Η Ισπανία θα άρει τους περιορισμούς στις πτήσεις από τη Βραζιλία και τη Νότια Αφρική, όμως θα επιβάλει δεκαήμερη καραντίνα Covid-19 στους ταξιδιώτες τους από τις 3 Αυγούστου, προβλέπει ένα διάταγμα που δημοσιεύτηκε σήμερα στην εφημερίδα της κυβέρνησης.

Από τις 3 Αυγούστου, οι ταξιδιώτες από αυτές τις δύο χώρες, που διαθέτουν ένα πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού, ένα αρνητικό τεστ ή ένα αποδεικτικό πρόσφατης ασθένειας από την Covid-19, θα μπορούν να εισέλθουν στην Ισπανία, όμως θα πρέπει να τηρούν μια περίοδο αυτό-απομόνωσης.

Αν και δεν υπόκεινται πλέον σε τόσο αυστηρούς περιορισμούς, σε σύγκριση με κάποιους μήνες πριν, αυτές οι δύο χώρες συνεχίζουν να κατατάσσονται στις χώρες «υψηλού κινδύνου», διευκρινίζεται σε άρθρο του διατάγματος.

Επομένως, προστίθενται στον κατάλογο των χωρών για τις οποίες προβλέπεται καραντίνα από τις 27 Ιουλίου, στον οποίο βρίσκονται η Αργεντινή, η Κολομβία, η Βολιβία και η Ναμίμπια.

Από τον Φεβρουάριο, η Ισπανία απαγόρευε τις αφίξεις από τη Βραζιλία και τη Νότια Αφρική, με εξαίρεση του Ισπανούς υπήκοους και τους υπήκοους Ανδόρρας, τους ξένους πολίτες που διέμεναν στην Ισπανία και στην Ανδόρρα ή ακόμη τους επιβάτες διεθνούς διαμετακόμισης προς μια χώρα εκτός της ζώνης Σένγκεν με στάση μικρότερη των 24 ωρών (υποχρεούνταν να παραμείνουν στο αεροδρόμιο).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ένοπλες Δυνάμεις: Πώς θα χρηματοδοτηθεί το στεγαστικό πρόγραμμα για τα στελέχη
Επικαιρότητα |

Πώς θα χρηματοδοτηθεί το στεγαστικό πρόγραμμα των Ενόπλων Δυνάμεων για τα στελέχη

Ο Δένδιας παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο το νομοσχέδιο που φιλοδοξεί να βρει πόρους για το στεγαστικό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων μέσω της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Η ευθύνη δεν πάει διακοπές – Συγκεκριμένα τα χρονοδιαγράμματα για το πρόγραμμα έργου
Επικαιρότητα |

Μήνυμα Μητσοτάκη σε υπουργούς - «Δεν έχουμε την πολυτέλεια του εφησυχασμού»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε τις προτεραιότητες για το 2025 διαμηνύοντας στους υπουργούς ότι τα χρονοδιαγράμματα είναι συγκεκριμένα και δεν υπάρχει η πολυτέλεια του εφησυχασμού