Μήπως θες να αυξήσεις κι εσύ την επιρροή σου στα social media; Να έχεις περισσότερα likes και να «χτίσεις» το κοινό σου;
Δες πως θα τα καταφέρεις μέσα από απλές αλλαγές στο προφίλ σου.
Στο Facebook:
– Κάνε «πιασάρικες» ερωτήσεις: Ξέρει κανείς γιατί το φαγητό στο τάδε εστιατόριο είναι τόσο ακριβό; Ποια ταινία πρέπει οπωσδήποτε να δω φέτος; Το ποστάρισμα «πιασάρικων» ερωτήσεων είναι μπορεί να απογειώσει ένα status.
– Μην «μπουκώνεις» το newsfeed των φίλων σου: Αν το παρακάνεις με τα posts το Facebook αυτομάτως σε θεωρεί spammer και σε θάβει.
– Φωτογραφίες με διασημότητες: Ακούγεται περίεργο όμως ισχύει: Οι φωτογραφίες που περιλαμβάνουν κάποιον διάσημο και εσάς είναι δεδομένο ότι θα πάρουν τα περισσότερα likes και comments.
– Βάλε φίλτρα: Τα φίλτρα που έχει η το Facebook κάθε φορά που ποστάρεις μια φωτογραφία έχουν λόγο ύπαρξης. Εκτός του να κάνουν τις φωτογραφίες σου πιο όμορφες, φαίνεται ότι «τραβάνε» και περισσότερο την προσοχή των φίλων σου.
– Πόσταρε κάτι διαφορετικό: Προσπάθησε το post σου να κάνει τη διαφορά είτε με ένα έξυπνο σχόλιο είτε με την επισύναψη μιας «πιασάρικης» φωτογραφίας. Οι φίλοι σου θα το εκτιμήσουν.
– Κάνε κι εσύ κανένα like: Eδώ είναι μια γραφικότητα αλλά σωστή: Όση αγάπη δίνεις, τόση αγάπη παίρνεις.
– Η συντομία είναι το παν: Όσο πιο σύντομο είναι το post σου (ή το κείμενο που συνοδεύει μια φωτογραφία) τόσο μεγαλύτερη απήχηση έχει και στους φίλους σου. Η ιδανική έκταση κειμένου είναι οι 80 χαρακτήρες.
Στο Instagram:
– Editing, editing, editing: Η αρχική επιτυχία του Instagram οφειλόταν στο γεγονός πως ομορφαίνει τις φωτογραφίες μας –και το κάνει πανεύκολα, με το πάτημα μερικών κουμπιών. Πειραματίσου λοιπόν και εδώ με τα φίλτρα, για να βρεις ποιο αναδεικνύει καλύτερα τη φωτογραφία σου .
– Ασχολήσου με τους άλλους χρήστες: Και εδώ, πρέπει να κάνεις κι εσύ like για να σου κάνουν. Ακολούθησε κι άλλους λογαριασμούς, για να σε ακολουθήσουν. Ο social δρόμος είναι διπλής κυκλοφορίας.
– Δώσε κάτι στους νέους followers: Αν έχεις επαγγελματική σελίδα ή λογαριασμό για την επιχείρησή σου, κάνε μια ειδική προσφορά για τους followers σου.
– Το hashtag ημών το επιούσιο: Αυτά τα #καγκελάκια που μπορεί να σου φαίνονται εκνευριστικά, είναι ο τρόπος να «μαζέψεις» περισσότερα likes για τις φωτογραφίες σου. Όσο περισσότερα χρησιμοποιείς τόσο περισσότερος κόσμος βλέπει τις φωτογραφίες σου, και τόσο περισσότερα likes μαζεύεις.
– Προσοχή στις ώρες: Μπορεί να έχεις βρει την τέλεια φωτογραφία, αλλά αν τη δημοσιεύσεις στις 4 τα ξημερώματα να πάει «χαμένη». Μελέτησε πότε είναι περισσότερο ενεργοί οι ακόλουθοί σου και, όπως και με το facebook, πόσταρε περιεχόμενο πάντα στις «ώρες αιχμής».
– Όσο το αφήνεις σε αφήνει: Όσο σημαντική είναι η ώρα που ποστάρεις, άλλο τόσο είναι το να είσαι συνεπής στα ποσταρίσματά σου. Οι άλλοι χρήστες είναι πιο πιθανό να «συντονιστούν» με το περιεχόμενό σου αν αυτό βγαίνει κάθε μέρα. Ή συγκεκριμένες ώρες τις ημέρας ή συγκεκριμένες ημέρες της εβδομάδας. Το ίδιο ισχύει και για το Facebook.
– Χρησιμοποίησε geo tags: Οι γεωγραφικές ετικέτες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενημερώνεις τους followers σου για το πού βρίσκεσαι και να τους βοηθήσεις να νιώσουν πιο οικεία με το περιεχόμενό σου.
Latest News
Κοντά στα 4 τρισ. δολάρια η χρηματιστηριακή αξία της Apple
Οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι η δυναμική της τεχνητής νοημοσύνης θα φέρει στην Apple νέο κύκλο αύξησης των πωλήσεων για συσκευές iPhone
Alpha Bank: Με ψηφιακό βοηθό που χρησιμοποιεί Generative AI
Σύμφωνα με την Alpha Bank, περισσότερες από 5.500 ψηφιακές συνομιλίες την εβδομάδα διεκπεραιώνει ο νέος ψηφιακός βοηθός από τους πρώτους μήνες που τέθηκε σε εφαρμογή
Αυτές είναι οι νέες μορφές ηλεκτρονικής απάτης την περίοδο των εορτών
Μέσα στη λάμψη των εορτασμών, οι ειδικοί στην κυβερνοασφάλεια έχουν εντοπίσει αρκετές σημαντικές μορφές απάτης με στόχο καταναλωτές σε διάφορες περιοχές και γλώσσες
BadBox: 192.000 συσκευές Android μολύνθηκαν με κακόβουλο λογισμικό
Το BADBOX στοχεύει κυρίως σε λειτουργικά συστήματα Android και έχει επιδείξει ανθεκτικότητα. To κακόβουλο λογισμικό έχει επηρεάσει μεγαλύτερη γκάμα συσκευών από ό,τι είχε αναφερθεί παλαιότερα.
Νέα εκστρατεία κυβερνοεπιθέσεων στοχεύει χρήστες PC
Οι κυβερνοεπιθέσεις γίνονται με ψεύτικα CAPTCHA και σφάλματα browser
Τι αλλάζει για τις επιχειρήσεις με τη νέα οδηγία NIS2 - Η «παγίδα» του λογισμικού
Για τις επιχειρήσεις της Ευρώπης και κατ’ επέκταση της Ελλάδας, η NIS2 μεταφράζεται σε υποχρέωση για μεγαλύτερες και περισσότερες επενδύσεις στον τομέα της κυβερνοασφάλειας
H τεχνητή νοημοσύνη εμφανίζει σημεία άνοιας, λένε οι νευρολόγοι
Η τεχνητή νοημοσύνη υποβάλεται σε γνωσιακά τεστ στο πλαίσιο ανορθόδοξης μελέτης.
Η αξιοποίηση της AI φέρνει αύξηση εσόδων στις ΜμΕ - Έρευνα της Salesforce
Το 75% των ΜμΕ αξιοποιεί λύσεις τεχνητής νοημοσύνης έδειξε έρευνα της Salesforce ενώ το 91% των ΜμΕ που ήδη χρησιμοποιούν λύσεις τεχνητής νοημοσύνης καταγράφει σημαντική αύξηση εσόδων
Νέα χρηματοδότηση 65 εκατ. δολαρίων για την ICEYE - Στα 158 εκατ. το σύνολο για το 2024
Στον τρέχοντα γύρο χρηματοδότησης συμμετείχαν funds που διαχειρίζονται οι Solidium Oy, BlackRock, Seraphim, Plio Limited και ο Christo Georgiev
Πώς η ΑΙ γίνεται «όπλο» στα χέρια των εγκληματιών του Διαδικτύου
Οι προβλέψεις της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Trend Micrο για τις κορυφαίες απειλές και τάσεις στον κυβερνοχώρο για το 2025