Ένα νέο επιχειρηματικό εγχείρημα, η Blackstone Group, του οποίου ηγούνται στελέχη του χώρου της ψυχαγωγίας, είναι οι αγοραστές του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της εταιρείας κινηματογραφικών παραγωγών Hello Sunshine, της ηθοποιού Ρις Γουίδερσπουν.

Οι όροι της συμφωνίας δεν αποκαλύφθηκαν, ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC το τίμημα έφτασε στα 900 εκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για την πρώτη εξαγορά που πραγματοποιεί η νεοσύστατη εταιρεία των Κέβιν Μάγιερ και Τομ Σταγκς, και οι δύο πρώην στελέχη της Disney. Στόχος είναι η δημιουργία μίας ανεξάρτητης εταιρείας που θα δραστηριοποιηθεί στο τηλεοπτικό και κινηματογραφικό τοπίο, όπως αυτό διαμορφώνεται στην εποχή του streaming.

Η Γουίδερσπουν και η διευθύνουσα σύμβουλος, Σάρα Χάρντεν, θα συνεχίσουν να έχουν ρόλο στην εταιρεία ενώ θα αποτελέσουν και μέλη στο μελλοντικό διοικητικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η Blackstone θα δαπανήσει 500 εκατομμύρια δολάρια για την αγορά μετοχών της Hello Sunshine που σήμερα κατέχουν άλλοι επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των AT&T και Emerson Collective. Μερίδια στη νέα εταιρεία θα διατηρήσουν η Γουίδερσπουν και ορισμένοι επενδυτές και στελέχη της Hello Sunshine.

Η Hello Sunshine ιδρύθηκε από την βραβευμένη με Όσκαρ Ρις Γουίδερσπουν το 2016 με σκοπό να δημιουργήσει περιεχόμενο που θα εστίαζε σε γυναικείους χαρακτήρες. Στις σειρές που έχει δημιουργήσει περιλαμβάνονται το «Big Little Lies» για το HBO, το «Little Fires Everywhere» για την πλατφόρμα Hulu και το «The Morning Show» για την πλατφόρμα streaming της Apple.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Hello Sunshine είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών πιθανών αγοραστών, συμπεριλαμβανομένης της Apple.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Δασμοί Τραμπ: Γιατί θα κάνουν τον κόσμο φτωχότερο, όπως και τις ΗΠΑ
Διεθνή |

Γιατί οι δασμοί Τραμπ θα κάνουν τον κόσμο φτωχότερο, όπως και τις ΗΠΑ

Ο Τραμπ και πολλοί από τους υποστηρικτές του έχουν αρχίσει να υμνούν τα τέλη του 19ου αιώνα ως τη χρυσή εποχή για την αμερικανική οικονομία αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική όπως δείχνει η ιστορία την εποχή του Φραγκλίνου Ρούζβελτ