
Σύμφωνα με το τελευταίο ενημερωτικό σημείωμα της εταιρείας ερευνών Strategy Analytics, η κινεζική Xiaomi βρέθηκε για πρώτη φορά στη θέση του κορυφαίου κατασκευαστή smartphones στην Ευρώπη, κατά το β’ τρίμηνο του έτους.
Η Xiaomi βρέθηκε στην πρώτη θέση των παραδόσεων κατέχοντας μερίδιο που ξεπέρασε το 25% ενώ η ευρωπαϊκή αγορά έξυπνων κινητών τηλεφώνων είχε συνολική αύξηση των παραδόσεων κατά 14% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ξεπερνώντας τις 50 εκατομμύρια συσκευές.
Οι αναλυτές της Strategy Analytics θεωρούν ότι η συνολική άνοδος της αγοράς οφείλεται στη συνεχιζόμενη οικονομική ανάκαμψη και την αυξανόμενη ζήτηση από τους καταναλωτές για συσκευές αντικατάστασης παλαιότερων μοντέλων σε συνδυασμό με τις αρκετές οικονομικές προτάσεις σε μοντέλα τεχνολογίας 5G.
Σε αυτό το γενικότερο κλίμα η Xiaomi κατόρθωσε να παραδώσει σχεδόν 13 εκατομμύρια συσκευές, εκθρονίζοντας ουσιαστικά την κορεατική Samsung που βρισκόταν στην κορυφή επί σειρά τριμήνων. «Αγορές στις οποίες η Xiaomi στηρίχθηκε για την επιτυχία της είναι η Ρωσία, η Ουκρανία, η Ισπανία και η Ιταλία μεταξύ άλλων», αναφέρει ο Μπόρις Μετόντιεφ, αναλυτής της Strategy Analytics.
H Samsung κινήθηκε ελαφρώς χαμηλότερα, με τις παραδόσεις της να πέφτουν κατά 7% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η κορεατική εταιρεία να παραδώσει 12 εκατομμύρια συσκευές κατά το β’ τρίμηνο του 2021. Σύμφωνα με τον Νιλ Μόστον, εκτελεστικό διευθυντή της Strategy Analytics, «η Samsung είχε καλές επιδόσεις με τα νέα 5G μοντέλα της σειράς Galaxy A, αλλά συνάντησε έντονο ανταγωνισμό στις high end συσκευές από την Apple και από τους υπόλοιπους κατασκευαστές στις low-end συσκευές, ενώ δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί την ουσιαστική αποχώρηση της Huawei από την ευρωπαϊκή αγορά».
Η Apple από τη δική της πλευρά είχε ένα ισχυρό τρίμηνο, με ετήσια ανάπτυξη της τάξης του 16% στην Ευρώπη και συνολικές παραδόσεις σχεδόν δέκα εκατομμυρίων συσκευών κατά το β’ τρίμηνο του έτους. Το iPhone 12 αποδείχθηκε ότι αποτελεί την επιλογή των περισσότερων «πιστών» αγοραστών της Apple που επιθυμούσαν να αντικαταστήσουν τις παλαιότερες συσκευές τους.
Η πεντάδα συμπληρώνεται από την Oppo που είχε μερίδιο 6% της ευρωπαϊκής αγοράς, εκμεταλλευόμενη την επιτυχία των σειρών Oppo A και Reno, και τη Realme που παρέδωσε σχεδόν 2 εκατομμύρια συσκευές, βασιζόμενη κυρίως στη νεότερη σειρά Realme 8.


Latest News

Δασμοί 3.521% - Σε ποια εισαγόμενα προϊόντα επιβάλλονται οι υψηλοί δασμοί
Οι ΗΠΑ θέλουν να εμποδίσουν το «ντάμπινγκ» τους στην αμερικανική αγορά και επιβάλλουν υψηλους δασμούς

Η γρίπη των πτηνών αυξάνει τις πωλήσεις των φυτικών «αυγών»
H γρίπη των πτηνών με την επακόλουθη ακρίβεια ωθούν τους Αμερικανούς στα «φυτικά αυγά»

Από την Ελβετία στις ΗΠΑ - Η Roche και το πενταετές επενδυτικό πλάνο
Η επένδυση της Roche θα δημιουργήσει περισσότερες από 12.000 νέες θέσεις εργασίας - Τι περιλαμβάνει το φιλόδοξο σχέδιο

Το mega deal της Nomura για τα assets της Macquarie
Ο επικεφαλής της ιαπωνικής Nomura λέει ότι η συμφωνία θα της δώσει «μια σταθερή πλατφόρμα στην αγορά υψηλής ανάπτυξης των ΗΠΑ»

Οι δασμοί θα κυριαρχήσουν στις συναντήσεις του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας
Οι φετινές συναντήσεις γίνονται στη σκιά του εμπορικού πολέμου που πυροδότησαν οι δασμοί του Αμερικανού προέδρου

Το Χάρβαρντ μηνύει τον Τραμπ - Τι ψάχνει στην... αγορά ομολόγων
Το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ κατηγορεί την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ ότι έχει «σαρωτικές και παρεμβατικές απαιτήσεις»

Γιατί όλο και περισσότερες επιχειρήσεις πατάνε... pause - Τι είναι η «μεγάλη παύση»
Η νέα λέξη της μόδας για τα διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων είναι η «παύση», το προσωρινό πάγωμα των αποφάσεων μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τους δασμούς. Όμως το pause κινδυνεύει να γίνει delete.

Τα Hedge Funds κυνηγούν συμφωνίες σε σενάρια κινδύνου πολύ δαπανηρά για τις ασφαλιστικές
Οι ασφαλιστικές υποφέρουν από δυσβάσταχτες αποζημιώσεις που καλούνται να πληρώσουν μετά από θεομηνίες που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή

Εμπορικά «μπαϊπάς» ερήμην της Ουάσιγκτον
Αναδιπλώνονται οι εταίροι των ΗΠΑ και χαράσσουν νέους δρόμους - Μεγάλες δυνάμεις σε Ανατολή και Δύση προχωρούν σε συμφωνίες με άλλους εταίρους

Η «κρυφή» συνάντηση των fund managers στο Αμπού Ντάμπι και το κυνήγι επενδύσεων στη Μέση Ανατολή
H Goldman Sachs συγκέντρωσε δεκάδες fund manages στο Αμπού Ντάμπι - Αναζήτηση επενδύσεων εν μέσω δασμών Τραμπ