Στο κλείσιμο επτά επιχειρήσεων έχουν προχωρήσει στη Μύκονο οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα, διαπιστώνοντας κάθε είδους τεχνικές φοροδιαφυγής, μέσω των οποίων οι επιχειρηματίες εισπράττουν από τους καταναλωτές τον ΦΠΑ και δεν τον αποδίδουν στο Δημόσιο, κρατώντας τον στα ταμεία της επιχείρησής τους.

Οι τεχνικές αυτές αφορούν, μεταξύ άλλων:

-Την έκδοση και παράδοση στους πελάτες των γνωστών Δελτίων Παραγγελίας, το απόκομμα των οποίων μοιάζει με απόδειξη, αλλά δεν είναι. Έτσι, εισπράττουν το ποσό του λογαριασμού, χωρίς να καταχωρείται αυτό στον φορολογικό μηχανισμό τους.

-Ακόμα χειρότερα, κάποιοι έχουν το θράσος να πληρώνονται με κάρτα, δηλαδή η πληρωμή να φαίνεται στον τραπεζικό λογαριασμό της επιχείρησής τους, αλλά να μην κόβουν στη συνέχεια απόδειξη.

-Την εγκατάσταση παράνομου λογισμικού στον φορολογικό μηχανισμό, μέσω του οποίου καταφέρνουν να εκδίδουν κανονικά απόδειξη, αλλά αυτό το ποσό να εξαφανίζεται από τα έσοδα της ημέρας και να μην φαίνεται στην εφορία.

Κατά το τελευταίο 48ωρο λουκέτο μπήκε σε γνωστά εστιατόρια και beach restaurant.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, το σχέδιο της ΑΑΔΕ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, σε όλη τη χώρα.

«Στόχος των ελέγχων είναι οι επιχειρήσεις να τηρούν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις και να εντοπίζονται όσο το δυνατόν περισσότερες περιπτώσεις φοροδιαφυγής, οι οποίες λειτουργούν σε βάρους των καταναλωτών, των συνεπών και νόμιμων επιχειρηματιών και του κοινωνικού συνόλου», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax
Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Από 1η Μαρτίου υποχρεωτικήσε τουρισμό και εστίαση
Tax |

Νέο τοπίο σε τουρισμό και εστίαση - Ποιες αλλαγές έρχονται με την ψηφιακή κάρτα

Aπό την 1η Μαρτίου του 2025, η ψηφιακή κάρτα εργασίας θα ενταχθεί στον τουρισμό και την εστίαση. Το μέτρο έχει τεθεί σε πιλοτική εφαρμογή ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2024, παρέχοντας στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην εστίαση και τον τουρισμό ένα εύλογο χρονικό διάστημα προκειμένου να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Eννέα ερωτήσεις […]

Φορολογικές δηλώσεις: Οι προθεσμίες για τους φορείς, οι αλλαγές για τους φορολογουμένους
Tax |

Αντίστροφη μέτρηση για τις φορολογικές δηλώσεις - Οι προθεσμίες για τους φορείς, οι αλλαγές για τους φορολογουμένους

Το σύστημα για τις φορολογικές δηλώσεις ανοίγει στις 17 Μαρτίου και κλείνει στις 15 Ιουλίου - Δεν θα δοθεί παράταση φέτος, διαμηνύει το υπουργείο Οικονομικών