
Νέα δραματική προειδοποίηση για τα προβλήματα που δημιουργούνται από την παγκόσμια έλλειψη μικροτσίπ και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην ανάκαμψη της γαλλικής βιομηχανίας αυτοκινήτου άρα και ευρύτερα της γαλλικής αγοράς, εξέδωσε σήμερα η γαλλική ομοσπονδία αυτοκινητοβιομηχανιών CCFA-PFA.
«Πιστεύουμε πως, πλέον, είναι δύσκολο να πιάσουμε το στόχο των 1,8 εκατ. πωλήσεων αυτή τη χρονιά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της.
Το γαλλικό λόμπι αυτοκινήτου είχε εκτιμήσει πως ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεων θα κυμαινόταν φέτος σε ποσοστό 9-10%, όμως αναγκάζεται να υποβαθμίσει την πρόβλεψη αυτή, όχι ελλείψει αγοραστικού ενδιαφέροντος, αλλά επειδή πρακτικά δεν μπορεί να καλύψει τον απαραίτητο ρυθμό παραγωγής δίχως τις αναγκαίες πρώτες ύλες και δη, τους ημιαγωγούς.
Πέρυσι λόγω της κρίσης της πανδημίας που επηρέασε τόσο την παραγωγή όσο και το ενδιαφέρον των καταναλωτών, οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων είχαν υποχωρήσει στα 1,65 εκατ. οχήματα από 2,21 εκατ. το 2019. Φέτος, λοιπόν, οι βιομηχανίες του κλάδου ήλπιζαν να καλύψουν το χαμένο έδαφος, αν και δεν είχαν υπολογίσει τις παρατεταμένες ελλείψεις σε πρώτες ύλες. Πραγματικά, ήδη όμιλοι όπως η Renault και η Stellantis έχουν ανακοινώσει πως οι επιδόσεις τους επηρεάζονται σοβαρά από τις διαταραχές στη ροή προσφοράς μικροτσίπ.
Μόνο τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της CCFA-PFA, οι νέες ταξινομήσεις κατέρρευσαν κατά 35% σε ετήσια βάση, αν και στο επτάμηνο η αγορά αυτοκινήτου μετρά κέρδη της τάξεως του 16% σε σχέση με το αντίστοιχο πρώτο επτάμηνο του 2020.


Latest News

Πέθανε η βασίλισσα των καζίνο Ελέιν Γουίν
Η Ελέιν Γουίν συνιδρυτής της Wynn Resorts ήταν παγκόσμιας κλάσης συλλέκτης και υπέρμαχος της τέχνης

Mega deal στις μετακινήσεις - Η Lyft μπαίνει στην Ευρώπη μέσω Free Now
Η αμερικανική πλατφόρμα θα εξαγοράσει την Free Now από τη BMW και τη Mercedes-Benz Mobility έναντι 175 εκατομμυρίων ευρώ σε μετρητά

Η στιγμή της Μελόνι - Θα μπορέσει να «καλοπιάσει» τον Τραμπ για λογαριασμό της ΕΕ;
Η επίσκεψη της Μελόνι την Πέμπτη μπορεί να αποτελέσει ένα μήνυμα ότι Ευρωπαίοι έχουν ακόμα την πρόθεση να συναλλάσσονται με τον Τραμπ.

Μειωμένος στο 2,2% ο ετήσιος πληθωρισμός τον Μάρτιο στην ευρωζώνη - Στο 3,1% στην Ελλάδα
Οι υπηρεσίες αποτελούν η μεγαλύτερη συνιστώσα, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 45,7% της τελικής νομισματικής καταναλωτικής δαπάνης

Αντιμέτωπη με νέα αγωγή στη Βρετανία η Google - Πιθανές αποζημιώσεις 5 δισ. λιρών
Η μήνυση ασκείται για λογαριασμό όλων των οργανισμών που εδρεύουν στη Βρετανία και που χρησιμοποίησαν τις υπηρεσίες διαφήμισης αναζήτησης της Google από την 1η Ιανουαρίου 2011
![ΔΝΤ: Ηχηρό καμπανάκι για γήρανση πληθυσμού – Πλήγμα σε ανάπτυξη και συντάξεις [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/10/ot_demographic22-600x352.png)
Καμπανάκι ΔΝΤ για τη γήρανση του πληθυσμού - «Πλήγμα» σε ανάπτυξη και... συντάξεις
Το ΔΝΤ προβλέπει χαμηλότερη ανάπτυξη και αυξημένες δημοσιονομικές πιέσεις στην παγκόσμια οικονομία

Η ΕΕ απλοποιεί τη διαδικασία για την εφαρμογή του νόμου περί αποψίλωσης των δασών
Τα μέτρα θα πρέπει να οδηγήσουν σε μείωση κατά 30% στο διοικητικό κόστος, ανέφερε η Κομισιόν

Σοκ και δέος: Με δασμούς 245% απειλεί ο Τραμπ την Κίνα και φουντώνει τον εμπορικό πόλεμο
Η Κίνα αντιμετωπίζει τώρα δασμούς έως και 245% στις εισαγωγές στις Ηνωμένες Πολιτείες ως αποτέλεσμα των αντίποινων ενεργειών της, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου

Τι υπόσχονται βιομηχανίες στον Τραμπ για να αποφύγουν το χάος των δασμών
Θα χρειαστούν χρόνια για να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους την ίδια ώρα που η εμπορική πολιτική των ΗΠΑ παραμένει ασαφής

Το Χονγκ Κονγκ σταματάει την αποστολή δεμάτων στις ΗΠΑ, λόγω των δασμών Τραμπ
Οι ΗΠΑ είναι παράλογες, εκφοβίζουν και επιβάλλουν δασμούς καταχρηστικά, ανακοίνωσαν τα ταχυδρομεία του Χονγκ Κονγκ