
Η ελληνική startup Prosperty (theprosperty.com), που δραστηριοποιείται στον κλάδο των ακινήτων στην Ελλάδα, έλαβε έναν επιπλέον κύκλο χρηματοδότησης Seed ύψους 3,3 εκατ. ευρώ (4 εκατ. δολάρια).
Συγκεκριμένα, στο νέο γύρο εισέρχονται ως επενδυτές ένα ακόμα τεχνολογικό VC, αυτό της BigPi, ένα μεγάλο family office και κάποιοι πολύ έμπειροι και πετυχημένοι διεθνώς angel investors. Είχε προηγηθεί εξάλλου τον Μάρτιο του 2020 η αρχική (pre-seed) χρηματοδότηση ύψους 1,1 εκατ. ευρώ που έλαβε η Prosperty ως νεοφυής επιχείρηση από τα τεχνολογικά VCs της Velocity Partners και της Metavallon, τα οποία συμμετέχουν ξανά στη νέα επένδυση, δίνοντας με τον τρόπο αυτό ψήφο εμπιστοσύνης στην εταιρεία, ανεβάζονταςτα συνολικά επενδυμένα κεφάλαια σε ύψος 4,4 εκατ. ευρώ (5,2 εκατ. δολάρια).
Η συγκεκριμένη χρηματοδότηση θα κατευθυνθεί στην περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας στην Ελλάδα και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες μέσα στο 2021 και 2022, με επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό, δημιουργώντας ένα ευρύ δίκτυο συνεργατών, στην τεχνολογία με νέες καινοτόμες υπηρεσίες και ειδικότερα σε τομείς όπως ανάλυση και διασύνδεση δεδομένων ζήτησης και προσφοράς, το marketing και τη διαχείριση πωλήσεων, με σκοπό να γίνει η Prosperty το κυρίαρχο κανάλι για Έλληνες, διεθνείς ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές στον χώρο των ακινήτων. Παράλληλα, η εταιρεία ετοιμάζει ανακοινώσεις για την αίτηση προ-έγκρισης στεγαστικών δανείων μέσω μιας πλήρους ψηφιακής διαδικασίας και καινοτόμων ασφαλιστικών προϊόντων παρέχοντας ολοένα και περισσότερο ολοκληρωμένες υπηρεσίες γύρω από την αγορά ακινήτων.
Σημειώνεται ότι η Prosperty, δημιούργημα των Αντώνη Μαρκόπουλου, Νίκου Πατσιόγιαννη και Αντώνη Δεσποτάκη, έχει ήδη συστήσει μια έμπειρη ομάδα 30 και πλέον ανθρώπων, διαθέτοντας δύο γραφεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στο πλαίσιο αυτό, προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες μέσω ψηφιακών εργαλείων, που περιλαμβάνει ένα εξελιγμένο marketplace για όλες τις ανάγκες τόσο τους ιδιοκτήτη όσο και του ενδιαφερόμενου αγοραστή/ενοικιαστή, με πιστοποιημένες πληροφορίες για κάθε ακίνητο και υποστηρικτικές end-to-end υπηρεσίες.
Μέχρι σήμερα, την έχουν εμπιστευτεί περισσότεροι από 1.500 ιδιοκτήτες για να ανεβάσουν το ακίνητο τους σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλους εμπορικούς προορισμούς, ενώ έχει πάνω από 100.000 μοναδικούς χρήστες μηνιαίως. Τέλος, έχει συνάψει συμφωνίες με την πλειοψηφία των τραπεζών, των NPL/REO servicers και των θεσμικών επενδυτών για τη αποτελεσματική διαχείριση και ψηφιακή αξιοποίηση των χαρτοφυλακίων ακινήτων τους, καταφέρνοντας να ολοκληρώσει ήδη δεκάδες συναλλαγές με πελάτες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Όπως δήλωσε σχετικά και ο CEO της Prosperty, κ. Αντώνης Μαρκόπουλος «Στην εποχή της τεχνολογίας και των ραγδαίων μεταβολών, η αγορά ή ενοικίαση ακινήτου θα πρέπει να είναι μια εύκολη, γρήγορη, διαφανής και ασφαλής διαδικασία για οποιανδήποτε ενδιαφερόμενο. Στο πλαίσιο αυτό, η πανδημία επιτάχυνε τις εξελίξεις, καθώς ανέδειξε την ανάγκη για παροχή ψηφιακών και απομακρυσμένων υπηρεσιών στον τομέα των ακινήτων που έχει μείνει αρκετά πίσω τεχνολογικά. Στην Prosperty υποσχόμαστε να βρίσκουμε το ακίνητο, από το σύνολο της αγοράς, με τα κριτήρια που αναζητά κάποιος, αφαιρώντας όλη την ταλαιπωρία από τα γραφειοκρατικά εμπόδια και την πολυπλοκότητα που συνοδεύουν την πλειοψηφία των διαδικασιών στην κτηματαγορά. Mε τη νέα χρηματοδότηση που λάβαμε, σχεδιάζουμε να επενδύσουμε στην επέκταση του χαρτοφυλακίου ακινήτων της εταιρείας, την ανάπτυξη ενός εκτεταμένου δικτύου συνεργατών με πολύ προνομιακά οφέλη γι’ αυτούς και στην παροχή συνεχώς νέων καινοτόμων υπηρεσιών στους πελάτες μας, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες ενδιαφέρουσες αγορές της Ευρώπης που ακολουθούντο αμέσως επόμενο διάστημα . Το Real Estate έρχεται ολοένα και πιο κοντά στην πλήρη ψηφιοποίηση του».


Latest News
![Μετακόμιση: Ποια είναι τα κίνητρα και τα κριτήρια των Ελλήνων [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/ot_metakomisi-600x352.png)
Γιατί μετακομίζουν οι Έλληνες και οι Ευρωπαίοι – Οι νέες τάσεις [γραφήματα]
Τι δείχνει πανευρωπαϊκή έρευνα «European Housing Trend Report 2024» που πραγματοποίησε το κτηματομεσιτικό δίκτυο RE/MAX Europe για την μετακόμιση σε Ελλάδα και Ευρώπη

Πώς θα «πέσουν» περισσότερα ακίνητα στην αγορά – Τι ζητούν οι servicers
Ποιες λύσεις προτείνουν οι servicers για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης – Τα κίνητρα στους αγοραστές ακινήτων
![Εξοχική κατοικία: Κέρδη από την αξιοποίηση στην Ελλάδα – Οι αποδόσεις των νεόδμητων [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/paros-768x512-1-600x400.jpg)
Συμφέρει η επένδυση σε εξοχική κατοικία; - Τα κέρδη και οι αποδόσεις [γραφήματα]
Σε επενδυτικό «θησαυρό» αναδεικνύεται η εξοχική κατοικία στην Ελλάδα- Τι δείχνουν τα στοιχεία της Elxis – At Home in Greece

Νέα εποχή για το εμβληματικό Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας – Παραχωρείται στον Δήμο Πεντέλης
H παραχώρηση πραγματοποιείται με σκοπό ο Δήμος Πεντέλης να προβεί σε εργασίες μελετών, αδειοδότησης, αποκατάστασης και ανακαίνισης των εγκαταστάσεων του ακινήτου

Γιατί αυξήθηκαν οι τιμές των ακινήτων - Πώς θα λυθεί το στεγαστικό πρόβλημα
Τι αναφέρει μελέτη της Alpha Bank για την αγορά κατοικίας και τις προοπτικές της - Το 12% σχεδιάζει αγορά κατοικίας την επόμενη 2ετία - Το 64% των κατοικιών είναι άνω των 30 ετών

Ακάθεκτο το real estate κόντρα στις αναταράξεις – Το μήνυμα Dimand και Premia
Σε δημιουργικό αναβρασμό παραμένουν οι εγχώριες εταιρείες real estate κόντρα στην αβεβαιότητα που φέρνουν οι δασμοί Τραμπ – Οι ευκαιρίες που αναζητούν και οι προβληματισμοί για το κόστος

Ποσά 200 εκατ. ευρώ σε μελέτες για να «ξεκλειδώσει» η δόμηση εκτός σχεδίου
Σε φάση ελέγχου μελέτες καταγραφής πολεοδομικά αναγνωρισμένων οδών που θα δίνουν δικαιώματα δόμησης σε εκτός σχεδίου οικόπεδα στα νησιά. Μετά το Πάσχα οι ανάδοχοι για τις μελέτες στην υπόλοιπη χώρα.
![Σπίτι μου 2: Στο… ράφι τα δάνεια – Ακίνητα παλιά και ακριβά [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/akin4-1-600x399.jpg)
«Κρυμμένος θησαυρός» η αναζήτηση φθηνής στέγης - Τα εμπόδια στο Σπίτι μου 2
Η εξεύρεση ακινήτων εξακολουθεί να είναι το μεγάλο αγκάθι και για τη δεύτερη φάση του προγράμματος Σπίτι μου 2

Orilina Properties: Κέρδη ρεκόρ 19,27 εκατ. ευρώ για το 2024
Η προσαρμοσμένη ετήσια απόδοση επί της Eπιχειρηματικής Aξίας (Enterprise Value) του Ομίλου Orilina Properties ανήλθε σε 17,2%

Ανδριόπουλος (DIMAND): Σε 10 χρόνια θα λυθεί ουσιαστικά το πρόβλημα της κατοικίας
«Το πρόβλημα της κατοικίας είναι ένα ζήτημα που επιλύεται αν συνεργαστούν όλοι, υποστήριξε ο Δ. Ανδριόπουλος της DIMAND