωνας που «χτύπησε» τον Καναδά και τις βορειοδυτικές ΗΠΑ προκάλεσε τεράστια προβλήματα σε όλα τα επίπεδα, από εκατοντάδες θανάτους ανθρώπων μέχρι καταστροφή πανίδας και χλωρίδας.
Βίντεο – ντοκουμέντο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη ΜΚΟ Columbia Riverkeeper δείχνει τι συνέβη σε ένα κοπάδι κόκκινων σολομών που «έσκασαν» από τη ζέστη μέσα στο νερό.
Το βίντεο, όπως μπορείτε να δείτε και παρακάτω, δείχνει τους σολομούς να κολυμπούν στον παραπόταμο, με πληγές και κόκκινες και λευκές αλλοιώσεις στο δέρμα τους. Αυτό ήταν αποτέλεσμα άγχους και έκθεσης σε ακραίες θερμοκρασίες, σύμφωνα με τους ειδικούς.
Σύμφωνα με τον Μπρετ Βαντενχόιβελ, επικεφαλής της Columbia River, οι σολομοί ταξίδευαν αντίθετα στο ρεύμα από τον ωκεανό στο ποτάμι, προκειμένου να επιστρέψουν στις πατρογονικές περιοχές αναπαραγωγής τους, ώσπου ξαφνικά άλλαξαν πορεία.
Ο καύσωνας «έκαψε» τους σολομούς
Σύμφωνα με τον ίδιο, το κοπάδι έστριψε απότομα στο Little White Salmon River, έναν παραπόταμο του Κολούμπια, σε μια προσπάθεια να ξεφύγει από την καυτή ποτάμια περιοχή σαν από «φλεγόμενο κτίριο». Την ημέρα που τραβήχτηκε το βίντεο, η θερμοκρασία του νερού του ποτάμιου είχε «απογειωθεί» στους 21 βαθμούς Κελσίου, θερμοκρασία φονική για τα ανάδρομα αυτά ψάρια στην περίπτωση παρατεταμένης έκθεσής τους.
Πώς θα το βίωναν οι άνθρωποι
Ο Βαντενχόιβελ συνέκρινε την κατάσταση που βίωσαν τα ψάρια με έναν άνθρωπο που προσπαθεί να τρέξει μαραθώνιο σε θερμοκρασίες άνω των 38 βαθμών. «Η διαφορά είναι ότι για τους σολομούς αυτό δεν είναι αναψυχή. Δεν έχουν επιλογή. Ή θα τα καταφέρουν ή θα πεθάνουν», σημειώνει.
Οι σολομοί στο βίντεο δεν θα μπορέσουν να αναπαραχθούν στο ποτάμι και αναμένεται να πεθάνουν από ασθένειες και από το στρες που προκαλείται από τη ζέστη. Όπως αναφέρει ο Βαντενχόιβελ, είναι πρώιμο το όποιο συμπέρασμα για το πόσοι σολομοί πέθαναν ή θα αφανιστούν εξαιτίας των υπερβολικά ζεστών υδάτων.
Latest News
Γιατί οι πιπεριές τσίλι κινδυνεύουν να χάνουν την καυτερή γεύση τους
Η κλιματική αλλαγή δεν επηρεάζει μόνο την παραγωγή στις πιπεριές τσίλι αλλά και τη γεύση τους - Τι λένε επιστήμονες
Ατμοσφαιρική ρύπανση: Μόνο επτά χώρες στον κόσμο αναπνέουν καθαρό αέρα – Τρεις από αυτές είναι στην Ευρώπη
Οι επιστήμονες χαρακτηρίζουν την ατμοσφαιρική ρύπανση ως μια «παγκόσμια καταστροφή για την υγεία», καθώς οι επιπτώσεις της επηρεάζουν δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.
Η στενή σχέση Μασκ - Τραμπ και τα... σπασμένα φρένα της μετοχής της Tesla
Η μετοχή της Tesla εκτινάχθηκε σε ένα ακόμα ρεκόρ όλων των εποχών την Παρασκευή, κλείνοντας μια καταπληκτική εβδομάδα για την εταιρεία
Πότε ξεκινούν «Σπίτι μου 2» και «Ανακαινίζω ενεργειακά το σπίτι μου» – Τα ποσά των επιδοτήσεων
Η στρατηγική για την στέγαση είναι πέντε δισ. ευρώ, είπε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη
Υβριδικά και ηλεκτρικά οι μισές νέες ταξινομήσεις στην ΕΕ - Τι αγοράζουν οι Ελληνες
Η Ελλάδα είναι πολύ ψηλά στην κατάταξη των κρατών της ΕΕ στις νέες ταξινομήσεις σε υβριδικά ντιζελοκίνητα-ηλεκτρικά οχήματα
Τεράστιο το ετήσιο αποτύπωμα άνθρακα του TikTok - Μεγαλύτερο και από της Ελλάδας
Το TikTok φαίνεται να έχει μεγαλύτερες ετήσιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ακόμα και από κάποιες ολόκληρες χώρες
ΗΡΩΝ PULSE: H «φόρτιση Καθ’ οδόν» δίνει νέα διάσταση στην ηλεκτροκίνηση
Οι συγκεκριμένες λύσεις του ΗΡΩΝΑ αφορούν τόσο το πανελλαδικής εμβέλειας αναπτυσσόμενο δίκτυο φορτιστών HΡΩΝ PULSE όσο και τη νέα, καινοτόμο υπηρεσία επαναφόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων «Φόρτιση Καθ' οδόν»
Η Σεβίλλη δίνει τον δικό της αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή
Με συγκροτημένη στρατηγική και ευρωπαϊκή συγχρηματοδότηση η πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής - Δεν είναι εύκολο
Με άλλο EV θα αντικαθιστούσαν 9 στους 10 ιδιοκτήτες EV το όχημά τους
Οι οδηγοί ηλεκτρικών οχημάτων είναι συντριπτικά πιο πιθανό να παραμείνουν πιστοί στην ηλεκτροκίνηση αντί να επιστρέψουν σε ένα συμβατικό αυτοκίνητο
Δράση ενημέρωσης για την κυκλική οικονομία στο Νότιο Αιγαίο
Η δράση αυτή αποτελεί μέρος της ευρύτερης προσπάθειας των φορέων στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης και της ενεργής συμμετοχής των πολιτών στη βιώσιμη ανάπτυξη