
Ο ενεργειακός γίγαντας BP κατέγραψε κέρδη μεγαλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών για το β’ τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο κολοσσός του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.
Ειδικότερα, τα κέρδη ανήλθαν σε 2,80 δισ. δολάρια έναντι 2,6 δισ. δολαρίων την αντίστοιχη περίοδο του 2020 και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν κέρδη στα 2,13 δισ. δολάρια.
Τα έσοδα της BP διαμορφώθηκαν στα 36,47 δισ. δολάρια έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για έσοδα στα 28,62 δισ. δολάρια.
Η διοίκηση της εταιρίας ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 1,4 δισ. δολαρίων για το γ’ τρίμηνο του έτους, λόγω του ταμειακού πλεονάσματος 2,4 δισ. δολαρίων το πρώτο εξάμηνο του έτους. Επίσης, αύξησε το διανεμόμενο μέρισμα κατά 4% στα 5,46 σεντ ανά μετοχή, μέχρι το 2025, με βάση την εκτιμώμενη μέση τιμή του πετρελαίου στα 60 δολάρια το βαρέλι.
Ο διευθύνων σύμβουλος της ΒΡ Μπέρναρντ Λούνει δήλωσε στο CNBC ότι ο βελτιωμένος ισολογισμός σε συνδυασμό με τις υψηλότερες τιμές βασικών προϊόντων επέτρεψαν στην εταιρεία να αυξήσει τις αποδόσεις της στους μετόχους.
«Έχουμε αυξήσει το δικό μας σχέδιο από τα 50 στα 60 δολάρια (μέσες τιμές πετρελαίου) για τα επόμενα χρόνια – κι αυτό οφείλεται στην ισχυρή ζήτηση. Το ΑΕΠ επιστρέφει στα επίπεδα πριν από την πανδημία και τα εμβόλια λειτουργούν σαφώς, ο ΟΠΕΚ+ διατηρεί την πειθαρχία και η προσφορά γίνεται πιο σφιχτή, ιδιαίτερα στο σχιστολιθικό πετρέλαιο των ΗΠΑ », είπε.
Τα αποτελέσματα της BP αντικατοπτρίζουν μια ευρύτερη τάση στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς οι μεγάλες εταιρείες ενέργειας επιδιώκουν να καθησυχάσουν τους επενδυτές ότι έχουν κατακτήσει μια πιο σταθερή βάση εν μέσω της συνεχιζόμενης πανδημίας του κορωνοϊού. Η βρετανικο-ολλανδική πολυεθνική Royal Dutch Shell, η γαλλική TotalEnergies και η νορβηγική Equinor ανακοίνωσαν αμφότερες προγράμματα εξαγοράς μετοχών την περασμένη εβδομάδα.


Latest News

Το «δεξί χέρι» του Μακρόν σε ρόλο κλειδί στη Société Générale
Ο Αλέξις Κόλερ εγκαταλείπει τη θέση του επιτελάρχη που είχε στο Μέγαρο των Ηλυσίων από το 2017 γαι κορυφαίο ρόλο στη Société Générale

Ποιος επιχειρηματίας εγκαταλείπει κι αυτός την Βρετανία λόγω αλλαγής της φορολογίας;
Ο μεγιστάνας του χάλυβα Λάκσμι Μιτάλ φαίνεται ότι θα προστεθεί και αυτός στη λίστα των επιχειρηματιών που σκέφτονται σοβαρά να εγκατελείψουν το Ηνωμένο Βασίλειο, ύστερα από την φορολογική μεταρρύθμιση των εργατικών

ΗΠΑ: Αύξηση της εγχώριας παραγωγής ορυκτών
Τι αναφέρει ειδικό σημείωμα της ελληνικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον

Ο Μασκ τα γυρίζει τώρα για το DOGE - «Σχεδόν κανένας δεν έχει απολυθεί»
Ο Μασκ και η ομάδα του αναφέρθηκαν στο όραμα του DOGE για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να είναι «σαν την Apple Store»

Στα 12 δισ. δολάρια το κόστος ανοικοδόμησης του Λιβάνου
Οι εκτιμήσεις των διεθνών οικονομικών οργανισμών για την οικονομία της χώρας - Τι αναφέρει σημείωμα της ελληνικής πρεσβείας στη Βηρυτό

Ξένοι στον ίδιο πλανήτη ΗΠΑ και ΕΕ
Προς τα πού οδεύουν οι σχέσεις των δύο στενότερων αμυντικών συμμάχων και εμπορικών εταίρων του 20ού αιώνα, των ΗΠΑ και της ΕΕ

Ποιο ήταν το μεγάλο επενδυτικό λάθος που παραδέχθηκε ο Γουόρεν Μπάφετ
Η εταιρεία για την οποία ο Γουόρεν Μπάφετ δήλωσε πως πλήρωσε «πάρα πολλά» για να την αποκτήσει

Σε στάση αναμονής οι επενδυτές απέναντι στα τουρκικά assets - Τι φοβούνται
Το ποσό αυτό των 25 δισ. δολ. με το οποίο στήριξε τη λίρα η κεντρική τράπεζα αντανακλά το υψηλό κόστος στήριξης της εύθραυστης οικονομίας σε μια δραματική εβδομάδα για την Τουρκία

Η Αργεντινή αναζητά... 23η διάσωση από το ΔΝΤ και ζητά δάνειο 20 δισ.
Το πακέτο που ζητά η Αργεντινή και η σταδιακή του εφαρμογή του υπόκειται σε έγκριση από το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ

Καμπανάκι Νάγκελ: Δεν πρέπει να είμαστε πολύ αισιόδοξοι για τον πληθωρισμό
Ο επικεφαλής της Bundesbank προειδοποιεί και αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά για την επόμενη συνεδρίαση της ΕΚΤ