Στις παλιές καλές τους «συνήθειες» επιστρέφουν οι αμερικανοί, καθώς η ανάκαμψη της οικονομίας αναθέρμανε το ενδιαφέρον τους για δάνεια, ενώ ανέκαμψε και πάλι η χρήση πιστωτικών καρτών το δεύτερο τρίμηνο τους έτους.

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε την Τρίτη από την Fed της Νέας Υόρκης, το συνολικό χρέος των νοικοκυριών αυξήθηκε κατά 313 δισεκατομμύρια δολάρια το δεύτερο τρίμηνο στα 14,96 τρισεκατομμύρια δολάρια. Το στεγαστικό χρέος συνέχισε να είναι ο μεγαλύτερος κινητήριος μοχλός αυτής της ανάπτυξης, καταγράφοντας αύξηση κατά 282 δισεκατομμύρια δολάρια σε 10,44 τρισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Τα υπόλοιπα πιστωτικών καρτών αυξήθηκαν το δεύτερο τρίμηνο κατά 17 δισεκατομμύρια δολάρια μετά την πτώση τους από τις αρχές του 2020, καθώς οι καταναλωτές αύξησαν τις δαπάνες.

Παρά την αύξηση, τα υπόλοιπα πιστωτικών καρτών ήταν ακόμα 140 δισεκατομμύρια δολάρια κάτω από ό, τι ήταν στο τέλος του 2019.

Μεγάλη αύξηση παρατηρήθηκε σε στεγαστικά δάνεια και δάνεια για την αγορά αυτοκινήτων.

Οι Αμερικανοί εκμεταλλεύτηκαν το χαμηλό κόστος δανεισμού και αναζήτησαν περισσότερο χώρο για εργασία από το σπίτι. Το 44% όλων των στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ έγιναν το 12 μήνο έως τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή